Evenimentul Zilei > Actualitate > HANDBAL. România a pierdut CATEGORIC meciul retur cu Norvegia, dar este ca și calificată la Campionatul European
HANDBAL. România a pierdut CATEGORIC meciul retur cu Norvegia, dar este ca și calificată la Campionatul European

HANDBAL. România a pierdut CATEGORIC meciul retur cu Norvegia, dar este ca și calificată la Campionatul European

Naționala feminină de handbal a României a pierdut, duminică, în deplasare, confruntarea cu Norvegia, scor 17-27, în preliminariile Campionatului European din 2017.

Norvegia a câștigat fără probleme partida disputată, duminică, acasă, cu naționala feminină de handbal a României, scor 27-17 (12-8). Selecționerul Tomas Ryde a folosit mai multe rezerve, iar Cristina Neagu nu a evoluat deloc. În tur, la Cluj, „tricolorele” se impuseseră în fața nordicelor cu scorul de 25-20. România și Norvegia sunt ca și calificate la Campionatul European din 2017. Ambele naționale au adunat în grupa preliminară câte șase puncte și sunt urmate de Belarus (2p) și Lituania (0p). În perioada 18-20 martie, naționala „tricoloră” va evolua în turneul preolimpic, alături de Uruguay, Muntenegru și Dameraca. Primele două clasate vor ajunge la Olimpiada de la Rio de Janeiro.