Evenimentul Zilei > Actualitate > Harta lumii se schimbă. Seismele rup continentul în două! Anunț apocaliptic venit din România
Harta lumii se schimbă. Seismele rup continentul în două! Anunț apocaliptic venit din România

Harta lumii se schimbă. Seismele rup continentul în două! Anunț apocaliptic venit din România

Activitatea seismică intensă va duce la o mare problemă pentru continentul african, care se va sfărâma.

Activitatea seismică intensă din ultima vreme a readus în actualitate problema cutremurelor, mai ales după seria de trei seisme de luni dimineață din România. Săptămâna trecută, în Marea Egee a avut loc un cutremur de 6,7 grade pe scara Richter, iar în România au fost înregistrate mai multe astfel de activități, de mai mici dimensiuni, în Vrancea și Vaslui.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre viitorul marcat de cutremure și a anunțat că o mare problemă va fi în Africa. Este foarte posibil ca, la un moment dat, continentul să fie fărâmițat din cauza activității seismice. „Lucrurile sunt însă mai complicate pe partea cealaltă, adică în Africa. A început procesul de rupere. Africa se rupe în două”, a spus Mărmureanu conform retetesivedete.ro.

În ceea ce privește țara noastră, specialistul a îndemnat la calm și a anunțat că, după calculele sale, România nu va avea de-a face cu un mare cutremur până în jurul anului 2040.

Marele cutremur din România, așteptat în jurul anului 2040

Vorbim de cutremure obişnuite, care intră în cotidian, ca să spun aşa. Putem avea şi 60 de astfel ce cutremure într-o lună, dar acest lucru nu înseamnă nimic. Nu au nici cea mai mică legătură cu următorul mare seism care va veni în zona seismică Vrancea. Aici vorbesc de un seism puternic, cu acceleraţii care pot avea urmări devastatoare.

Acesta vine, cel mai probabil, spun eu, în 2040 cu aproximaţie de un an. Acest mare cutremur face parte din seria de seisme din care fac parte şi cele din 1838 şi 1940”, a afirmat Mărmureanu.

„Vorbim de o ciclicitate aici. Sigur, au mai fost şi unele intermediare cum a fost cel din 1802 sau chiar şi cel din 1977. Ca să aveţi o imagine, trebuie să vă spun că la cutremurul din 1838 acceleraţiile au fost atât de mari încât în zona Prahova s-au format falii apreciabile. Practic, pământul s-a rupt pe alocuri din cauza violenţei seismului”, a mai precizat specialistul.