Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Fantomiţa pisicii Gina şi căţeii mutanţi
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Fantomiţa pisicii Gina şi căţeii mutanţi

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Fantomiţa pisicii Gina şi căţeii mutanţi

Pe 14 ianuarie s-au născut Albert Schweitzer, Faye Dunaway, Giulio Andreotti, Caterina Valente, Pierre Loti, Dimitrie Bolintineanu, Mihai Brediceanu, Benedict Gănescu, Victor Socaciu, Mihai Isbăşescu, Călin Popescu-Tăriceanu.

În calendar Sfinţii Mucenici din Sinai şi Rait şi Sf. Nina.

 

În “kalendar” iarăşi o sărbătoare veche, veche ca lumea – nimeni nu mai ştie cum se mai numeşte şi cum se ţine. Era un prilej de previziuni, de magie oraculară. Observarea cerului era importantă, probabil o moştenire de la augurii romani. Sau de la daci, de la Zamolxe, pe care Herodot îl creditează cu ştiinţa interpretării semnelor ceului, învăţată în Egipt şi/sau de la Pitagora.

 

Se mai ştie doar că dacă plouă sau ninge, e ceaţă sau alt fenomen meteo nefavorabil, preţurile vor creşte, “grâul se va scumpi” spune gromovnicul.

 

“Despre vreme: În 14 ianuarie de va fi senin, anul va fi bun. De va fi tulburat, boală în dobitoace. De va fi ploaie se vesteşte scumpete.” (Olteanu, CPR, 2001, pag. 53, după CRP, 1944, pag. 6)

 

Peste sărbătoarea veche europeană oraculară de interes general, vreun consiliu ecleziastic a aşternut tot o sărbătoare colectivă, un exemplu de pioşenie şi de credinţă, Cuvioşii Părinţi ucişi în Sinai şi Rait. Mircea Eliade îmi spunea că a studiat aceste corespondenţe dintre sărbătorile vechi şi cele creştine, legătura dintre religia europeană şi cea orientală. Din nefericire nu a mai avut timp să-şi strângă gândurile într-un nou volum. Sunt multe taine despre aceste lucruri, ca şi despre execuţia “ucenicului” său. Dar, “să nu tulburăm apele” cum spunea Profesorul!

 

Trebuie să vă spun, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, căţeii mei sunt… mutanţi! Cu siguranţă posedă telepatia căţelească în cel mai înalt grad şi o inteligenţă ieşită din comun. Mai mult, micuţa căţeluşă Urechiţa, a început să aibă obiceiurile dragei mele pisici Gina. Dar şi frumoasă şi durdulia Miki! Devin căţeluşe mutante, căţelopisicuţe!

 

Fantomiţa pisicuţei nu ne părăseşte deloc şi este foarte bine aşa. Prezenţa Ginei este permanentă, aproape. Ne supraveghează, ne protejează… Aşa cum prima pisică, zeiţa egipteană Bastet proteja pe cei care o iubeau, le aducea bunăstare, bucurie şi iubire. Şi marea plăcere a muzicii şi a dansului!

 

Şi o mare bucurie, uriaşul Biţă, cel dat MIA (Missing In Action) de Crăciun (s-a speriat de petarde şi a dărâmat gardul, atât de mare şi puternic este Biţă!) a reapărut şi nu pare să fi suferit de foame şi frig, chiar dacă aici, în Prahova au fost 20 grade minus. Să fi văzut reprezentaţie de bucurie cu efuziunile sentimentale ale lui Biţă, dar şi ale lui Sov, celălalt căţel de curte, spaima satului, un căţel nu foarte mare, negru strălucitor, rău-rău, dar deştept şi loial ca nimeni altul…

 

Dumnezeu a fost bun cu mine şi cu ai mei! Şi mulţumesc oamenilor necunoscuţi, blânzi şi buni la suflet, care au dat ceva de mâncare căţelului meu Biţă, aflat pe fugă! O să mă rog pentru sufletul lor bun!

 

BERBEC   Astăzi rezişti cu succes la presiunea veştilor negative şi a atmosferei tensionate de la serviciu. O atitudine “ce-am avut şi ce-am pierdut!” te poate face imun la tracasările cotidiene.

Unii dintre funcţionarii de la stat, în special de la ghişee, se pare că sunt aleşi după un singur criteriu: cât de sadici pot să fie cu populaţia. Astăzi ai neşansă să dai peste dobitocul şef, cu un Oscar la mâncat zilele fripte ale oamenilor. Alt aspect negativ de astăzi se referă la risc – atenţie la incidente şi mici accidente, gen alunecat pe gheaţă, sigur unde mai este gheaţă, ţara este mare!

 

TAUR   Poţi aborda domeniul material, financiar, situaţiile urgente, problemele tale. Lasă cumpărăturile mari pentru perioada de solduri, de discounturi, perioadă care începe, probabil, în curând.

O zi în care configuraţia astrologică îţi aduce noroc bun. Mai în toate domeniile. Dar este bine să ţii cont şi de sfaturile prietenilor şi ale membrilor familiei, aşa, pentru popularitate. Carisma ta este la maximum, aşa că poţi avea rezultate favorabile in tot ceea ce inseamna convingere şi cucerire. Sigur, dacă te interesează astăzi domeniul. Totuşi, ai o problema cu o femeie, sau de genul feminin, de orice gen şi convingere ai fi.  

GEMENI   Trebuie să filtrezi prin raţiunea ta informaţiile care te asalteaza azi. Majoritatea nu te interesează, uită-o! Atenţie, false sau trunchiate, unele date te pot face să iei decizii greşite!

Este momentul unor discuţii. Discuţii plăcute, sau nu, dar chiar necesare. Din când in când trebuie reinventata arta amorului, iar discuţia este primul pas. Evita nerăbdarea şi graba, mai ales dimineaţa când munceşti. Trebuie să faci mai mult efort în ceea ce priveşte colaborarea, spiritul de echipă. Ai ocazia să faci o gafă. Mică. Totul se rezolvă bine, din fericire.

RAC   Ambianţa zilei de azi e plăcută şi relativ liniştită. Nu te grăbi, nu fii nerăbdător, toate se întâmplă la timpul lor. Nu există urgenţe absolute, nu te lăsa păcălit de “vampirii energetici”!

Domeniul favorizat este cel sentimental, aşa că uită-te bine, poate întâlneşti pe cineva, cumva, undeva.  Pe seară poate la un film nou. Revin nişte proiecte sau idei din trecutul mai mult sau mai putin indepartat. Alianţele sunt bune daca poţi să le controlezi în mod eficient.  Nu forţa şi nu lua hotărîri importante mai ales în ceea ce înseamnă afaceri cu active sau imobiliare.

LEU  Poţi cere astăzi unele favoruri. Dedică ziua lucrurilor obişnuite ştiind faptul că domeniul relaţiilor umane e avantajat. Dar, să nu te aştepţi la o mărire de salariu, sau altceva de primit!

Noi reguli, noi obiceiuri ti se strecoara in casa si vor sa patrunda si in sufletul tau. Tu asculta vocea pământului, şoaptele moşilor şi stramoşilor. Acceptă numai ce-ţi convine… nu tot ce este nou este şi mai bun. La serviciu, la muncă, eşti înclinat să dai sfaturi anturajului. Trebuie să controlozi fluxul gândirii ca să fii logic şi concis.

 

FECIOARĂ    Îţi place să faci cadouri, dar astăzi nu te mai gândi ce daruri alese să le faci celor dragi, ci mai curând să fii aproape de ei şi să-i înţelegi, să-i ajuţi, să le faci viaţa mai plăcută!

Trebuie să nu ai încredere în promisiuni. Evită deciziile care duc la schimbări majore şi mai ales nu te repezi sa tragi concluzii. Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauze obiective. Ca să nu pierzi vremea degeaba, după cum spune vorba din popor, este bine să-ţi faci un plan amănunţit din timp.

BALANŢĂ   Efortul din ultimul timp şi oboseala cronică se fac simţite azi. Redu ritmul activităţii, fă un armistiţiu cu timpul, relaxează-te şi ocupă-te de activitatea ta care consumă puţină energie.

O veste bună, poate din presă. Dragostea este foarte bine aspectată. De asemenea te poţi aştepta la noi cunoştiinţe, adică la domeniul relaţiilor sociale. Un eveniment sau un spectacol, poate, mai pe seară. Îţi place din nou să monopolizezi atenţia anturajului şi să intri într-un vortex de trăiri, sentimente şi întâmplări din cele mai interesante.

SCORPION  Astăzi vezi cu ochi noi pe cei din jurul tău. Se schimbă vremurile, se schimbă şi părerile tale. Trebuie să faci o pauză, să te gândeşti şi mai ales să modifici comportamentul tău social.

Perioada asta de timp poţi să înţepi pe totă lumea şi apoi să te înţepi singur, după bunul obicei al zodiei tale. Păstrează-ţi calmul, farmecul şi stilul de viaţă imperial impecabil. Nu arăta că eşti rănit sau rănită, că hienele abia aşteaptă. Viaţa în jungla de beton este mai necruţătoare decât în savanele Africii, şi la cel mai mic miros de „sânge” toţi prădătorii o să-ţi sară in cap, cât o fi tu de Scorpion cu venin de import din UE.  

SĂGETĂTOR  Dimineaţa e favorabilă lucrurilor, acţiunilor profesionale ceva mai importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele legate de profesie, meserie. Nu te implica în domeniul financiar-bancar!

Nu lua decizii importante în această perioadă. Astrele te favorizează, totuşi, în domeniile legate de proprietate, dar nu şi în speculaţii financiare-bancare. Pe de altă parte, domneşte o mare tensiune în legătură cu nişte teste, praguri sau examene. Ai ocazia să-ţi pui un diagnostic la durerile acelea de muşchi care te încercă câteodată.

CAPRICORN   O zi plăcută, pentru că pari a fi în relativă siguranţă, iar evenimentele care te privesc sunt previzibile. Atâta vreme cât te simţi bine, nu schimba nimic din activitatea cotidiană!

Veşti neaşteptate urmate de alte veşti la fel de neaşteptate. Idei şi concepte noi iţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii nativi din Capricorn printr-o creştere a agresivităţii. Dacă te poţi descurca onorabil cu celelalte semne zodiacale, mai ales cu cele de pământ şi apă, atenţie! – cu zodiile de foc şi aer, astăzi, nu prea ai şanse de succes.

VĂRSĂTOR   Astăzi lumea ar trebui să se ferească din cale ta! Eşti impetuos şi foarte hotărât să-ţi serveşti interesele tale strategice. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.

Aşa sunt ei, nu se pot vindeca! Nu-ţi lăsa interesele personale pentru mai târziu, în favoarea prietenilor sau rudelor. Nu lua sau nu da bani cu împrumut. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nici o importanţă.  Mici probleme cu un aparat, utilaj, unealtă, dar se vor rezolva repede. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii.

PEŞTI  Dimineaţa trebuie (şi reuşeşti) să-ţi stăpâneşti furia şi agresivitatea în faţa prostiei şi a relei voinţe. Primeşti un premiu pentru atitudinea pozitivă: o veste bună, poate mai pe seară!

O anumita tensiune domneste la serviciu sau în familia ta, dar e bine sa nu dai importanta şi să-ţi vezi liniştit de treburile tale. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu de la servicu şi de acasă. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea!