Editura Evenimentul si Capital

Neliniști și temeri privind alegerile europarlamentare. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 11271 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză, dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

26 februarie

Horoscop Pe 26 februarie s-au născut Victor Hugo, Honore Daumier, Buffalo Bill Cody, Johnny Cash, Camille Flamarion, Michael Bolton, Sandie Shaw, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Alexandru Repan, Sanda Toma, Elena Cârstea, Jean Negulesco.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Porfirie, Fotini şi Teodor. Nimic în ”Kalendar”. O altă zi de muncă în calendarul vechi al poporului român.

Evenimentul Zilei” din 26 februarie 1986, a fost, că, un vrăjitor malaiesian de 84 de ani, pe nume Pak Awang, specializat în „farmece de dragoste” s-a însurat pentru a 80-a oară. Se pare că farmecele lui nu l-au ajutat, deoarece toate căsătoriilor lui au sfârşit prin divorţ. Sau... acesta era şi scopul?! Sursă: Book of Days.

Consiliul UE a adoptat, săptămâna trecută, un document intitulat Garantarea alegerilor europene libere și echitabile. Cu 100 de zile înaintea alegerilor din mai, documentul prevede măsuri prin care procesul electoral va fi protejat de ingerințe cum ar fi campaniile de dezinformare și atacurile cibernetice venite din interiorul și din exteriorul UE. Iată câteva dintre măsurile enumerate de George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene al României:

  • organizarea unor reuniuni regulate ale rețelei europene de cooperare electorală, în timpul cărora statele vor putea face schimb de bune practici și vor prezenta potențiale amenințări;
  • se va pune în funcțiune un sistem de alerta rapidă între punctele naționale de contact ale statelor membre;
  • se va amplifica comunicarea strategică referitoare la valorile politice europene;
  • se va pune la punct o rețea de comunicare pluridisciplinară de verificatori de informații și cercetători universitari care să detecteze dezinformarea pe rețelele sociale și în mediile digitale;
  • se va comunica mai intens cu cetățenii, susținându-se educația pentru media;
  • se vor evalua atacurile cibernetice în context electoral.

Consiliul European subliniază faptul că alegerile europene din 2019 vor avea loc într-un context ce ar putea fi marcat de recurgerea masivă la dezinformare, dar și de atacuri la infrastructurile electorale, menite să perturbe rezultatele alegerilor. Statele membre, se mai spune în document, împreună cu sectorul privat trebuie să ia măsuri pentru a proteja procesul democratic de orice posibilă manipulare internă sau externă.

Mi se pare un pic prea teatral și dramatic titlul, Garantarea... Un titlu fără acoperire, un plan de măsuri într-o perfectă limbă de lemn, îmi amintește de planurile de măsuri ale organizației de partid mecanică grea de la fabrica de pompe.

Nu-i e bine celui de al Patrulea Reich! Perfidul Albion i-a tras un șut, în mijlocul Europei tronează alianța național-creștină de la Visegrad, Italia și-a amintit și ea de valorile naționale și de suveranitate, până și în micile state baltice se aud înjurături în cea mai veche limbă europeană la adresa ”idioților de la Bruxelles”.

Alegerile europarlamentare din mai au loc în cea mai dificilă perioadă din istoria UE. Actuala Comisie s-a dovedit incapabilă să rezolve problemele cu care s-a confruntat Europa. Invazia musulmană este cel mai tragic aspect. Nu s-au rezolvat problema eficienței energetice, a uzanțelor uniforme în transporturile europene și a politicilor sociale. Și multe altele. Eșecuri și nerealizări, machiate sub o perfectă limbă de lemn.

Anexarea României de către UE a fost cel mai rău lucru care se putea întâmpla. Poate, mai rău, ar fi fost anexarea de către China sau Federație. Manipulare, dezinformare, minciuni gogonate. Totuși o virtute are și UE. Cu toate că în Europa există conflicte enorme, înghețate, UE a reușit să păstreze pacea între membrii săi. Numai pentru asta și tot ar trebui să înghițim doctoria amară.

Mai țineți minte înainte de 2007 cum scria presa vândută ca UE nu o să ne primească, că nu suntem pregătiți, etc etc. Cum spui unui copil tâmpit că nu merită o jucărie, ca să-l motivezi să și-o dorească. Nici sub jugul turcesc românii nu au fost mai exploatați, jefuiți și mințiți. Cea mai bună forță de muncă lucrează pentru cel de al Patrulea Reich, pe piața românească sunt aproape numai produselor lor, proaste și scumpe, bancile lor au ocupat România, datoria suverană a atins cerul, o clasă politică mai nepotrivită, nu există, îmi vine să zic comică, pentru că nici în piesele eternului Caragiale nu are termen de comparație.

Mă duc sa citesc ceva despre Antonio de Oliveira Salazar, excepționalul economist care și-a scos țara din necaz și a condus Portugalia timp de 36 de ani, ani foarte grei. ”Deus, Pátria e Familia” a fost crezul lui, foarte iubit de popor pentru că era cinstit, inteligent și eficient. Și pentru că a dat de lucru, toată lumea avea mâncare și băutură și nu a băgat țara în război. Tare aș dori un Salazar pentru România. Știți, domniile voastre, pe cineva, cumva?

Nu, nu o să mă uit la niciun film. În niciun caz la cele premiate cu Oscar anul acesta. John Travolta are dreptate: ”…niciun film nu merita Oscarul, sunt la mare distanță, dar premiile trebuie decernate. Până unde o să se ajungă?” Bună întrebare, în general, până unde o să se ajungă cu lipsa de calitate?

Undeva o să ajungem - de ceva sunt sigur, doar mâine este, o altă șansă, o nouă speranță, este, în definitiv, o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Astăzi nu eşti foarte inspirat în relaţiile umane, mare atenţie la mişcările bruşte, la propriu şi mai ales la figurat. Evită să te bagi în treburile altora, zâmbeşte şi taci din gură! Ziua aceasta ai simţăminte pastelate şi suave. Aşa că te poţi duce la cumpărături, ca să te enervezi de creşterea preţurilor. Fiind zodie de foc, protectorul zodiei militarilor, a sportivilor şi a chirurgilor, ei bine, Berbecul cel incăpăţânat este astăzi plin de energie. Asta inseamna la Berbeci că nu prea suportă autoritatea, şefii de orice fel ar fi, partenerul de viaţă mai în vârstă, părinţii. Astăzi nu lua nici o decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte, greşeşte!

TAUR Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. In orice caz, astăzi nu te poţi baza pe niciun ajutor: trebuie să te descurci singur! Afacerile personale şi sentimentale, însă, sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general. O perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu semnele de foc. Este o perioadă favorabilă celor care caută să se afirme sau doresc o situaţie profesională mai bună. Această zi de face să-ti crească energia, ceea ce se traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Poţi să primesti un cadou neaşteptat sau o întâlnire neanunţată cu o personă dragă. Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.

GEMENI Zi de cumpărături, decretează stelele. Orice obiect cumpărat astăzi, fie ca este vorba de un autoturism, sau de o pereche de ciorapi, te va bucura mult, mai ales sub raportul calitate-preţ! Evita împrumuturile de bani, nu vinde pielea ursului din pădure. Ziua de astăzi, 26 februarie iti poate aduce surprize plăcute. Păzeste-ti sănătatea de schimbările bruşte de vreme, de presiune atmosferică, umiditate şi temperatură. Poti face mici modificări, acasă şi la serviciu, scurte călătorii. În general primăvara care vine trebuie să fie un serios examen pentru ceea ce eşti de fapt şi ceea ce doreşti să fii, să devii. Ziua de astăzi îţi este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Trebuie să eviti discuţiile în contradictoriu cu persoanele din anturajul tău apropiat. Nu da din mână vrabia pentru cioara de pe gard. Trebuie să ai mai multă încredere în propriile forţe şi să încetezi să căutaţi un scop filosofic. Oricum, ori nu există, ori nu serveşte la nimic!

Simona Halep - Taylor Townsend se joacă ACUM la Miami. LIVE VIDEO

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI