Horoscopul lui Dom' Profesor. Dag Hammarskjöld, suedezul dur ca diamantul
Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Dag Hammarskjöld, suedezul dur ca diamantul

Autor: | | 0 Comentarii | 3083 Vizualizari

Pe 29 iulie s-au născut Benito Mussolini, Dag Hammarskjöld, Nicolae Steinhardt, Dan Damian, Victor Ion Popa, Carmen Stănescu, Mircea Lucescu, Anca Sigartău.

"Evenimentul Zilei" din 29 iulie 2012 a fost plebiscitul, sau referendumul, pentru depunerea mandatului Preşedintelui României, pe atunci, Traian Băsescu. A fost după cum prevăzusem, Băsescu s-a întors la Cotroceni. Acum, avem un alt preşedinte, care are singurul merit, singurul record, că a reuşit în numai şapte luni să ajungă sub limita de 50% în intenţia de vot, conform sondajelor. Mulţi români sunt sideraţi de cât de nepăsător este preşedintele României faţă de problemele lor. Eu, nu, i-am făcut horoscopul şi v-am avertizat la momentul respectiv!

Bun şi care era alternativa, să ajungă preşedinte baschetbalistul? Ăla care, la spital, în Turcia, după operaţie, i s-a adus nota de plată a făcut ochii cât cepele şi a spus: „Mai bine vă fac o moschee!”

Să alegi între două belele, între două mârţoage politice, ce dezgustător, în ce hal am ajuns! Mai mult, pe niciunul dintre cei 16 candidaţi la preşedenţie, de acum un an, nu l-aş fi lăsat nici să deschidă poarta la Cotroceni!

Dar, asta este soarta coloniilor. În toată istoria colonială a existat un singur preşedinte valabil, care şi-a scos ţara din mizerie: Léopold Sédar Senghor, preşedintele Senegalului pentru două decenii, un om stimat până şi de metropolă - Franţa l-a ridicat în rândul nemuritorilor Academiei Franceze.

Dar hai să nu ne enervăm, este prea cald, dragi lupi, padawani şi hobbiţi!

Astăzi pomenim doi bărbaţi „con cojones”, duri, îndrăzneţi, curajoşi şi inteligenţi: Benito Mussolini şi pe Dag Hammarskjöld.

Dacă pe Benito, „Il Duce” îl cunoşteţi din istorie, din filme, cărţi etc , despre Dag nu ştiţi prea multe, mă gândesc.

Dag Hjalmar Agne Carl Hammarskjöld. Cel despre care John F. Kennedy a spus că realizează, că, în comparaţie cu Dag, el este un om mic şi că Hammarskjöld este cel mai mare om de stat al secolului XX!

Un tip dur ca diamantul, cu o uitătură care spunea: „Băi lăcustă, dacă nu faci ce trebuie şi este corect, îţi scot rinichii pe nas!” Tehnocrat, economist, diplomat, bancher şi cu pregătire tehnică militară, suedezul Dag a fost numit al doilea Sercetar General al ONU, post pe care l-a ocupat din aprilie 1953 până în septembrie 1961. În timpul lui, ONU era o putere mondială, acel Guvern Mondial dotat cu o armată teribilă aeropurtată, de care se pomeneşte în teoria conspiraţiei.

În una dintre cele mai furtunoase perioade ale istoriei, Dag a construit o armată a „căştilor albastre” bazată pe contingente scandinave, daneze, germane şi cu foşti ofiţeri şi combatanţi din „Legiunea Străină”. Dotaţi cu arme americane de ultimă generaţie. Atât Vestul cât şi Estul erau la fel de mulţumiţi, sau nemulţumiţi de prestaţia suedezului, dar îl respectau suficient de mult ca să-l susţină, până la urmă.

Mai puţin mulţumiţi erau dictatorii locali. Unul dintre ei, congolezul Moise Ciombe, „ăla de dădea cu bombe”, aflând că Hammarskjöld vine în Congo ca să-şi ţină cuvântul cu scosul rinichilor, cu scosul rinichilor lui, a angajat un mercenar cu un avion de vânătoare Mustang, pentru suma de zece mii de dolari.

Avionul Douglas DC-6 cu indicativul SE-BDY a fost interceptat la ora locală 12:59 în data de 18 septembrie 1961, de către mercenar, deasupra Rhodesiei, lângă Ndola şi doborât cu o rachetă neexplozivă aer-aer. Arma curată pentru un asasinat „fără urme”! Dag Hammarskjöld şi ceilalţi cincisprezece ofiţeri şi înalţi funcţionari ONU au încetat din viaţă din cauza prăbuşirii avionului, au fost, deci, asasinaţi. Mărturia sergentului Harold Julien, singurul care a supravieţuit căderii avionului, dar a murit trei zile mai târziu, în spital, a fost desecretizată după cincizeci de ani de la eveniment şi este edificatoare. Este absolut clar şi fără urmă de îndoială că Dag Hammarskjöld a fost asasinat!

Postum, Dag Hammarskjöld a fost acoperit de onoruri şi recompense printre care s-a numărat şi un Premiu Nobel pentru pace.

De atunci, după Dag Hammarskjöld, ONU a început să decadă. Şi a ajuns la umbra caraghioasă din ziua de astăzi!

Sincer, nu înţeleg de ce totul decade, prostia devine virtute şi vorba lui Umberto Eco: „idiotul satului este purtător de adevăr”! Probabil entropia este de vină, umanitatea îmbătrâneşte, degenerează şi se prosteşte. După ce a făcut cancer de la radiaţii!

Ei, nu este nicio tragedie, au mai fost patru civilizaţii înaintea noastră pe Pământ, mergând pe teoria, imosibil de contrazis, că mâine este, în definitiv, o altă zi! Şi, în eternitate, orice se poate întâmpla...

BERBEC Graţie beneficei Venus şi dinamicului Marte, domeniul emoţional e avantajat. Ai o vitalitate sporită şi poţi să-ţi promovezi mai uşor interesele. Eşti surprins agreabil de cei din jurul tău.

Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Eşti mereu surprins(ă) de cât de rapid poate să treacă timpul! Pentru unii dintre Berbeci este o zi benefică înţelegerilor de tot felul, semnării hârtiilor, contractelor, finalizarii situaţiilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă.

TAUR Astăzi, dacă ţi se întâmplă, înseamnă că ţi se cuvine! Conjunctura te pofteşte la trai bun şi mâncăruri alese. Natura ta, convivială şi hedonistă, apreciază climatul acesta boieresc!

Nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe aproapele tau din anturaj, din familie, care are cu adevărat nevoie de ajutor. În activitatea proprie întâlneşti oarecare opoziţie, ca o pernă moale, care încearcă să-ţi frâneze acţiunile. Nu te enerva, nu reacţiona disproporţional ci încercă să-ţi păstrezi calmul şi să lămureşti pe cei în chestiune de cum stă treaba. Dacă nu te ajută, măcar să nu te impiedice!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate