Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. “Fără a fi mânios pe cineva sau supărat pentru vreun lucru...”

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2002 Vizualizari

Pe 14 august s-au născut John Galsworthy, “Magic” Earvin Johnson, Sara Brightman, Andrei Finţi, Răzvan Vasilescu, Grigore Bărgăuanu, Petre Andreescu.

Astăzi, tradiţional, sunt Cercurile Sf. Mării.

Demult, când oamenii erau puţini şi cu adevărat credincioşi, de astăzi începeau, timp de trei zile (mereu în antichitate, la greci, traci, daci, celţi, franci, picţi - evenimentele importante ţineau trei zile) serbările, misterele Marii Zeiţe Hera-Junona.

Misterele serbărilor feminine din antichitate au fost mult mai strajnic păzite. Femeile nu au vorbit, precum guralivii bărbaţi care la un riton de hidromel, de vin tare dacic, sau la berea cea vikingă începeau să aibă gura slobodă şi spuneau mai mult decât trebuie!

Oare câţi mai ştiu astăzi de Marea Zeiţă Hera? Şi de misterele ei dedicate fecundităţii, sexualităţii, maternităţii, familiei şi copiilor? Din fericire creştinismul a calchiat mâine Adormirea Fecioarei, a Maicii Domnului, peste serbarea Reginei zeilor şi a oamenilor, soţia lui Zeus.

Tradiţional, în "kalendar" astăzi sunt Cercurile Sf. Marii, ţinute cu mare grijă mai ales de femeile însărcinate. Ca să aibă naştere uşoară şi copii frumoşi şi deştepţi! Decurgând din una dintre îndatoririle Marii zeiţe Hera, maternitatea.

Am întrebat în dreapta şi în stânga. Nicio femeie din Prahova şi Vrancea, se părea, nu ştia de serbările vechi. Doar câteva aveau o sclipire şăgalnică în ochii lor frumoşi: uite şi pe moşul ăsta cum se bagă în treburile noastre, ale femeilor, treburi vechi de cinci mii de ani!

Bravo, fetelor, ţineţi bine secretele că nici eu nu o să le dezvălui aşa cum mi-au fost povestite de stareţa Singlitichia, Dumnezeu s-o odihnească în loc frumos şi plin de verdeaţă! Că după ce a trecut la dreapta Domnului, Sf. Mânăstire Suzana nu mai este, ce a fost! Păcat, mare păcat!

Sunt taine care trebuie să rămână la locul lor, altfel îşi bat joc de ele coprofagii, neica-nimeni, şi alte arătări nerecomandabile.

Dar, în compensaţie, să vă spun câte ceva despre “Postul Sântă-Măriei”, care nu trebuie confundat cu Postul Maicii Domnului. Acest post, dacă se păzeşte, aduce împlinirea tuturor dorinţelor.

“Fără a fi mânios pe cineva sau supărat pentru vreun lucru, gospodarul şi mai ales gospodina, începe să postească ziua de luni toată ziua, până a doua zi dimineaţa. În săptămâna următoare se posteşte ziua de marţi şi tot astfel mai departe, zilele următoare, în curgere de şapte săptămâni. Candela, în tot timpul acesta trebuie să ardă fără curmare.” Tudor Pamfile, “Sărbătorile la români”, 1997, pgina 163.

Sunt întrebat cu insistenţă pe e-mail-ul personal: ce părere am despre cutare, sau cutare de la televizor. Vă repet pentru încă o dată şi o să repet mereu: nu mă uit la tv, nu dau consultaţii oricât mi-aţi oferi, nu iau ucenici, nu am cabinet, nu răspund la corespondenţă, nu sunt prezent pe Cartea cu Mutre sau altă reţea “socială”. Şi că să pun lucrurile la punct puţin mai dur, o să-l parafrazez pe împăratul Aurelian: "nobilii vorbesc despre idei şi filozofii, militarii despre fapte, prostimea ce a văzut în forum... în cazul nostru la televizor!"

Tare mi-ar place să se declanşeze odată impulsul ăla electromagnetic global cu care tot suntem amăgiţi. Atunci chiar vom fi în faţa unei lumi noi, fără televizoare, fără mobile, fără net, fără tablete, fără bani electronici în cont, fără nimic electronic. Resetarea necesară a umanităţii! Un start nou, la egalitate de şanse!

Ştiu câteva comunităţi în State care se pregătesc serios pentru acest eveniment. Fac provizii de cărţi!

Şi eu împachetez cărţi ca să le trimit într-o mare capitală europeană, unde sunt mai mult de o sută de mii de români. La rugămintea unui preot evlavios, cu har şi ştiutor ale multora, care a făcut pe lângă sfânta lui biserică şi o şcoală şi o bibliotecă. “Aşa nu se sălbăticesc românii!” a spus bunul preot. O să trimit cam zece mii de cărţi. Am mai trimis în Basarabia şi în judeţe cam alte douăzeci de mii. Acum mai mult de douăzeci de ani, ce aventură...

Biblioteca mea scade, în schimb ştiu că multe lume o să gândească de bine despre mine, chiar dacă nu mă ştie pe nume. Asta contează!

Dar impulsul electromagnetic nu se va produce astăzi sau mâine, cel puţin aşa spun stelele, astăzi este o altă zi obişnuită de august, desprinsă din filele lui Caragiale, căldură mare, dom'le!

BERBEC O zi ceva mai aspră pentru tine. Astăzi te invadează îndoiala şi nesiguranţa, lucru rar la tine, dar, păstrează-ţi calmul şi umorul, salvează aparenţele, mai ales în familie, în duo!

Astăzi asta ai simţăminte pastelate. Asta înseamna la Berbeci că nu prea suportă autoritatea, şefii de orice fel ar fi, partenerul mai în vârstă.

TAUR Este dificil să ai o minte calmă, rece, pe căldura asta. În plus astăzi ai de calmat şi de risipit geloziile partenerului(ei), dacă eşti în duo. Pe căldură asta infernală toată lumea ia foc!

Cu Mercur afectat ai toate sansele sa nu te faci înţeles, asta spus diplomatic. Astăzi nu lua nici o decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte – greşeşte!

GEMENI Trebuie să încerci să rezolvi situaţiile de azi cât mai simplu posibil, fără multă transpiraţie şi efort. Stai la umbră, la propriu şi figurat, nu te expune mai mult decât e absolut necesar!

Olguta Vasilescu, DEZLANTUITA! Atac fara precedent la Carmen Iohannis! Ce vrea sa faca la referendum

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI