Evenimentul Zilei > Horoscop > Neliniști și temeri privind alegerile europarlamentare. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Neliniști și temeri privind alegerile europarlamentare. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Neliniști și temeri privind alegerile europarlamentare. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză, dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

26 februarie

 

 

Horoscop Pe 26 februarie s-au născut Victor Hugo, Honore Daumier, Buffalo Bill Cody, Johnny Cash, Camille Flamarion, Michael Bolton, Sandie Shaw, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Alexandru Repan, Sanda Toma, Elena Cârstea, Jean Negulesco.

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Porfirie, Fotini şi Teodor. Nimic în ”Kalendar”. O altă zi de muncă în calendarul vechi al poporului român.

 

 

 

Evenimentul Zilei” din 26 februarie 1986, a fost, că, un vrăjitor malaiesian de 84 de ani, pe nume Pak Awang, specializat în „farmece de dragoste” s-a însurat pentru a 80-a oară. Se pare că farmecele lui nu l-au ajutat, deoarece toate căsătoriilor lui au sfârşit prin divorţ. Sau… acesta era şi scopul?! Sursă: Book of Days.

 

 

Consiliul UE a adoptat, săptămâna trecută, un document intitulat Garantarea alegerilor europene libere și echitabile. Cu 100 de zile înaintea alegerilor din mai, documentul prevede măsuri prin care procesul electoral va fi protejat de ingerințe cum ar fi campaniile de dezinformare și atacurile cibernetice venite din interiorul și din exteriorul UE. Iată câteva dintre măsurile enumerate de George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene al României:

  • organizarea unor reuniuni regulate ale rețelei europene de cooperare electorală, în timpul cărora statele vor putea face schimb de bune practici și vor prezenta potențiale amenințări; 
  • se va pune în funcțiune un sistem de alerta rapidă între punctele naționale de contact ale statelor membre;
  • se va amplifica comunicarea strategică referitoare la valorile politice europene;
  • se va pune la punct o rețea de comunicare pluridisciplinară de verificatori de informații și cercetători universitari care să detecteze dezinformarea pe rețelele sociale și în mediile digitale;
  • se va comunica mai intens cu cetățenii, susținându-se educația pentru media;
  • se vor evalua atacurile cibernetice în context electoral.

 

Consiliul European subliniază faptul că alegerile europene din 2019 vor avea loc într-un context ce ar putea fi marcat de recurgerea masivă la dezinformare, dar și de atacuri la infrastructurile electorale, menite să perturbe rezultatele alegerilor. Statele membre, se mai spune în document, împreună cu sectorul privat trebuie să ia măsuri pentru a proteja procesul democratic de orice posibilă manipulare internă sau externă.

 

Mi se pare un pic prea teatral și dramatic titlul, Garantarea… Un titlu fără acoperire, un plan de măsuri într-o perfectă limbă de lemn, îmi amintește de planurile de măsuri ale organizației de partid mecanică grea de la fabrica de pompe.

 

Nu-i e bine celui de al Patrulea Reich! Perfidul Albion i-a tras un șut, în mijlocul Europei tronează alianța național-creștină de la Visegrad, Italia și-a amintit și ea de valorile naționale și de suveranitate, până și în micile state baltice se aud înjurături în cea mai veche limbă europeană la adresa ”idioților de la Bruxelles”.

 

Alegerile europarlamentare din mai au loc în cea mai dificilă perioadă din istoria UE. Actuala Comisie s-a dovedit incapabilă să rezolve problemele cu care s-a confruntat Europa. Invazia musulmană este cel mai tragic aspect. Nu s-au rezolvat problema eficienței energetice, a uzanțelor uniforme în transporturile europene și a politicilor sociale. Și multe altele. Eșecuri și nerealizări, machiate sub o perfectă limbă de lemn.

 

Anexarea României de către UE a fost cel mai rău lucru care se putea întâmpla. Poate, mai rău, ar fi fost anexarea de către China sau Federație. Manipulare, dezinformare, minciuni gogonate. Totuși o virtute are și UE. Cu toate că în Europa există conflicte enorme, înghețate, UE a reușit să păstreze pacea între membrii săi. Numai pentru asta și tot ar trebui să înghițim doctoria amară.

 

Mai țineți minte înainte de 2007 cum scria presa vândută ca UE nu o să ne primească, că nu suntem pregătiți, etc etc. Cum spui unui copil tâmpit că nu merită o jucărie, ca să-l motivezi să și-o dorească. Nici sub jugul turcesc românii nu au fost mai exploatați, jefuiți și mințiți. Cea mai bună forță de muncă lucrează pentru cel de al Patrulea Reich, pe piața românească sunt aproape numai produselor lor, proaste și scumpe, bancile lor au ocupat România, datoria suverană a atins cerul, o clasă politică mai nepotrivită, nu există, îmi vine să zic comică, pentru că nici în piesele eternului Caragiale nu are termen de comparație.

 

Mă duc sa citesc ceva despre Antonio de Oliveira Salazar, excepționalul economist care și-a scos țara din necaz și a condus Portugalia timp de 36 de ani, ani foarte grei. ”Deus, Pátria e Familia” a fost crezul lui, foarte iubit de popor pentru că era cinstit, inteligent și eficient. Și pentru că a dat de lucru, toată lumea avea mâncare și băutură și nu a băgat țara în război. Tare aș dori un Salazar pentru România. Știți, domniile voastre, pe cineva, cumva?

 

Nu, nu o să mă uit la niciun film. În niciun caz la cele premiate cu Oscar anul acesta. John Travolta are dreptate: ”…niciun film nu merita Oscarul, sunt la mare distanță, dar premiile trebuie decernate. Până unde o să se ajungă?”  Bună întrebare, în general, până unde o să se ajungă cu lipsa de calitate?

 

Undeva o să ajungem – de ceva sunt sigur, doar mâine este, o altă șansă, o nouă speranță, este, în definitiv, o altă zi!

 

☼      ♂      ♀

 

BERBEC Astăzi nu eşti foarte inspirat în relaţiile umane, mare atenţie la mişcările bruşte, la propriu şi mai ales la figurat. Evită să te bagi în treburile altora, zâmbeşte şi taci din gură! Ziua aceasta ai simţăminte pastelate şi suave. Aşa că te poţi duce la cumpărături, ca să te enervezi de creşterea preţurilor. Fiind zodie de foc, protectorul zodiei militarilor, a sportivilor şi a chirurgilor, ei bine, Berbecul cel incăpăţânat este astăzi plin de energie. Asta inseamna la Berbeci că nu prea suportă autoritatea, şefii de orice fel ar fi, partenerul de viaţă mai în vârstă, părinţii. Astăzi nu lua nici o decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte, greşeşte!

 

TAUR Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. In orice caz, astăzi nu te poţi baza pe niciun ajutor: trebuie să te descurci singur! Afacerile personale şi sentimentale, însă, sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general.  O perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu semnele de foc.  Este o perioadă favorabilă celor care caută să se afirme sau doresc o situaţie profesională mai bună. Această zi de face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Poţi să primesti un cadou neaşteptat sau o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.

 

GEMENI Zi de cumpărături, decretează stelele. Orice obiect cumpărat astăzi, fie ca este vorba de un autoturism, sau de o pereche de ciorapi, te va bucura mult, mai ales sub raportul calitate-preţ! Evita  împrumuturile de bani, nu vinde pielea ursului din pădure. Ziua de astăzi, 26 februarie iti poate aduce surprize plăcute. Păzeste-ti sănătatea de schimbările bruşte de vreme, de presiune atmosferică, umiditate şi temperatură. Poti face mici modificări, acasă şi la serviciu, scurte călătorii. În general primăvara care vine trebuie să fie un serios examen pentru ceea ce eşti de fapt şi ceea ce doreşti să fii, să devii. Ziua de astăzi îţi este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Trebuie să eviti discuţiile în contradictoriu cu persoanele din anturajul tău apropiat.  Nu da din mână vrabia pentru cioara de pe gard. Trebuie să ai mai multă încredere în propriile forţe şi să încetezi să căutaţi un scop filosofic. Oricum, ori nu există, ori nu serveşte la nimic!

 

 

RAC Organismul iţi cere alimente naturale, sucuri naturale din fructe, vitamine naturale, iar anturajul iti cere sa fii tu însuţi mai natural! Încercă să fii mai cald, mai apropiat cu cei dragi! Mare monotonie în această perioadă, cu toate că ai acelaşi program supraîncărcat  – sau tocmai de aceea. Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte. Nu-ti pune nădejdia în ajutorul anturajului – trebuie să te descurci singur.  Spiritul armonios, uneori de întreprinzător care te caracterizează te face să iei o decizie care va fi mult discutată în familie şi de prieteni. Pentru un procent din Raci o realizare notabilă în a doua jumătate a zilei. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, căută să te şi distrezi să te relaxezi. Atenţie la regimul alimentar şi la viroze. Se profilează, sunt veşti despre, o realizare care te poate bucura în mod deosebit.

 

 

LEU  Din nou, pentru a câta oara, ai de făcut o alegere inţeleapta. In lipsa lui Solomon sau a unui sfetnic de taină, dă cu banul! Este acelaşi lucru, pentru că dacă ai noroc, viaţa nu te refuză! Astăzi, 26 februarie este exact perioada de timp de care ai nevoie ca să rezolvi problemele întârziate de serviciu, de la scoala şi/sau să discuţi cu personale care au fost amânate de mai mult timp.  Poziţia lui Venus indică prieteni noi şi discuţii agreabile.  Pentru o parte din nativi, câştiguri modeste dar sigure. Sănătatea nu iti este afectată, dar este bine să fii prudent la ceea ce mananci în oraş. Mici plictiseli alungate cu o carte, da, cu o carte!  Evită televizorul şi ştirile catastrofice, care nu te interesează, de fapt.  Nu accepta discuţii cu necunoscuţii, mai ales dacă sunt evident membrii unei secte.  Atenţie la alergii! Se poate să primiţi scurte vesti neaşteptate de la membrii familiei şi/sau de la prieteni.

 

 

FECIOARĂ Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu anturajul. O veste te influenţează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la convorbirile la telefon, evită confuziile. Nativele din zodie, mai ales, pot fi avantajate în relaţiile amoroase.  O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Sănătatea este la cote modeste, totuşi nu trebuie să te alarmezi. Spaţiile largi te aşteaptă: în natură şi în viaţa proprie. Trebuie să ai mai multă încredere în fortele proprii si sa nu ceri ajutor decat cand este absolut necesar. Aşa o sa eviţi refuzurile şi decepţiile.

 

 

BALANŢĂ  Dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Astăzi fă-ţi o imagine care să corespundă preferinţelor anturajului. Ceea ce este important pentru tine este să placi celor din jur! Relaxeaza-te şi încerca să nu mai porti de grijă altora, mai ales că, până la urmă, nu stă în puterea ta să le rezolvi problemele. O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. O veste bună sau cel puţin aşa pare. Activităţile legate de speculaţiile financiare sau comertul cu amanuntul nu sunt avantajate. Un incident neplăcut în a doua parte a zilei poate fi evitat cu prudenţă şi respectarea regulilor, mai ales de circulaţie. Strălucesti într-un grup, sau te bucuri de un eveniment social deosebit. Un Taur şi/sau un Săgetător te ajută să treci o cumpănă. Fii atentă sau atent la zilele următoare pentru că sunt favorabile evenimentelor sociale sau pentru legarea unor noi prietenii.

 

 

SCORPION O zi densă, eşti foarte prins de munca ta. Discuţiile şi bruiajul sonor din jurul tău te distrag şi te pot face nervos. Refugiază-te, pune-ţi căştile cu muzică “chill out” şi relaxează-te! Magnitudinea neplăcerii depinde de cât de pozitiv gândeşti. Dacă cobeşti, la rău tragi. Ai noroc în afacerile cu bani puţini şi muncă multă, sau cu banii altora, sau într-un domeniu în care afacerile cu mărfuri de volum mic ocupă un loc important. Dacă stai cu chirie şi vrei să găseşti o căsuţă şic, sau un apartament pe cinste, acum este momentul. Până la urmă cu toată activitatea tensionată, astăzi este o perioadă pentru reflecţii calme şi meditaţii liniştite şi puţină distracţie în mijlocul acestei activităţi susţinute.

 

SĂGETĂTOR Crezi că te poţi face util, că ajutorul tău este necesar. Foarte bine, este un demers bun pentru sufletul tău, pentru că bine faci, bine găseşti! Dar nu pleca la drum lung, mai ales pe seară! Fanteziile tale se pot realiza, în sfârşit. Nimic din ce a fost nu mai este! Dar amintirea lucrurilor bine făcute şi a trăirilor puternice nu te părăseşte. Pentru tine familia este patria cea mică, iar patria este familia cea mare. Este vremea descoperirilor de parade de modă şi de ţinute deosebite. Asta ca să echulibrezi vreme capricioasă de afară! Lasă totul în urma ta spune Neptun, din Pești, începe să trăieşti cu adevărat şi transformă-ţi pasiunea în profesie. Pentru că tu nu poţi să faci ceva dacă nu-ţi place cu adevărat. Nevoia imperioasă să fii în armonie cu anturajul, cu mediul, cu lumea te conduce către concluzia că totul are o legătură şi că vrei să faci parte din ceva important şi permanent. Indrazneşte şi vei reuşi!

 

CAPRICORN O zi dinamică, în care încerci să controlezi timpul, să prevezi şi să planifici. Aşa lucrurile şi evenimentele nu te mai îngrijorează, îţi păstrezi calmul şi seninătatea, cheile sănătăţii! Dacă reuşeşti să te concentrezi asupra a ceea ce faci şi să laşi alte lucruri de o parte, norocul este al tău. Nu încerca să suceşti ceva capete, la propriu sau la figurat, cand Mercur este în Peşti, pentru că o să provoci doar scandaluri, decepţii şi gafe. Bârfe şi intrigi cât cuprinde mai ales pe seară, la un ceai cu rom. Nu te băga prea mult în viaţa altora, şi nu comenta, nu exagera inutil. Totusi, o veste buna, chiar foarte buna!

 

VĂRSĂTOR  Fă în aşa fel ca să nu te laşi invadat de grijile şi neliniştile celor din jur. Astăzi eşti mai empatic şi deci, mai vulnerabil. Nu spune nici da, nici nu, amână tot ce poţi şi zâmbeşte! Energia suplimentară furnizată de Cosmos te face să te risipeşti mai ales in activităţi nesemnificative şi distracţii. Seducţia ta începe să convingă, dar produce şi facturi telefonice astronomice. Pentru că, până la urmă, este aşa de bine să mai bine stai la o bârfă  la mobil…  Nu te aştepta la cine ştie ce cuvinte de laudă din partea şefilor sau de aprecieri de la anturaj. Nimeni nu zice nimic pentru că mai tot zodiacul este lovit de vreme şi vremuri, şi te bucuri de o relativă înţelegere pentru comoditatea ta cea mare.  De astăzi, cu o configuraţie favorabilă, incepi să te simţi mai bine şi să te frămanţi mai puţin. Fii mai atent la forma fizică.

 

PEŞTI Curiozitatea ta înăscută pare că azi este satisfăcută. Afli nişte amănunte picante despre un coleg, prieten, poate cineva din anturaj, sau de la serviciu. Nu duce vorba, păstrează pentru tine! Eşti într-o perioadă… bună. Poate că este ziua ta de naştere. Poate nu ai performanţe de excepţie la serviciu, la muncă sau la şcoala dar… te simţi asa de bine! Dacă nu curge, pică, cu ceva tot o să te alegi pe 26 februarie. Spiritul tău ludic se manifestă şi prin implicarea ta într-o mulţime de „farmazonerii” suculente, intrigi tainice şi comploturi vesele. Este, de asemenea, cea mai bună perioadă pentru lămurirea  afacerilor de familie.  Bani şi iar bani. Te obicei te gândeşti la ei mai ales dacă nu-i ai. Şi tu eşti un gânditor, un mare filozof, aşa că te gândeşti tot timpul la bani. Astăzi, însă, mai mult cheltuieşti, că doar pentru asta sunt făcuţi banii!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop