Pe 11 iulie, în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Eufima, Olga împărăteasa Rusiei, Leon din Mandra. Iar, duminică, 12 iulie: Cinstirea Sfintei Icoane Prodromiţa de la Muntele Athos, Proclu, Ilarie, Mihai Maleinul şi Veronica.

Sunt din nou în Prahova submontană şi poştaşul Mihai mi-a dat corespondenţa pe care o reţinuse pentru mine. Mi-a atras atenţia un plic mai gros, cu sigla SETI.

Ei bine, dragi lupi, padawani şi hobbiţi să ştiţi că fiecare dintre domniile voastre este în „evidenţa” cuiva. De exemplu, eu, că mă cunosc mai bine, sunt în evidenţa MApN până la 31 decembrie 2015.

Şi mai sunt şi în evidenţa SETI. Acum, iată, au trecut aproape două decenii jumătate, fiind prin Virginia şi învăţând nişte maţocării la Preston, mi s-a întâmplat o chestie. Am fost invitat să fac nişte teste. După alte teste. Pe scurt, că nu este secretul meu, am fost selecţionat să fac parte din programul lărgit SETI bla, bla, bla, pe vreo douăzeci de pagini. Rolul meu era să descifrez la ce serveşte vreun dispozitiv, aparat sau specificaţii tehnice extraterestre. Am talentul ăsta. Mai sunt câteva zeci de mii ca mine pe tot globul. Unul tot o să fie când trebuie, unde trebuie.

Acum, SETI îmi comunică să le transmit locul de unde pot să fiu „extras” şi mă solicită să ţin mobilul permanent deschis cu GPS-ul de identificare activat. Plicul mai conţine câteva rapoarte, pe care le-am parcurs cu citirea rapidă. Dacă aş fi avut păr, nu aş fi ras în cap, probabil că mi s-ar fi făcut părul măciucă!

Mai ţineţi minte pe militarul acela american care susţinea că s-a bătut vreo zece ani cu extratereştrii pe Marte? Inexact, nu pe Marte, ci în centura de asteroizi. Şi el nu s-a bătut, că nu avea cu ce, armele folosite în bătăliile spaţiale din centura de asteroizi sunt mult mai avansate decât ceea ce îşi imaginează americanii. El doar căra apă, era băiatul cu ceaiul!

Dar, vi-l mai amintiţi, pe oficialul NASA care spunea că extratereştrii nu iau legătura cu noi pentru că suntem prea proşti?

Avea dreptate! ET pe care îi cunoaştem din folclorul urban, au o slăbiciune. Sunt extrem de sensibili la radiaţii. De aceea ei, extratereştrii, ET, au dezvoltat tehnologiile gravitaţionale şi scuturile energetice, ca să se apere de radiaţii. Energia atomică le este interzisă, spune SETI.

Iar nivelul de fond de radiaţii de pe Pământ, a crescut de trei ori şi îi omoară pe ET în circa zece zile-două săptămâni. Bun, dar şi o bună parte dintre pământeni fac cancer şi mor. Dar cei care rezistă la radiaţii, „homo radioactivus” vor duce specia umană mai departe! Am spus ieri sau alaltăieri cât de diferită este reacţia persoanelor la aceiaşi cantitate de radiaţii.

Testul este la îndemâna oricui. Hematocritul. Eşti anemic, eşti sensibil la radiaţii! Nu eşti homo radioactivus! Bye, bye!

SETI mă întreabă dacă doresc să fac parte din lista scurtă pentru „primul contact”. Nu îmi cer bani, nu îmi cer nimic, aşa că am răspuns „da”. Se pare că m-am grăbit. Din tonul general al documentelor primite rezultă că „primul contact” a avut loc demult, poate în antichitate.

Cred că acum este vorba de implicarea umanităţii în marele război cosmic care se petrece, între două specii extraterestre probabil asemănătoare, dacă nu înrudite, undeva, în centura de asteroizi. Probabil că este o ciondăneală cosmică pentru posesia acelui muzeu de metale şi minerale imediat accesibile, care este centura de asteroizi.

Ca să fie siguri că sunt eu cel care a ajuns în posesia documentelor, îmi pun o întrebare de verificare. O specie extraterestră arahnoidă protejează cu grijă, uneori cu preţul vieţii, nişte dispozitive ovoidale. Ce sunt şi la ce servesc. Sunt trei desene, dar nu am voie să le dau la ziar. Să ştiţi că ăştia cu care lucrez eu folosesc mult desenele. Fotografiile digitale pot fi trucate că nimeni nu mai înţelege nimic. Desenul, rămâne desen, l-a făcut cutare, în ziua Z, ora H, minutul M când un extraterestru trăgea în alt extraterestru cu o armă radiantă! De exemplu.

Ei bine, mi-a luat un minut şi zece secune! „Este oul, sunt oule creaturilor, nu este un dispozitiv!” „Welcome, Mr. Professor!” a fost răspunsul, probabil automat.

Cam asta este treaba cu extratereştrii! Cred că ceea ce trebuie să se întâmple nu va mai întârzia mai mult de un an. Poate, doi. Este şi o ieşire frumoasă din lispa de soluţii actuală, globală şi din confruntările multiple de pe Pământ. Un război în spaţiu, la mama dracului, în centura de asteroizi! De ce, nu! „Du-i, Doamne, la Ploieşti!” spuneau bucureştenii în timpul războiului, când se făcea cerul negru de bombardiere americane.

Şi aşa se obţine şi o mult dorită solidaritate umană în lupta contra extratereştrilor. Rusul va lupta cot la cot cu americanul, islamicii îi vor ajuta pe creştini, japonezii vor proiecta arme pe care să le fabrice chinezii. Aţi văzut, un film vechi, tip „Godzila” dar interesant prin noul mesaj, „Pacific Rim”? Mă obsedează tema musicală a filmului. Apoi, am aflat că este compoziţia unui iranian din Germania, cel care a scris muzica şi pentru „Game of Thrones”, Ramin Djawdi.  Iată, „Pacific Rim”:


BERBEC    În weekend mediul în care te afli te oboseşte ceva mai mult decât de obicei, dar găseşti oarecare compensaţie în faptul că reuşeşti să te distrezi bine, copios, aproape ca în adolescenţă!

Sâmbătă, poziţia lui Venus indică prietenii noi şi petreceri reuşite, asa că fă un tur de telefoane pe la prieteni ca să vezi de unde sare invitaţia.  Dimineaţa de sâmbătă este aglomerată, dar eşti optimist şi nici căldura nu mai pare aşa de mare. Duminică se poate să primeşti scurte veşti neaşteptate de la membrii familiei, de la anturaj. Tot, duminică, primeşti un premiu pentru atitudinea ta pozitivă, o veste bună, mai pe seară!

TAUR   Munca considerabilă pe care ai depus-o cu o grijă deosebită, cu multă acurateţe şi cu tenacitatea zodiei îşi găseşte răsplata în această perioadă, începând chiar cu acest weekend!

Eşti calm şi bine dispus şi nimic nu pare că te poată abate din programul tău obişnuit de weekend. Şi azi îţi respecţi cu sfinţenie tabieturile de sâmbătă! Stelele şi conjunctura astrologica te avantajeaza astazi, protejandu-te eficace impotriva atacurilor familiei şi prietenilor care vor neapărat să te scoată la plimbare, la mare, sau la nu ştiu ce festival de jazz. Tu vrei la munte! Duminică plăcută şi chiar distractivă.

GEMENI    Căldura, eşecurile din ultimul timp te obosesc şi te marchează. Trebuie să dai dovadă de calm, optimism, mai ales în relaţiile cu cei dragi, cu familia. Totul trece, nu spera şi nu ai teamă!

Sâmbătă filozofezi cîă în viata este ca in supermarket, am mai spus asta, dar îmi face plăcere să repet: ai de unde alege, dar nu găseşti ce iţi trebuie. Mai nou, se pare ca şi oferta este de proastă calitate! Duminică, daca te simti cumva zdrobit de refuzurile prietenilor si ale anturajului, în general, nu-ti risipi inutil energia ca sa demonstrezi că ai totuşi dreptate.

RAC   Prea multe veşti negative, prea multe necazuri – tragi tu concluzia veştilor de weekend. Nu este adevărat, vara toridă e greu de suportat, dar nimic nu este pierdut, succesul este aproape!

Ţine minte că astăzi lumea are nevoie de poveşti frumoase si vorbe fermecatoare pentru a contrabalansa climatul violent si decadent. Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, veşti bune de departe. Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Poate la un film, poate la un concert în aer liber, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant.

LEU   Sâmbătă, o veste te răcoreşte şi te motivează cât un sistem texan de climatizare. Aşa că poţi să faci cinste prietenilor cu ceva rece, la o terasă, mai pe seară. Trebuie să mulţumeşti Destinului!

Simţul tău imperial, posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna sâmbătă. Discuţii cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important. Normal, că doar nu vrei să-ţi ghicească gândurile! Reuşită, pentru că încăpăţânarea bate logica! Duminică trebuie să faci, neapărat, ceva care îţi place mult, poate să te duci la un concert, poate o îngheţată americană, sau cafea scumpă, sau pur şi simplu să stai în pat. 

FECIOARĂ   O dimineaţă de sâmbătă derulată într-un ritm drăcesc pe o căldură de infern. Parcă ai fi Dante! Trebuie să te relaxezi. Un masaj, la cumpărături, la stilist – sunt locuri unde poţi recupera! Nu tot ce este adevarat si drept trebuie, însă, spus in gura mare, trebuie sa dai dovada de mai multa diplomaţie şi tact in relatiile cu familia ta, cu anturajul tau. Sâmbătă seara sunt ceva petreceri la orizont, trebuie numai să alegi. Duminică, probabil, o să te trezeşti la prânz, aşa că abia dacă ai timp să pregăteşti programul de săptămâna viitoare. Pentru că în jungla asta de beton fecioarele care nu au un plan sunt devorate de monştrii. Nu ai văzut filmul?!

BALANŢĂ   Conjunctura te anunţă că domeniul avantajat în acest weekend este cel sentimental. Dacă ai cu cine, te poţi împăca pentru că ai mai mult noroc în dragoste! Dacă nu, oricum ai o perioadă bună!

Sâmbătă, mesajul stelelor, repetat de mai multe ori, ca să înţelegi mai bine, aşa este pedagogic, este să dai dovadă de tenacitate şi consistenţă. Horoscopul tau te sfatuieste sa ceri sfatul si sprijinul unui prieten experimentat, inainte ca ceilalti sa se prindă că nu stii să te descurci. Poate că este vorba de petrecerea de duminică seara, sau de team building-ul de care esti responsabil, sau de ultima seară de vacanţă, ceva de genul ăsta. În orice caz, distracţia este pe măsura dorinţei tale!

SCORPION   Datele din presă sunt contradictorii. Eşti dezorientat şi de veştile primite de la prietenii din străinătate. În weekend, trebuie să continui, fie că eşti în vacanţă, fie că eşti acasă!

Sâmbătă ţine cont că mezalianţele şi amestecurile de religii şi rase au fost întotdeauna motive de conflicte, mai mari sau mai mici. Cercul tau de prieteni este destul de bun, nu te baga in cine ştie ce fiţe. Duminică nu uita că o anumia rutina se cere in profesie sau meserie si se numeste metoda, dar in dragoste trebuie sa aduci mereu ceva nou, ca sa-i intretii veşnic flacăra!

SĂGETĂTOR    În weekend  ai o propunere pentru un job de sezon, ceva interesant. O veste bună, sau un ajutor neaşteptat de la cineva de departe, probabil o rudă, sau cineva care lucrează în străinătate.

Sâmbătă Soarele nu îţi este favorabil, aşa că, preventiv vorbind, evită expunera prelungită. Dar nici nu renunţa pentru că, se pare, razele solare sunt o sursă sigură şi unică de importanta vitamină „D”. Cel puţin aşa umblă zvonul pe net. Nu încerca să te baţi cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial activitatea şi priorităţile tale. Duminică, odihneşte-te mai mult!  Multe vorbe bune, care iţi fac multă placere, din partea unor persoane rezervate de obicei.

CAPRICORN    Căldura sufocantă şi efortul din ultimul timp te doboară sâmbătă. Trebuie să faci o pauză şi mai ales să modifici comportamentul tău. Mâncare uşoară, salate, fructe şi mult, mult somn!

Sâmbătă, o veste bună urmată de o mică pierdere. Un obiect pe care-l găseşti, până la urmă. Ai mare nevoie de un sfat bun, de confirmarea unei atitudini aşa că… sună un prieten. Unul bun şi capabil! Dupa cum spune înţeleptul, la un prieten trebuie să găseşti aprobarea faptelor tale, un pahar de apă şi un sfat bun! Bani găseşti la bancomat! Duminică nu trebuie sa forţezi lamurirea unor situatii, deoarece atuul pe care te bazezi, perfecţionismul, gândirea rece, logica si uşor cinică în slujba propriwei siguranţe, nu te ajuta prea mult.

VĂRSĂTOR   Căldura te face să dai rateuri în gândire, în weekend. Fă puţin exerciţiu aristotelic, puţină gîndire logică nu strică în lumea ilogică din jur. Pentru că chiorul este rege în ţara orbilor!

Sâmbătă horoscopul tău arată că iti este necesara o viata ceva mai activa, şi poti incepe cu plimbări scurte în aer curat, evitând aglomeratia, dar şi căldura infernală. Totuşi, atenţie la curent şi la schimbarea bruscă de temperatură! In acest weekend faci schimbările la care te gândeai de mai mult timp, care privesc dispunerea şi ergonomia camerei tale şi de ce nu, a bucătariei şi a livingului. Duminică, debarasează-te de toate prejudecatile şi micile frâne psihice care ţi-au frânt elanul şi nu ţi-au permis să-ti araţi adevaratele calitaţi de organizator şi de ce nu, de arhitect amator.

PEŞTI  În weekend te simţi chiar bine pentru că te simţi în relativă siguranţă iar evenimentele care te privesc sunt previzibile. Atâta vreme cât te simţi bine, nu schimba nimic din rutina vieţii!

În acest weekend este indicat să-ţi oferi un moment de respiro şi să vezi în ce parte vrei să o iei. Sâmbătă este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta.  Nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie şi instraineaza, in loc sa atragă! Trebuie doar sa inspiri incredere şi să asiguri pe cei din jur ca se pot baza pe tine, în orice împrejurare. Duminică ai tendinţa, pentru unii supărătoare, de a fi permanent în ofensivă, să ţii la părerea ta şi să nu faci concesii sau compromisuri nimănui. Păstrează-ţi calmul şi umorul.