Editura Evenimentul si Capital

Horoscop Consiliul Europei vrea ca jurnaliștii să fie protejați mai bine. Emmanuel Macron spune că suntem pe cale să pierdem bătălia

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8116 Vizualizari

Horoscop Numărul jurnaliştilor freelanceri a explodat, în general puțin responsabili, cu tendințe de extreme, condiţiile de muncă în redacții s-au degradat, s-au adâncit inegalităţile produse de vizualizări cu orice preț, chiar cu prețul, cel mai adesea, al înșelării cititorului.

Horoscop Pe 13 decembrie s-au născut Karim Aga Khan IV, Gustave Flaubert, Heinrich Heine, Cristopher Plummer, Dick Van Dick, Ionel Perlea, Leonard, Mihai Cruceanu, Ovidiu Maitec.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Lucia, fecioara din Siracuza, Dosoftei, mitropolitul Moldovei, Eustratie, Auxentie, Evghenie, Mardarie și Orest.

Horoscop Tradiţional, Sânmicoară, Sf. Lucia. Este obiceiul ca în dimineaţa zilei de Sf. Lucia femeile şi fetele nu cos, ca să nu le doară ochii peste an. (Speranţia).

Horoscop În vechime se întâmplau minuni. Se spune că prin Vrerea Domnului s-a zămislit fecioara Lucia, în frumoasa cetate a Siracuzei. Ea era foarte curată la suflet şi scrierile vechi elineşti spun că… lumina! Da, că emana din trupul ei o lumină blândă şi caldă. Dar oameni răi, cu suflete diavolești, au vrut să stingă mica lumină, dovadă vie a Puterii lui Iisus.

Rănită fiind, fecioara nu s-a săvârşit decât după ce au venit preoţii şi au împărtăşit-o. Când sufletul ei a plecat la dreapta Tatălui, corpul Sfintei a mai luminat odată foarte puternic, ca un fulger. Şi toţi cei prezenţi au simţit ca o pală caldă de vânt. Şi au slăvit cu toţii pe Sf. Treime!

Apoi a rămas în locul frumoasei şi luminoasei Lucia cea tânără, corpul zbârcit şi mic al unei babe de mai mult de o sută de ani!

Horoscop Poate unde Lucia vine de la “Luce”, Lumină...

Iată ceva din curierul de la Bruxelles, nu am mai pomenit de mult de el:

Horoscop Comisia pentru cultură a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), reunită la Budapesta a discutat și pregătește instrucțiuni obligatorii ca să stopeze deprecierea muncii jurnaliştilor în contextul dezvoltării mediei online. Numărul jurnaliştilor freelanceri a explodat, în general puțin responsabili, cu tendințe de extreme, condiţiile de muncă în redacții s-au degradat, s-au adâncit inegalităţile produse de vizualizări cu orice preț, chiar cu prețul, cel mai adesea, al înșelării cititorului. Pe baza unui proiect de rezoluţie adoptat în unanimitate, parlamentarii au cerut guvernelor europene să-şi asume obligaţiile şi să protejeze profesioniştii din media, asigurând libertatea de exprimare şi protejarea surselor şi punând capăt atacurilor contra jurnaliştilor. “Trebuie revizuite legislaţiile naţionale referitoare la statutul jurnaliştilor, pentru a identifica elementele ce trebuie actualizate, în concordanţă cu evoluţia tehnologiei.” se spune în proiectul de rezoluţie. Se mai cere găsirea unor surse de finanţare alternative în noul ecosistem mediatic, inclusiv redistribuirea publicităţii generate de motoarele de căutare sau reţelele sociale şi susţinerea dreptului jurnaliştilor independenţi de a fi plătiţi măcar la tarifele minime. Textul adoptat face apel la sindicate şi la organizaţiile jurnaliştilor să se adapteze rapid la transformările sociale, inclusiv prin statutul jurnalistului care trebuie să se modifice, în aşa fel încât să se refere la sarcinile jurnalistului şi nu la eventuala penalizare arbitrară a acestuia. Sursă CE.

Horoscop Comisia Europeană a autorizat decizia Franţei de a acorda ajutoare de stat presei scrise. Este vorba de sprijin financiar acordat publicaţiilor naţionale de informaţie politică şi generală care obţin foarte puţine fonduri din publicitate. Scopul ajutorului de stat este să menţină diversitatea ofertelor de presă şi pluralismul dezbaterilor politice. Franţa intenţionează să pună în practică acest sistem de ajutor până la 31 decembrie 2022, cu un buget total de 24 milioane de euro. Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de subvenţii directe beneficiarilor. Comisia Europeană a considerat că în acest fel nu se va împiedica sub nici o formă concurenţa pe piaţa unică, în măsura în care aceasta serveşte interesului comun, nu alterează schimburile dintre statele membre şi nu depăşeşte necesarul de fonduri pentru atingerea obiectivului propus. Sursa DGC. Când se vor lua astfel de măsuri și în România? Sau se iau numai pentru cei care cântă în strună puterii sub formă de reclamă a firmelor cartelizate? Bună întrebare!

Horoscop Ieri, 12 decembrie, Președintele Franței, domnul Emmanuel Macron, a declarat în fața decidenților strânși la ”One Planet Summit” că în ceea ce privește soarta planetei și încălzirea globală ”suntem pe cale să pierdem bătălia”. Mai multe la: https://www.francetvinfo.fr/meteo/climat/video-sommet-pour-le-climat-on-est-en-train-de-perdre-la-bataille-deplore-emmanuel-macron_2511713.html#xtor=EPR-51-[video-on-est-en-train-de-perdre-la-bataille-deux-ans-apres-l-accord-de-paris-emmanuel-macron-s-alarme-face-au-changement-climatique_2511713]-20171212-[bouton]

Observăm că mai multe persoane foarte importante, de pe întreg globul, VIP-uri mondiale, atrag din ce în ce mai mult atenția asupra necesității luării unor măsuri IMEDIATE, a schimbării modului de viață mondial, pentru evitarea extincției totale.

Toată lumea vorbește despre încălzirea globală și poluare, se spun lucruri frumoase, înălțătoare - nimeni nu face nimic!

Horoscop Eu o să încep, în iarna aceasta, cu ajutorul rudelor mele de pe lângă Elon Musk să-mi transform pustnicia, întro sihăstrie solară, dacă studiul de fezabilitate privind zilele însorite și intensitatea radiației, este pozitiv. Deja am pe laptopul meu, un IBM T 420 vechi și rezistent, o baterie de a lui EM. Prima încărcare, făcută în fabrică, a permis o funcționare pe baterie de 61 de ore, editări de texte, navigație pe net și vizionare de filme – activitatea mea obișnuită. Bun, IBM-ul este aranjat, are un i5, quadro, un SSD și o placă video nVidia 4000 dedicată. Cea de a doua încărcare, nu știu cât o să țină, s-a încărcat patru zile în priza amărâtă, și acum folosesc laptopul de 19 ore. Solarizarea pustiniciei ar înseamna o economie de două căruțe cu lemne și zece butelii de aragaz pe an. Și reducerea poluării respective. Dacă nu, o să instalez măcar panouri solare de încălzire a apei și o să vorbesc la furnizor, dacă mi se oferă un tarif preferențial, dacă trec la încălzire și bucătărie electrică, ca în State, acasă, în Virginia. Dacă nu știați eu am trei ”acasă”. Cel mai acasă sunt aici în Prahova submontană, cu pustnicia și cățeii mei, pe locul doi este apartamentul modest din București și apoi urmează Winchester, Virginia, SUA. Dar nu cred că o să mai părăsesc vreodată sihăstria mea!

Haide să sperăm, poate mâne lumea va înțelege că suntem pe cale să pierdem bătălia, și o să ia măsurile care trebuie, pentru că, există speranța, mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

horoscop

BERBEC Astăzi eşti prea obosit, nu trebuie să te mai enervezi în plus! Este o situaţie obiectivă, nu te stresa inutil, păstrează-ţi calmul şi aşa poţi găsi soluţia optimă problemelor tale. Astăzi evită noul şi mulţumeşte-te cu soluţiile verificate. O zi cam dubioasă, cu plusuri şi minusuri, supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii. Problemele personale nu sunt bine aspectate. Nu aborda subiecte controversate, mai ales cu cei dragi.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI