Editura Evenimentul si Capital

42?!! Au trecut 42 de ani. Facebook șterge conturile false și deschide procese penale. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10715 Vizualizari

Horoscop Facebook a anunțat, vinerea trecută, că a dat în judecată trei persoane și patru companii din China care vindeau ”conturi false” pe Facebook și Instagram. Procesele, deschise la Curtea federală a SUA, se referă și la conturi false de pe Amazon, Apple, Google, LinkedIn și Twitter. Se asociază conturile false cu insulte aduse jurnaliștilor, polițiștilor și oamenilor politici, răspândirea de zvonuri false și activități infracționale.

Horoscop Pe 4 martie s-au născut Antonio Vivaldi, Margaret Osborne Du Pont, Miriam Makeba, Chris Rea, Jim Clark, Gabriel Gafiţa.

Horoscop În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii de santinelă în eternitate: Gherasim de la Iordan, Pavel şi Iuliana sora lui.

Dar, în “Kalendar”, este a patra babă, pe nume Ileana, sau Lia. Dacă este timp frumos şi ţi-ai ales baba această, trebuie să ştii că vei fi plăcut tot anul, va fi armonie şi belşug în familie!

Pentru generaţia mea, 4 martie poate să însemne doar un singur lucru: amintirea teribilului cutremur din 1977, de la ora 9 şi 22 de minute, seara. Cele 55 de secunde, fatale, pentru mulți români!

Parcă a fost ieri! Nu aş vrea să dau curs amintirilor, sunt prea puternice şi bunul Dumnezeu m-a blestemat cu darul să nu uit nimic, să am memorie “cinematografică” - dar cu titlu anecdotic pot să spun că marele cutremur m-a prins, în pat, citind cartea lui Dwight Eisenhower, “Cruciadă în Europa”, apărută, pe atunci, la “Editura Politică”. Pe timpul acela cărţile se vindeau imediat, mi-au trebuit câteva luni ca să fac rost de un exemplar printr-o “cunoştiinţă”. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dacă americanii au debarcat, sau dacă au câştigat războiul (sic) de atunci nu am mai luat cartea aceea în mână!

Tânăra şi frumoasa mea soţie statea pe un fotoliu şi se uita la filmul acela bulgăresc, parcă “Dulce şi amar”, eu nu mă uitam, de atunci, la televizor. Cărţile şi cărţile, apoi cărţile şi VSH, acum cărţile şi DVD.

Pentru prima dată în viaţă, Berbeaca mea de soţie nu mi-a comentat ce i-am cerut să facă și a fugit imediat în braţele mele, în micul hol dintre sufragerie, baie şi dormitor, la o intersecţie de structuri de rezistenţă. Asta i-a salvat viaţa. Apoi bibliotecile s-au prăbuşit, pe fotoliul unde fusese soţia mea cu câteva secunde mai înainte, aruncând speriate, fâlfâind din pagini, zeci şi sute de cărţi. Televizorul a căzut şi el, pe ecran, pe tub, s-a spart cu pocnet mare, umplând casa cu milioane de steluţe, un fel de poleială argintie. Am pierdut atunci multe lucruri de preţ, servicii de porţelan coajă de ou, aflate în familia mea de cinci generaţii, cristaluri adevărate, strălucitoare, nu imitaţiile cu 24% plumb, care, să ştiţi şi domniile voastre, sunt semi-cristal! S-a salvat doar câte o ceşcuţă, câte un pahar, câte o farfurioară. Atât.

Apoi, în acea noapte, soarta m-a dus, împreună cu un bun prieten, un genist, inginer militar, prin tot Bucureştiul. Amintiri teribile! Dar, timpul trece şi parcă un drăcuşor seismic îmi spune să citesc din nou aventurile celui de al Doilea război mondial, relatate de Eisenhower!

Țin să fac observația că atunci a fost Lună Plină, acum este aproape Lună Nouă. Nu este nicio insinuare, după cum, pe front, nu cad două proiectile în același loc, tot așa nu pot avea loc două catastrofe seismice, în aceiași zi calendaristică, cel puțin așa susține, pe DOA, Angel, un astronom și astrolog foarte bun.

De atunci, de la marele cutremur, România a început să cadă. Nu se ştie ce s-a pierdut, ce s-a distrus atunci. Se şopteşte, se zvoneşte, se spune… că a fost vorba de oameni! În Bucureşti s-a distrus, parcă la comandă, aproape numai centrul locuit de persoane importante. Au încetat din viaţă mai mult de șapte sute dintre oamenii de valoare ai ţării, savanţi, directori de mari întreprinderi, ofiţeri superiori, actori şi cântăreţi de neînlocuit, oameni de media, ingineri, arhitecţi, medici, membrii marcanţi ai serviciilor secrete şi ai partidului. Sigur că toţi oamenii sunt de valoare, dar aceştia puteau să ţină în frâu, prin competenţa lor, pe Ceauşescu şi clica lui.

Iată, au trecut 42 de ani! 42? Este o întreagă poveste cu acest număr! Nu, nu este numerologie, nu mi-a plăcut niciodată iluzionismul de circ, și Iosefini făcea numerologie la Marele Circ, este altceva.

Este creația unui tip inteligent și cu mult umor, de calibrul lui Jerome K. Jerome, pe nume Douglas Adams. Da, autorul ”The Hitchhiker's Guide to The Galaxy” după care s-a făcut un film simpatic, în anul 2005. Umor de calitate, ce mai! Inițial o comedie-radio în șase episoade, difuzată în anul 1978. O glumă din acest serial radio, apoi film a devenit, cum ziceți voi, virală. Eu spun foarte cunoscută, populară.

Pe o planetă îndepărtată, exista un computer gigantic. ”Deep Tought” era numele lui, Gândire Adâncă, în traducere cu Google. I s-a pus o întrebare crucială, ce este cel mai important lucru din Univers, taina vietii, soluția finală. Computerul s-a gândit 7,5 milioane de ani și a dat răspunsul în fața unei mulțimi delirante din care nu lipseau ordinul religios care se ocupase de computer în tot acest timp. Răspunsul a fost: ”42”.

De patru decade gluma face înconjorul globului. Am folosit-o și eu, de multe ori, ca răspuns la întrebări mai delicate: 42! Când Douglas Adams a fost întreba ce este cu ”42” a răspuns: "You're really not going to like it!" A luat taina cu el, a încetat din această viață pe neașteptate, la 49 de ani, nu la 42. Pe de altă parte ce nu au observat analiștii operei lui Douglas este că, dacă ții Shift când bați la tastatură 42, obții $@!!! Adică bani făcuți pe net, cu ajutorul netului...

Despre net se spun multe. De exemplu, Facebook a anunțat, vinerea trecută, că a dat în judecată trei persoane și patru companii din China care vindeau ”conturi false” pe Facebook și Instagram. Procesele, deschise la Curtea federală a SUA, se referă și la conturi false de pe Amazon, Apple, Google, LinkedIn și Twitter. Se asociază conturile false cu insulte aduse jurnaliștilor, polițiștilor și oamenilor politici, răspândirea de zvonuri false și activități infracționale.

"Inauthentic activity has no place on our platform," a declarat Facebook COO Sheryl Sandberg. "That's why we devote significant resources to detecting and stopping this behavior, including disabling millions of fake accounts every day."

Anul trecut, CEO Mark Zuckerberg, în fața Comisiei Senatului, a declarat că marea lui firmă nu a luat în calcul o vedere largă a responsabilităților, referindu-se la fenomenul conturilor false.

De atunci s-au făcut masive investiții, de circa 1,5 miliarde dolari, în depistarea și ștergerea conturilor false de pe platformele sociale.

CBS raportează că, deocamdată, efortul este îndreptat mai ales către SUA și Marea Britanie, dar că, în curând, se va extinde și la Europa, Australia și Asia. Reamintesc că platformele sociale sunt considerate spațiu public, supunându-se legilor în vigoare. Sper ca ștergerea conturilor false să ajungă și în România și să stopeze odată mizeriile de pe net!

De asemenea, sper să avem o nouă șansă, doar mâine este o altă zi! 42!!!

☼ ♂ ♀

BERBEC Astăzi trebuie să-ţi regăseşti echilibrul interior de care ai atâta nevoie. Nu te lasa impresionat de vremuri nesigure şi perspective sumbre, concentrează-te şi rezolvă-ţi problemele tale! Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent(ă) la noii furnizori sau clienţi. Trebuie să începi să faci economii, fară să-ţi schimbi esenţial felul in care trăieşti – economia este arta prin care obţii maximum de la viaţa. Concentrează-ţi atenţia asupra sănătăţii – evită expunerea inutilă la frig, sau la curenţii de aer.

TAUR Fiind vorba despre nişte probleme personale, de familie, veştile primite astăzi nu trebuie anunţate în gura mare, ci analizate cu discreţie. O veste primită dimineaţa îţi ridică o problemă! De asemenea, este bine să verifici ceea ce ai cumparat şi mai ales bonurile, dacă te duci la cumpărături. Nu lăsa nici o schimbare să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investi, nu-ti face noi prieteni! Lasa lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te vei numi. Un semn de foc iţi poartă noroc şi te poate ajuta să ieşi dintr-o încurcătură. Se pare că ai noroc. Atentie insa, norocul este de sticla – cand incepe sa strălucească, se sparge! Încă mai este frig – protejează-ţi în special gâtul.

Carmen Dan RENUNTA la functie! Cutremur in PSD! Ce a decis protejata lui Dragnea

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI