Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. DNA-ul ceresc al lui Sâm Petru
Horoscopul lui Dom’ Profesor. DNA-ul ceresc al lui Sâm Petru

Horoscopul lui Dom’ Profesor. DNA-ul ceresc al lui Sâm Petru

Pe 27 iunie s-au născut Willie Mosconi, Jerome Carcopino, Toti Dal Monte, Anna Moffo, Isabelle Adjani, Corneliu Ion, Samson Bodnărescu, Paul Petrescu, Eugen Ciceu, Sergiu Pavel Dan, Ioan Cărmăzan, Raluca Ripan, iar pe 28 iunie s-au născut Jean-Jacques Rousseau, Peter Paul Rubens, Luigi Pirandello, Mel Brooks, John Cussack, Eric Ambler, Harold Evans, Sergiu Celibidache, Ion D. Berindei, Paul Teodorescu, Paul Urmuzescu, Horia Teodor, Olga Morărescu Mărginean, Leonard Orban.

Pe 27 iunie, în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Samson, primitorul de străini, Anect şi Ioana, mironosiţa. Este dezlegare la peşte. Duminică, 28 iunie, sunt Sfinţii: doctori fără de arginţi Chir şi Ioan, aflarea moaştelor lor şi Papia.

Pe 27 nu este nimic în „kalendar”, dar, pe 28 iunie, tradiţional, Ajunul Sâm-Petrului, este încă un prilej pentru duhurile aerului, în grea bătălie cu cele ale focului, să-şi facă de cap. Dacă nu sunt protejaţi cu usturoi, (sau pelin, în unele regiuni) „Frumoasele” pot sminti călătorii, sau pe cei care dorm afară, sau îi întâlnesc din întâmplare.

Iată o istorie spusă de Dorina Ciobanu, din satul Drajna de Sus, Prahova, vecina mea, despre Frumoase:

„Era cam în timpul războiului cel mare (Primul război mondial) şi bunica mea era tânără. O chema Elena şi era foarte evlavioasă, cum îi cadea bine unei fete frumoase de la ţară. Pe atunci nu era electricitate şi televizor şi lumea muncea mult şi se culca devreme. Familia mea locuia în Cătun, în pădure.

În ziua de Ajun la Sf. Petru, mai pe seară, bunica mea aude nişte chicoteli în poiana din spatele casei. Curioasă, s-a dus să vadă ce este. Când, vede nişte fete uimitor de frumoase îmbrăcate după portul popular vechi, cu ii bătute cu fluturaşi de aur şi ţesute cu fir de argint. Fetele păreau că se pregătesc de horă. Bunica mea le întreabă: ”Încotro, fetelor?” dornică să meargă şi ea la horă. Fetele cele frumoase doar s-au uitat la bunica mea şi nu au zis nimic.

Pe data Elena s-a strâmbat şi nu a mai putut să vorbească. Mare nenorocire! Din fata frumoasă care fusese, ajunsese o stârpitură.

Dar părinţii ei ştiau despre ce este vorba şi au dus-o la Mânăstirea Cheia, unde era un călugăr atonit care le ştia pe toate. Cum a văzut-o pe bunica mea călugărul a exclamat: „Măi, măi, da’ rău te-au mai pocit Frumoasele, fato! Ascultă bine: să stai acolo unde le-ai văzut, pe la aceiaşi oră a serii până de Sf. Sisoe. Negreşit o să se întoarcă tot pe acolo, că aşa este meşteşugul lor. Să nu faci nimic, doar o cruce creştinească şi să le numeri câte sunt şi să vii să-mi spui!”

Zis şi făcut. Frumoasele au trecut înapoi, bunica mea şi-a făcut cruce şi pe dată i-a revenit vorba şi înfăţişarea de dinainte, ba unii spun că era şi mai frumoasă.

Apoi s-a dus la Mânăstire, cu daruri pentru Biserică şi de mâncare pentru călugări. Atonitul a mulţumit şi a întrebat repede „Da’ câte Frumoase au fost?” „Şase şi cu una care era şefa lor, şapte!” Călugărul s-a schimbat la faţă: „Mare primejdie ai trecut, fata mea. Erau Lupul Şchiop şi cei şase Filipi de Foc trimişi de Sf. Petru să pedepsescă vreun trădător de ţară, sau de neam, un netrebnic. Felul lor este să lucreze în taină, de aceea le iau vorba tuturor celor pe care îi întâlnesc, ca să nu dea de veste că i-au văzut. Erau Lupii cei Vechi de la Sf. Andrei, care se pot transforma în orice, chiar şi în fete frumoase!”

În zilele acelea a murit subit la Ploieşti un mare netrebnic şi trădător de neam şi de ţară, un venetic, un bogătan colaborator cu nemţii care ne cotropiseră ţara, un nenorocit care înşelease oamenii şi le furase pământurile şi ademenise multe fete naive. O slugă a declarat la procuratură că i s-a părut că din dormitorul stăpânului a ieşit un câine uriaş şchiop ce a trecut prin perete. Declaraţia se află şi astăzi la Parchet. Autorităţile au clasat dosarul şi medicul legist a scris: „deces provocat de stop cardio-respiratoriu”.

Dar oamenii de atunci ştiau, netrebnicul a fost muşcat de inimă de Lupul Şchiop!

Iar bunica mea, ca recompensă pentru sperietură, a primit de la Lupul Şchiop un dar fermecat: orice semăna, fie plantă, floare, copac se prindea şi înflorea ca în poveşti. Era chemată de departe să sădească, pentru că muşcatele ei erau cele mai frumose, iar legumele semănate de ea creşteau dublu.”

Sf. Petru funcţionează ca un fel de DNA ceresc care are şi atribuţii de judecată şi condamnare. Dă un singur fel de condamnare care este înmânată (ar trebui să spun înlăbată?) Lupului Şchiop, Executorul.

Nu încercaţi să deplângeţi „ineficienţa” sistemului lui Sf. Petru, pentru că s-a umplut ţara de netrebnici şi nenorociţi. Vedeţi, ei, Sfinţii, au alte repere, alte măsuri, un alt timp… alte socoteli. Şi, probabil că socotesc, în sfinţenia lor, că dacă noi ne adunăm cu hoţii, ticăloşii, desfrânaţii şi trădătorii şi nu luăm nicio măsură împotriva lor, înseamnă că-i aprobăm şi că ne place!

Acum, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, până s-o scărpina Lupul Şcghiop şi o lua urma netrebnicilor, să sperăm în acţiunea pământescului DNA şi a altor agenţii şi servicii cu misiuni similare. Că ce este mai plăcut săracului cinstit, amărâţilor de zi de zi, cei mulţi, baza piramidei, decât să vadă că, din când în când, cum sunt puşi în furci hoţii de bogaţi. Măcar atât!

Dar despre acestea şi alte taine, mâine după mâine, pentru că, probabil, pentru foarte mulţi dintre noi, este o altă zi!

BERBECUL   Un weekend favorabil, în care cei din jurul tău se poartă foarte frumos cu tine şi îţi îndeplinesc toate dorinţele, pentru că tu eşti numai miere şi ai uitat de încăpăţânara ta berbecească!

Ziua de sâmbătă  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Un anumit procent dintre Berbeci primeşte o informatie neasteptată, plăcută, însă, sau o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.  Duminică eşti la un spectacol sau la o aniversare sau fă ca acest lucru să se întâmple – te relaxezi şi faci provizii de bunădispoziţie.

TAUR  Sâmbătă eşti din nou „Gică-contra”, chiar dacă eşti acasă, singur, cu căţelul sau pisica. Atitudine această de frondă curajoasă te părăseşte brusc, duminică, când se strâng toţi ai tăi.

Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme, asta dacă nu te duci pe seară la vreun spectacol, club sau o petrecere instant.

GEMENI  În weekend eşti rafinat in opţiuni. Simţi nevoia să te izolezi şi bine faci. Incuie uşile şi oferă-ţi mâncare exotică, muzică de excepţie, o carte bună şi un film vechi, alb-negru, de artă!

Sâmbătă, cam tot ce iţi propui iţi iese – asta pentru că dai dovada de mult realism si bun simţ. Stelele avantajeaza in mod special activităţile legate de cărţi, reviste, ziare, publicaţii. Nu că ar fi foarte scumpe, dar sunt… importante! Netul este anonim şi dubios, adevărata informaţie o găseşti tot dintr-o carte, sigur, o poţi descărca de pe net!  Duminică, este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter, voinţă, o să dobândeşti mai multe avantaje. 

RAC  Perioadă optimă pentru orice inspiraţie subită. În weekend poţi să-ţi permiţi fantezii uitate, o raită prin magazine şi telenovele lacrimogene, nu se supără nimeni, dacă te simţi bine!

Sâmbătă, o perioada buna pentru planificarea activitatii şi mici achizitii. Să fim drepţi, te-ai cam îngrăşat, chiar daca nu ai fost in concediu. Pana te apuci să slabesti mai bine ajusteza-ti garderoba pe noile dimensiuni. Ca să nu fie hainele cimpoi pe tine! Mai pe seară, Luna iti aduce o oportunitate neşteptata. Duminică, nu te grabi, dar nici nu refuza. O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţa, asa incat decizia sa fie justa.

LEU   Un prieten/prietenă te banuieşte că inventezi în secret reţete culinare. Dar poţi să te prefaci că aniversezi ceva şi să-i explici întru-un pub cum se fac plăcintele cu vişine, nu acasă!

Sâmbătă este o zi rapidă. Repede vine, repede trece. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce doresti, de fapt. Nu ai timp! Aşa timpul trece foarte repede, confiscat de grijile cotidiene! Sâmbata ai un prilej de distracţie, o petrecere sau participi la o zi de naştere, a unui Rac, sau un Petre sau Paul, în avans. Duminică ai de facut un drum, poate la munte, poate la ţară. Un drum, dar cu profit – poate fi şi o expediţie de aprovizionare. 

FECIOARĂ  În weekend trebuie să dai dovadă de exactitate, precizie în comunicare, altfel poţi avea de pierdut. E necesar, de asemenea, să fii foarte clar în exprimarea sentimentelor faţă de cei dragi!

Totuşi, sâmbătă ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Nu lasa lucrurile pe mâine, fă-le astăzi. Intâi fă-ti un plan, apoi acţionează cu chibzuinţă. Nu te amesteca cu cei care nu sunt ca tine. Mezalianţele şi amestecurile de religii şi rase au fost întotdeauna motive de conflicte, mai mari sau mai mici.  Sfârşitul weekendului, adică duminică seara te gaseste în activitate, în orice caz muncind cu dedicaţie şi spor la ceva.

BALANŢĂ   Sâmbătă este un timp bun pentru rezolvarea cu succes a problemelor de familie. Duminică, o problemă personală, mai veche, îşi poate găsi o rezolvare, măcar parţială, dacă nu totală!

Sâmbătă, cu apecte favorabile, ai totuşi mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poţi să întâlnesti o persoană deosebită sau să te distrezi. Întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

SCORPION   Ai prea multe griji pe cap şi nu mai ştii să te relaxezi, să te odihneşti. Weekendul este făcut pentru odihnă, pentru refacerea forţelor, aşa că trebuie să faci şi tu ca toată lumea!

Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes cel putin in acest weekend! Sâmbătă, trudeşti din greu la o realizare, dai un examene care poate fi şi o apariţie-şoc la o petrecere – in orice caz este vorba de un termen, de trecerea unui obstacol. În această perioadă  este bine să te limitezi la zâmbete plate şi să eviţi o atitudine prea dinamică sau chiar agresivă.  Duminică, evită, de asemenea, orice decizie luată  în stare emotivă.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei constata ca nu ai cui să-i ceri ajutorul.

SĂGETĂTOR  Când te simţi vinovat, faci cadouri. Dar, în acest weekend nu-ţi mai merge, e nevoie de ceva mai mult, o explicaţie, scuze, poate  întelegere, ajutor şi solidaritate faţă de cineva drag.

Seară de sâmbătă deosebită în compania celor dragi. Deschide bine de tot ochii, mai ales la relaţiile tale sociale! Cu ceva  planete binevoitoare şi o conjunctură indiferentă, cu Jupiter gânditor, dar mai bine dispus, ei bine, toată această configuraţie face ca perioda în discuţie să fie benefică.  Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din Săgetător este în creştere – în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei.  Acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, relaţiilor verificate – te vei simţi foarte bine in compania lor!

CAPRICORN  În weekend este una dintre puţinele perioade în care nu te deranjează nimeni. Drept pentru care poţi să visezi la o seară de sâmbătă, în oraş, cu prietenii, la o terasă, relaxat şi senin!

Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi petreceri. Cam asta se face în weekend. Sau cumpărături pentru petreceri, pentru că ceea ce cumperi in acest weekend va face mare plăcere celor dragi. Petrecere care, cum altfel, s-a stabilit pentru sâmbăta seara. Poate fi o sărbătoare a unui dragălaş şi foarte iubit membru junior al familiei. Pentru un procent dintre nativii din Capricorn ziua de duminică este un bun prilej să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte într-un mod spectaculos, pentru că relaxarea este un bun sfetnic!

VĂRSĂTOR  Scena pe care evoluezi este din ce in ce mai strâmtă. Mulţi te pândesc să-ţi afle intenţiile, dar eşti atât de transparent, incât ţi se fura toate ideile şi le mai dai şi bani pe deasupra!

Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului din ziua de sâmbătă. Nu te lăsa copleşit de rutină, căută să te distrezi cu ceva nou în acest weekend şi să legi noi prietenii. Poate distracţia are şi o parte educativă, poate noua cunoştiinţă îţi oferă informaţii noi. Ceea ce însă te enerveză enorm sunt bârfele şi intrigile. Majoritatea bârfelor şi intrigilor nu se fac din răutate ci din prostie şi mahalagism, aşa că nu te enerva în mod disproporţionat şi inutil.

PEŞTI   Ai multe lucruri nerezolvate şi lucruri amânate în domeniul sentimental, al relaţiilor umane, dar, în acest weekend, ai şansa să mai rezolvi câte ceva, ai spor in ceea ce faci şi inspiraţie.

Weekendul este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Dacă vrei să ai dreptate, să prevalezi, aceasta este ziua! Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, sau cu cei care îţi poartă de grijă, fără să ai nevoie, din familie, sau dintre prieteni. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Nu ai grijă, o să te descurci şi de data aceasta. Stelele fixe si vremea dar şi vremurile, puternice prin schimbări, îţi conferă energia de care ai atâta nevoie!