Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ce bine este să ai o bibliotecă!

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2691 Vizualizari

Pe 23 septembrie s-au născut Gaius Octavius Augustus Cezar, Bruce Springsteen, Ray Charles, Ion Gheorghe Maurer, Alfred Margul Sperber, Sofia Vicoveanca, Şerban Ionescu, George Mihăiţă, Eugenia Bădulescu.

"Evenimentul Zilei" din 23 septembrie 1846 a fost că astronomul german Johann Gale a descoperit planeta Neptun. Mare lucru, o să spuneţi, s-a uitat prin lunetă şi a descoperit... Nu, nu este deloc aşa, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Când te uiţi printr-o lunetă, un telescop, un refarctor sau un reflector, vezi imens de puţin din bolta cerească, mai puţin de un grad de con solid, uneori 0,10 dintr-un grad. Trebuie să ştii exact unde să te uiţi!

Pe 23 septembrie 2014, la ora 05:29:02 Soarele, trece în mod convenţional, din zodia Fecioarei în zodia Balanţei.

Este echinocţiul de toamnă, prilej pentru multe şi diverse festivaluri, obiceiuri vechi europene. Până la solstiţiul de iarnă stăpâneşte elementul pământ.

Ce bine este să ai o bibliotecă! Mult mai bine este să ai mai multe biblioteci!

Căutam, prin biblioteca de aici, din Prahova, documente despre tatăl meu, despre participarea lui în cel de al Doilea război mondial. I-am găsit livretul de pilot, cu orele de zbor şi detaşarea la o escadrilă germană de avioane vânătoare de tancuri, celebrele Panzerjager Focke Wulf 190. A împuşcat tata multe tancuri bolşevice, poate chiar o sută, dar nu destule. Tot au mai rămas destule tancuri ruseşti pe care să vină tăticii altora, aici, în România şi să ne nenorocească!

Vedeţi, o bibliotecă este ceva fabulos! Un labirint, o junglă tropicală, deşert şi Polul Nord împreună. Prin ce aventuri poţi să treci într-o bibliotecă! Cauţi ceva şi găseşti... altceva!

Aşa am găsit manuscrisul meu care ar fi trebuit să fie prima carte de astrologie serioasă în limba română. Anul era 1990! Am încercat de mai multe ori să public cartea. La „Tinerama” unde lucram, s-a ajuns până la tehnoredactare pe 29 de dischete, aşa era atunci! Apoi, ca prin mister, cutia cu dischete a dispărut din editură! Mister, groază, mi-i amintesc pe Max Bănuş şi pe Sorin Paliga, şeful editurii, pe atunci, ce scandal şi ce poliţie au făcut! Doamne ce-mi lipseşte Max, cu bancurile lui cu evrei şi gusturile de fanariot! Am mai încercat odată în „republică”, la Chişinău. Urma să se tragă tirajul. Tipografia a luat foc şi a mistuit şi cartea mea!

Până la urmă am tras concluzia, ajutat de un bun preot, că „cineva” îmi interzicea să public ceea ce ştiam. Am renunţat, cel mai deştept cedează, filozofând că lumea nu este pregătită pentru ceea ce scrisesem.

Din dosarul manuscrisului s-au desprins nişte pagini de imprimantă. Vechi, de imprimantă cu ace, foi mari perforate pe margini, uşor îngălbenite de timp.

Foile cuprindeau datele precise ale solstiţiilor şi echinocţiilor, calculate pentru coordonatele Bucureştilor, de la 1900 la 2100. Doamne, parcă a fost ieri! Mi le-a adus regretatul meu prieten Harald Alexandrescu. Parcă îl aud, zâmbind din gropiţa din bărbie: „Radule, dacă astrologeşti, măcar să o faci precis şi ştiinţific!”

Din aceste foi de imprimantă am scos pentru domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, data exactă a echinocţiului de toamnă: 23 septembrie, ora 05:29:02!

Mă duc înapoi să mai scotocesc în bibliotecă, mă aşteaptă noi aventuri!

BERBEC Echinocţiul de toamnă te echilibrează, acţiunile tale sunt eficiente astăzi. Reuşeşti să împingi maşinăria economică, firma, instituţia, familia încă câţiva paşi pe drumul ei de criză!

Dar, în nici un caz sa nu fii zgârcit(ă), patima care te apuca cand nu trebuie. In primul rand la sentimente. Apoi la râs. Că despre bani nu putem vorbi, pentru că nu prea există! Treci printr-o perioada de schimbari, poate de aceea banii sunt mediocru aspectaţi. Iar banii sunt o energie, un mijloc, nu un scop în sine.

TAUR Îţi trebuie o perspectivă mai îndepărtată, lucrurile sunt prea în sufletul tău şi, evident, nu poţi să fii obiectiv şi eficient. Poţi să ceri un sfat de la un prieten discret şi inteligent!

Trebuie sa fii foarte atent la cheltuielile facute aiurea si cu gandul in alta parte. Cel mai bine ar fi sa iesi in oras fara bani si carti de credit. Plimba-te, nu cheltui! Ai oarece probleme cu nişte potenţiali ostili, dar lasă-i mai întâi să-şi dea arama pe faţă! Poate mai deranjează şi pe altă lume, aşa ca să ai aliaţi!

GEMENI Nu ai griji şi nici nu vrei să ai! O zi liniştită de toamnă ca în poeziile vechi. Moralul tău e bun, oferă-ţi un moment de pauză şi de relaxare, pe seară, la un eveniment frumos şi plăcut!

Există o conştiinţă ascunsă a zodiei care te împinge înainte şi te păzeşte de necazuri - care functioneaza bine şi astăzi. Ai nevoie permentă de bani ca sa-ti satisfaci micile si mai marile capricii, dar acest lucru este un motor si o motivatie. Vremea capricioasă te avantajeaza şi te inspiră să începi noi proiecte, să ai noi idei. Esti intr-o perioada creativa.

RAC Anumite atitudini ale unor persoane din jurul tău te dezamăgesc şi te enervează. De echinocţiu îţi aduci aminte cu neplăcere de vechea vorbă românească, cea cu facerea de bine şi cu mama...

Iti faci griji, de fapt fără motiv, pentru ca intotdeauna te-ai descurcat. Mai ales cand eşti cu spatele la zid... Sanatatea este bună, exceptand, pentru un procent dintre nativi, răceala de toamnă de rigoare! Ultima parte a segmentului de timp, pe seară, are o componenta neliniştitoare, din cauza influentei Lunii.

LEU De echinocţiu stelele îţi sunt favorabile. Oamenii au treburile lor, nu au grija ta! Aşa că vezi-ţi liniştit de programul tău cotidian, dar nu exagera cu efortul, mai ales cu cel fizic.

SOCANT! IUBITA unui jucator, BATUTA pe stadion! Primele IMAGINI

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI