Nimic foarte important în "kalendar", în calendarul creştin Sfinţii de santinelă în eternitate: Gherasim de la Iordan, Pavel şi Iuliana sora lui.

Dar, a patra babă, pe nume Ileana, sau Lia. Dacă este timp frumos şi ţi-ai ales baba această trebuie să ştii că vei fi plăcut tot anul, va fi armonie şi belşug în familie!

Pentru generaţia mea, 4 martie poate să însemne doar un singur lucru: amintirea teribilului cutremur din 1977, de la ora 9 şi 22 de minute, seara.

Parcă a fost ieri! Nu vrea să dau curs amintirilor, dar cu titlu anecdotic pot să spun că marele cutremur m-a prins citind cartea lui Dwight Eisenhower “Cruciadă în Europa”, apărută, pe atunci, la “Editura Politică” în anul 1975. Pe timpul acela cărţile se vindeau imediat, mi-au trebuit patrusprezece luni să fac rost de un exemplar printr-o “cunoştiinţă”! Nu ştiu ce s-a întâmplat, dacă americanii au debarcat (sic) de atunci nu am mai luat cartea aceea în mână. Dar, timpul trece şi parcă un drăcuşor seismic îmi spune să citesc din nou aventurile celui de al Doilea război mondial, relatate de Eisenhower!

De atunci, de la marele cutremur, România a început să cadă. Nu se ştie ce s-a pierdut, ce s-a distrus atunci. Se şopteşte, se zvoneşte, se spune… că a fost vorba de oameni! În Bucureşti s-a distrus, parcă la comandă, aproape numai centrul locuit de persoane importante. Au încetat din viaţă mai mult de opt sute dintre oamenii de valoare ai ţării, savanţi, directori de mari întreprinderi, ofiţeri superiori, actori şi cântăreţi de neînlocuit, oameni de media, ingineri, arhitecţi, medici, membrii marcanţi ai serviciilor secrete şi ai partidului. Sigur că toţi oamenii sunt de valoare, dar aceştia puteau să ţină în frâu, prin competenţa lor, pe Ceauşescu şi gaşca lui.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi vorbeam astă noapte cu un prieten din State, pe Skype, cum altfel. M-a surprins o remarcă a lui referitoare la trecutele alegeri prezidenţiale. “tell me… cum aţi reuşit să aveţi pe primele trei locuri numai alogeni?”

Hopa, zic, are dreptate mister colonelu’ Kevin!

Herr Johannis, preşedintele neamţ, se comportă ca un neamţ! Al doilea în stat, şeful senatului şi al treilea la prezidenţiale d’alde Tăriceanu, grecotei cu nas subţire, se comportă ca un fanariot bogat. Al doilea la prezidenţiale, Viktor Ponta, italiano-albanezu’ încă prim ministru, se comportă ca un metis de graniţă, ştie la şmecherii de frontieră cât nu ştie toată puşcăria. O să vedeţi că o să-şi ducă mandatul până la sfârşit! La asta servesc golănelile! Unde este un neamţ, mai apere unul şi iată-l şi pe Herr Hellvig, superspionul. Şi până la urmă o să apară toată divizia de blindate Grosse Deutschland, vorba lui Tomiţă Caragiu, Dumnezeu să-l odihnească, că a murit la cutremur! Pe undeva, un armean melancolic visează la un Premiu Nobel şi lăcrimează când “colegii” îl apără de premiul doi ani cu executare.

Pot să pun mâna în foc că Elena Udrea este cumană şi Traian Băsescu tătar! Dacă nu sunt, ce au căutat în politica înaltă?  

Dar nu mă supăr, dacă milioanele de români au plecat să-i slugărească pe străini, este normal să ne conducă alogenii. Nu m-aş supăra dacă am avea şi un trai decent, normal, ca în alte părţi.

Nu mă supăr şi ca să vă dovedesc asta, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, vă ofer un dar de primăvară, amintinu-mi de fabuloasa Africă, pe care am bătut-o în lung şi în lat. Miriam Makeba, pe care o pomenim astăzi:

BERBEC   Nu sări peste etape, nu te grăbi păgubos, azi trebuie fii organizat şi disciplinat. E necesar să găseşti echilibrul corect dintre acţiune şi repaos, să dai dovadă de cumpătare şi abilitate.

Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent(ă) la noii furnizori sau clienţi.  Trebuie să începi să faci economii, fară să-ţi schimbi esenţial felul in care trăieşti – economia este arta prin care obţii maximum de la viaţa. Concentrează-ţi atenţia asupra sănătăţii – evită expunerea inutilă la frig sau la curenţii de aer.

TAUR   Eşti avantajat în domeniul sentimental. Fiind vorba despre nişte probleme personale, de familie, sau duo, veştile primite astăzi nu trebuie anunţate în gura mare, ci analizate cu discreţie.

Evită enervarea şi stresul printr-o atitudine prevenitoare faţă de colegi dacă eşti la serviciu, sau faţă de familie dacă stai acasă. Adica nu te încrunta şi nu strâmba din nas cand îi vezi pe cei care îţi displac. Zâmbeşte cu subânţeles, asta da, este mai bine. De asemenea, este bine să verifici ceea ce ai cumparat şi mai ales bonurile, dacă te duci la cumpărături. Nu lăsa nici o schimbare să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investi, nu-ti face noi prieteni!

GEMENI  Mici probleme cu cei din jurul tău, din cauza superficialitităţii tale. Pare paradoxal, pentru că tu credeai că ai terminat ce ai de făcut. Eşti sancţionat de politica lucrului bine făcut!

Gemenii negustori sau simpli funcţionari trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu pentru ca să evite să fie traşi pe sfoară sau măcar păcăliţi. În mod particular sunt favorizaţi nativii din zodia lui Castor şi Pollux care desfăşoară activităţi medicale, administrative, filantropice sau religioase. Sănătatea pare bună, atenţie însa la plămâni, fumat şi aerul foarte rece.

 

RAC   La muncă, unde activezi sau înveţi, se anunţă unele lucruri plăcute. Lucrurile par a merge bine în branşa ta, zâmbeşte şi cooperează cu colegii. Astăzi nu risca, dacă nu trebuie neapărat!

Zâmbeşte, ţine capul sus şi îmbracă-te bine. Daca vrei să faci parte din elita trebuie să faci eforturi şi să te comporţi ca atare. Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Racului celui armonios să rezolve problemele legate de relaţiile cu terţi, să negocieze în amănunt sau să rezolve probleme cu autorităţile. Ziua de astăzi este o perioadă propice pentru implicare financiară, cumpărături.

LEU  O zi plată, aproape calmă. Ai timp să faci o evaluare a problemelor tale reale, fără iluzii şi exagerări. Poţi să ieşi din rutina cotidiană, un pic, oferă-ţi o plimbare plăcută prin oraş!

Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi comerţ.  Banii sunt aspectaţi favorabil. Venituri apar şi din nişte surse mai puţin obişnuite: poate din dividente, poate din valorificarea unor active. Veşti bune de departe, care te fac sa-ti reajustezi unele proiecte pe termen foarte lung.

FECIOARĂ  Domeniul sentimental este avantajat. Solo, poţi avea o întâlnire neaşteptată, care poate duce la clipe memorabile. În duo, partenerii par că au un soi de telepatie, azi se înţeleg din ochi!

Ziua este favorabilă iar aspectele negative nu sunt decât faulturi de joc. Nimic foarte malefic. Pe piaţa stelelor se spune că se creează noi „sindicate” între personaje şi persoane aparent fără nimic în comun, dar care, pe termen lung pot să-ţi intersecteze interesele. Ziua este de asemenea favorabilă harnicilor nativi din Fecioară  cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie.

BALANŢĂ  Este cazul unei politici de stabilizare, dacă eşti mulţumit de rezultate. Calitaţile zodiei, nu puţine, astăzi senzualitatea e de menţionat, te ajuta să ai succes în domeniul sentimental!

Din punctul tău de vedere este o perioadă… interesantă. Astepţi să vezi ce se întamplă. Nativii si nativele din Balanţă trebuie să-şi îndrepte atenţia către rude, asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu pentru ca să evite defectele de comunicare. Cineva are nevoie de ajutorul tău. Poate este un mic membru al familiei, un necuvântător blănoşel care are probleme!

SCORPION   Se pare că eşti distrat şi cu capul în nori. Astăzi parcă ai uitat că ai venin în coadă! La serviciu eşti cooperant şi nu răspunzi la provocări. A venit primăvara şi pentru Scorpioni!

Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu te deplasa după căderea întunericului. Vremea capricioasă, melancolică şi cam nesimţită te face sa te iriţi repede. De fapt mai toata lumea este cu capsa pusă şi cu fitilul aprins. Nu spera şi nu ai teamă, ziua trece repede pentru că pe seară ai o întâlnire. Importantă!

SĂGETĂTOR  Să faci concesii, nu pare a fi o treabă grea şi complicată. Da, dar de unde începi, la ce să renunţi, ce compromisuri să faci ca să aduci armonia în relaţiile tale? Ia-o încet, pas cu pas.

Trebuie să-ţi recucereşti independenţa personală şi să nu mai fii folosit de alţii. Te complaci într-o situaţie de servitor, când poţi să fii rege! Învaţă să spui nu şi să nu mai cedezi. Te găseşti într-o colectivitate favorabilă care îţi  aprobă ideile.  Călătoriile sunt din nou bine aspectate. Trebuie să-ţi afirmi autoritatea şi într-o problemă de familie, sau/şi o situaţie cu un prieten.

CAPRICORN  Neliniştile şi grijile par că se risipesc, ai o propunere valabilă, trebuie să faci un efort! Astăzi trebuie să dai dovadă de un orizont larg de vedere, ca să beneficiezi de oportunitate!

Gândeşte bine înainte de a face sau accepta ceva. Stelele arată că dacă stai bine-merci rezolvi mai multe probleme decât dacă te agiţi!  Sigur, dă şi telefoanele acelea care trebuie, cui trebuie! Anumite amintiri recente şi nu prea, nu-ţi dau pace. Simptomatic pentru zodia ta. Linge-ţi rănile, respiră adînc, uită-te pe sub sprâncene şi dă-i bice : „the show must go on”. In a doua parte a zilei evita singurătatea, nu este oare mai bine sa ieşi cu familia sau cu o prietena la plimbare?

VĂRSĂTOR   O zi plăcută. De aceea trece repede şi fără amintiri. Reflectezi că lucrurile bune sunt normale, le uiţi, pe cele rele le ţii minte. Sigur că da, pe acest principiu se bazează presa tabloidă!

O perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă, nici măcar foarte interesant. Evita cafeaua, tutunul, piperul, orice te-ar irita şi mai mult. Astăzi nu eşti în cea mai buna dintre zile, mai bine ţine o dieta uşoară şi incearca să te gandesti la lucruri plăcute şi vesele. Incearca sa termini lucrurile de care te apuci. Incearcă, la fel, sa fii mai cumpatat în vorbe şi să nu întrerupi tot timpul pe cel cu care vorbeşti.

PEŞTI   Eşti între trecut şi viitor! Închide cu hotărâre un capitol, o etapă, din viaţa ta şi nu uita că ambiţia e principala ta sursă de energie. Îndrăzneşte, pentru că norocul ajută pe curajoşi!

Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele profesionale. Nimic financiar, nimic speculativ, poate unde banii sunt din ce în ce mai rari. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi pentru că a doua parte a zilei este ceva mai obositoare, poate te duci la sală să tragi de fiare, poate la un spectacol care se prelungeşte! Influenţe astrale puternice te favorizează in ceea ce priveşte sănatatea şi întreţinerea ei.