Evenimentul Zilei > Actualitate > Exterminarea maidanezilor de la Braşov poate fi pusă în practică şi în Capitală?
Exterminarea maidanezilor de la Braşov poate fi pusă în practică şi în Capitală?

Exterminarea maidanezilor de la Braşov poate fi pusă în practică şi în Capitală?

Credeţi că soluţia aplicată de autorităţile braşovene, în ceea ce priveşte problema câinilor fără stăpân, poate fi aplicată şi în Bucureşti?

În Braşov, autorităţile au ucis, pe şest, 40.000 de maidanezi şi au castrat alte câteva sute de patrupede. Specialiştii de la Poliţia Animalelor estimează o populaţie canină cuprinsă între 100 şi 500 de exemplare, din care 90% sunt castrate. Au rămas prin curţile câtorva fabrici şi, imediat ce un câine este identificat, este dus la sterilizat, susţin autorităţile.
În Capitală, ar exista pe străzi 50.000 de câini fără stăpân, însă autorităţile nu iau nici o decizie radicală. Doar fac strategii şi pun proiecte pe hârtie. Mai mult, doar cinci hinghieri se chinuie să adune patrupedele de pe străzi, acţiune care nu se poate derula pentru că nu sunt adăposturi.
Nici parlamentarii nu întind o mână de ajutor primariilor. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a pus pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaţilor proiectul de lege, prin care comunitatea va putea decide ce va face cu maidanezii: să-i sterilizeze, să fie ţinuţi în adăposturi sau să îi eutanasieze, la punctul 102, adică va fi discutat după luni de zile.
Potrivit regulamentului Camerei Deputaţilor, ordinea de zi a şedinţelor de plen sunt stabilite de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, al cărui preşedinte este Roberta Anastase. Din biroul permanent fac parte vicepreşedinţii: Ioan Oltean (PDL), Adrian Năstase (PSD), Valeriu Ştefan Zgonea (PSD), Marian Sârbu (UNPR), secretarii: Dumitru Pardău (PD-L), Georgian Pop (PSD), Mihai Alexandru Voicu (PNL), Niculae Mircovici (Minoritati) şi chestorii: Gheorghe Albu (PD-L), Nicolae Bănicioiu (PSD), Dan-Ştefan Motreanu (PNL), Dénes Seres (UDMR).
Credeţi că soluţia aplicată de autorităţile braşovene ar rezolva problema maidanezilor din Capitală? Cum aţi reacţiona dacă aţi afla că mai marii Bucureştiului au ucis în secret mii de maidanezi?
CITIŢI ŞI:

  • Braşov, primul oraş din România fără câini maidanezi
  • Maidanezii, mai costisitori pentru buget decât bătrânii
  • Atănăsoaei: Oprescu a declarat ca nu e de acord cu eutanasierea. Poate are 43 mil de euro anual
  • Peste 300 de bucureşteni muşcaţi de maidanezi. Ce faci dacă ai fost agresat
  • Maidanezii, eutanasiaţi pe bază de sondaj