Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ce se întâmplă, în linişte?

Autor: | | 0 Comentarii | 2479 Vizualizari

Pe 25 septembrie s-au născut William Faulkner, Dmitri Şostakovici, Michael Douglas, Robert Bresson, Mark Hamill, Christopher Reeve, Panait Cerna, Călin Turcu, Simion Pop, Maria Tănase.

Nimic în „kalendar”, se sting ecourile primei sărbători de toamnă a lupilor, nimic important în calendarul creştin, doar Sf. Mc. Eufrosina, a cărei nume mi-a plăcut întotdeauna.

Mă întrebaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce părere am despre prezidenţiabili? Dar despre Turcescu... Robert Turcescu?

Nu am nicio părere! Se apropie vremuri grele, vremuri foarte grele şi toată energia mea este canalizată ca să înţeleg posibilele dezvoltări ale viitorului. Să fac scenarii şi apoi să le comunic celor care contează!

Vacarmul asurzitor al alegerilor prezidenţiale, pentru mine devine o linişte calmă de apus de soare în deşert.

Sunt multe ştiri care nu vă sunt aduse la cunoştiinţă, multe conexiuni internaţionale eludate sau comentate bont, prosteşte. Nu am ce să fac, asta-i via, asta-i gara, vorba francezului!

Cu nasul în cele două roabe de rahat naţionale, cu gândul la problemele noastre de hamsteri şi cu spectrul alegerilor prezidenţiale, românul de lângă tine, de lângă mine, tu, eu, suntem din nou prostiţi şi păcăliţi de perversiunea „păpuşarilor”.

Foaie verde de dudău, o să fie şi mai... bine!

Totuşi, chiar până în sihăstria mea de pustnic în rodaj, ajung stropi din cazanul cu pucioasă al vieţii cotidiene româneşti.

Nu-mi place ce se întâmplă! În liniştea asurzitoare ultima fabrică importantă din Bucureşti, „Aversa” va fi demolată. O să murim de foame peste câţiva ani secetoşi! Ştiu ce vorbesc, mi-am făcut stagiatura ca inginer acolo. „Aversa” era singura fabrică din ţară unde se produceau pompe pentru agricultură, alimentări cu apă, pompe pentru hidrocarburi etc. A fost „strânsă de gât” cu meşteşug! Profită un investitor din afara UE, care probabil că o să transforme cele 10 hectare pe care se întindea fabrica şi institutul de proiectări, într-un bordel! Alt bordel! Dacă aş ştii cui, aş cere o anchetă drastică, cum a pierdut statul procesul cu investitorul străin lăsând din mână o unitate strategică, de securitate naţională!

Altă unitate de industrie românească, „Magiun Topoloveni”, marcă înregistrată UE, este distrusă încet-încet de un trib de arăbeţi care i-a copiat borcanele şi produsele şi plătesc sume importante supermarketurilor ca să promoveze mărfurile, calitativ inferioare, ale celor din afara UE în dauna producătorului romăn. Nimeni nu ia nicio măsură, cei care se ocupă de concurenţă neloială numără banii de la arabi. Ar trebui şi aici o anchetă!

Două exemple de ceea ce se întâmplă în linişte - am un dosar întreg, dosarul trădărilor de ţară. Şi o listă de nume... trădătorii de ţară!

Dar am şi o mică speranţă. În weekendul când am fost la Brăila să vorbesc despre Nae Ionescu cu tinerii aceia din armată, servicii, procuratură, jandarmerie, am adus vorba şi de lista mea. Tinerii au zâmbit: „Îi ştim bine, domnule profesor, ar trebui un camion ca să aducem dosarele lor. Fiţi fără grijă, sunt pe ţeavă!”

Dacă se schimbă locatarul de la Cotroceni, mai rămân trădătorii de ţară pe... ţeavă?

BERBEC Ai încredere în forţele tale, aşa că lucrurile îţi par mai uşoare de făcut. Niciun obstacol în perspectivă, negociază, căuta alianţe şi acceptă, dacă nu se poate altfel, mici compromisuri.

O întâlnire importantă la mijlocul zilei, la prânz, te face să îţi freci mâinile de mulţumire. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Ceva legat de o construcţie, de apartament, de cămin, în general.

TAUR O zi densă. Analizează bine înainte să porneşti pe un nou drum. Ceea ce începi astăzi poate aduce rezultate contradictorii. Nu lua visurile drept realitate, promisiunile drept garanţii!

Nu intra în discuţii asupra patrimoniului comun, sau a unor proprietăţi pe care le împarţi cu alţii. Afacerile sentimentale sunt moderat aspectate, mai curînd spre bine, sănătatea la fel.

GEMENI Primeşti nişte veşti care te încurcă! Azi e bine să fii mai sigur pe tine, mai hotărât! Sau măcar să pari aşa faţă de cei din jur. Joacă un rol pozitiv şi poţi primi aplauze pe scena vieţii!

Ascensiunea ta din ultimul timp şi ultimile mişcări profitabile atrag invidii şi bârfe. Domeniul dragostei şi al relaţiilor sociale nu este aspectat, deschizînd cutia Pandorei, a neprevăzutului.

RAC Azi, ca să-ţi atingi scopurile, trebuie să uzezi de diplomaţie şi politeţe, de care ştii foarte bine să te foloseşti. Sigur, dacă nu e vorba de nişte nesimţiţi de mitocani. Atunci, renunţă!

Promovează-ţi cu îndrăzneală interesele şi solicită ceea ce ţi se cuvine. Stelele îţi sunt favorabile şi intuiţia ta funcţionează excelent, ai multe şanse să reuşeşti în ceea ce îţi propui.

Victor Ponta arunca BOMBA! Dezvaluirea NEASTEPTATA despre Radu Mazare! Emotii pentru Liviu Dragnea

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI