Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Hăul dintre România oamenilor oneşti şi România politicienilor corupţi
Hăul dintre România oamenilor oneşti şi România politicienilor corupţi

Hăul dintre România oamenilor oneşti şi România politicienilor corupţi

Scandalul provocat de declaraţiile lui Ioan Rus, situaţia judiciară complicată a prim-ministului Victor Ponta şi dezbaterea de vineri, din Parlament, din jurul moţiunii de cenzură, scot la iveală o prăpastie uriaşă între români şi politicienii corupţi care controlează acum scena politică.

Nu a mai mai văzut, de la suspendarea din 2012, un asemenea val de revoltă din partea publicului.

Pe reţele sociale şi pe marile site-uri de ştiri a explodat o stare de spirit care este tot mai evidentă. Oamenii pur şi simplu s-au săturat de politicienii care mint, fură, acţionează fără nicio morală şi sfidează bunul-simţ.

Interesant este că în 2012, când a mai fost un asemenea moment de revoltă, publicul părea împărţit în două tabere. Una mai mare, a celor care credeau în propaganda USL, şi o altă tabără puţin mai mică, a celor care vedeau dincolo de gargara electorală folosită de unii politicieni pentru a înhăţa puterea.

Publicul era împărţit în două şi unii încercau să-i convingă pe alţii că anumiţi politicieni sunt ticăloşi, în timp ce alţii sunt oneşti şi de bună-credinţă.

Revolta de astăzi seamănă cu cea din 2012 prin intensitatea furiei publice, dar în acelaşi timp e total diferită.
Oamenii nu mai dezbat aprins pentru a se convinge că un partid sau altul e mai bun. Pur şi simplu sunt revoltaţi şi iritaţi la culme de corupţia, minciuna şi sfidarea pe care o etalează politicienii, indiferent de partidele din care fac parte.

Hăul imens stă acum între românii sătui până la silă de hoţie, impostură, minciună şi toată gaşca politicienilor corupţi. Pe unii dintre ei i-am auzit astăzi vorbind în plenul Parlamentului. Rostogoleau fraze găunoase despre Constituţie, despre poporul care i-a votat în 2012, despre dreptul lor de a nu se supune Justiţiei ca orice alt cetăţean.
Priveam deazbaterile de la moţiunea de cenzură şi mă întrebam câţi dintre cei care au votat cu ei în 2012 ar mai vota acum, după ce au văzut că ”cea mai cinsitită guvernare” a produs cei mai mulţi corupţi cu funcţii guvernamentale?

Din discursurile lor am înţeles că sunt ferm convinşi că pot să manipuleze la infinit lucrurile în aşa manieră încât să nu pierdă vreodată puterea. Părea că niciunul dintre ei nu are habar de revolta care mocneşte şi că niciunul nu vede hăul dintre ei şi România reală.

Ei sunt cu România lor. O ţară pe care o controlează abil, prin tot felul de pârghii, una mai perversă decât alta. O ţară cu un popor de proşti, cred ei, pe care îl împing în ce direcţie vor, ca pe o turmă de oi. O ţară de proşti ”curve şi golani”, după cum tocmai ne-a explicat ministrul demisionatr Ioan Rus. Ţara asta a puternicilor corupţi ai zilei nu are absolut nicio legătură cu România noastră, a celor cinstiţi care vrem un viitor civilizat, câştigat cu metode oneste.

Din aceată Românie vin semnalele pe care eu le văd tot mai puternice în ultima perioadă.  

Este o stare de spirit pe care puternicii zilei nu o percep în dimensiunea ei reală. Văd ei ceva, dar sunt convinşi că e un fenomen destul de slab încât să poată să-l controleze şi să-l sufoce prin metodele cu care au acţionat şi până acum.

Impresia mea, astăzi, este că românii au ajuns la un nivel de iritare care nu mai poate trece atât de simplu cum îşi imaginează ei. Mi se pare că vine un asteroid care îi va desfiinţa ca specie.