Evenimentul Zilei > Actualitate > Holul, cartea de vizita
Holul, cartea de vizita

Holul, cartea de vizita

Chiar daca este doar un spatiu de trecere, reprezinta locul ideal pentru a prezenta personalitatea familiei tale.

Un hol frumos amenajat si personalizat va crea o impresie pozitiva pentru cei care-ti vin in vizita, iar pe tine te va intampina calduros de fiecare data cand te intorci acasa.

"Prima impresie este si cea mai importanta. In hol incearca sa dai tonul pentru stilul din restul casei. Poti expune fotografii, tablouri si multe alte lucruri care sa te reprezinte pe tine si familia ta", declara designerul britanic Karen Beauchamp pentru BBC. 

Holul reprezinta totodata si oportunitatea de a folosi culori. Trebuie sa stii ca albul poate parea rece si neospitalier, astfel incat pentru pereti poti folosi o culoare sau un tapet in nuante mai indraznete.

Acorda atentie detaliilor

Pentru a insufleti spatiul poti expune aici plante. Ai grija insa ca acestea sa nu aiba nevoie de multa lumina, avand in vedere ca majoritatea holurilor nu dispun de fereastra proprie.

Indiferent de dimensiuni, incearca sa te gandesti la hol ca la o camera independenta, nu ca la un spatiu de trecere, mai putin important. Trateaza-l cu aceeasi atentie acordata celorlalte camere, atat din punctul de vedere al amenajarii, cat si din cel al curateniei.    

Holul beneficiaza de avantajul de a avea suprafete mari de pereti, astfel incat poti profita de acestea folosind corpuri de depozitare inalte si rafturi dispuse pe verticala.

Daca ai un hol ingust, foloseste o oglinda mare pentru a conferi impresia de spatiu mai generos.

Iluminatul este foarte important in hol, pentru ca un bec "chior" creeaza senzatia de intrare intr-o pestera rece si intunecoasa. Mult mai folositoare decat clasicul bec din centrul tavanului sunt luminile locale, eventual aplice de perete folosite chiar in colturile pe care vrei sa le scoti in evidenta.   

Daca holul constituie intrarea in mai multe camere, ai grija la culori, astfel incat privirea sa alunece cu usurinta dintr-o incapere in alta. Cea mai buna solutie o constituie culorile similare pe pereti si podelele diferite. Cea mai intalnita si mai potrivita asociere de acest gen este cea cu pardoseala de gresie in hol si cu parchet in camere.

Pentru o prima impresie pozitiva 

> Nu folosi niciodata holul ca un spatiu in care arunci diverse lucruri imediat ce intri in casa. Este prima incapere pe care o vezi cand intri in casa, asa ca ai grija sa fie tot timpul curata si ordonata;

> Investeste in corpuri de depozitare potrivite pentru spatiul tau, astfel incat hainele, gentile, cheile si incaltamintea sa nu stea aruncate la intamplare;

> Intra in casa ta si priveste-ti holul ca pentru prima data, cat mai obiectiv. Cum ti se pare? Ce ar trebui schimbat? Culorile, lumina? Sau poate are nevoie doar de o organizare mai eficienta?

Shopping

Etajera realizata din PAL de 16 mm, dimensiuni 90L x 60A x 12H cm, finisaj wenge. Se poate cumpara de la Mobexpert la pretul de 108 lei.

Garderoba Dany, dimensiuni 142L x 33A x 197H cm, finisaj nuc/alb. Se poate cumpara de la Mobexpert la pretul de 733 de lei.

Scaun Irina, din fier forjat. Se poate cumpara de la Akt Decor la pretul de 340 de lei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: