Evenimentul Zilei > Actualitate > Handbal CM 2011: România, victorie în ultima secundă cu Tunisia
Handbal CM 2011: România, victorie în ultima secundă cu Tunisia

Handbal CM 2011: România, victorie în ultima secundă cu Tunisia

Echipa naţională a României a câştigat astăzi, scor 30-29, în Kristianstad Arena, meciul cu selecţionata Tunisiei pentru locul 19 la turneul final al Campionatului Mondial de handbal masculin din Suedia.

România şi-a încheiat cu o victorie participarea la Mondialele din Suedia, unde s-a clasat pe locul 19 – cea mai slabă clasare din istorie la un turneu final . Tricolorii lui Vasile Stângă au dezamăgit în Suedia, încheind pe locul cinci în Grupa C, în urma unei alte echipe africane, Algeria, cedând şi în primul meci pentru ocuparea locului 17, cu Slovacia, ieri, scor 33-38. România a mai câştigat doar două partide, cu Serbia şi Australia,  la diferenţe considerabile de scor: 38-28 cu plavii şi 29-15 cu reprezentativa din Oceania.

Tunisia, care în urmă cu şase ani a jucat în semifinale la Campionatul Mondial, ediţie organizată chiar în ţara "vulturilor din Cartagina", a avut o prestaţie slabă în Suedia. Tunisia a pierdut meciul cu rivala africană, Egipt, însă a învins Bahrainul, una dintre cele mai slabe echipe de la turneul final. Ieri, tunisienii au cedat cu 25-26 în faţa Austriei.

În urmă cu doi ani, România s-a clasat pe locul 15 la turneul final al Campionatului Mondial.
ROMÂNIA – TUNISIA 30-29
min. 60 – Final de meci.
min. 59 – Popescu apără senzaţional încă o aruncare de la şapte metri. Alexandru Stamate aduce victoria României în ultima secundă de joc.
min. 58 – Stamate egalează.
min. 57 – Inevitabilul se produce. Tunisienii preiau conducere. Time-out România! "Jucăm la rezultat!", ţipă Vasile Stângă.
min. 56 – Gol Toma. Extrema de la HCM Constanţa a înscris pe contraatac. Nu ne bucurăm însă prea mult, tunisienii reuşind să egaleze imediat.
min. 55 – Încă un gol tunisian de pe extrema stângă, iar "vulturii din Cartagina" se apropie. Câteva secunde mai târziu, africanii egalează, după o ieşire neinspirată a portarului Popescu.
min. 54 – Stamate mai dă un gol în poarta Tunisiei, iar Toma readuce România la două goluri distanţă de africani. Popescu apără o aruncare de la şapte metri.
min. 53 – Tunisia egalează. Africanii au marcat după o gravă neatenţie a jucătorilor români. Tricolorii erau în superioritate numerică.
min. 51 – Înscrie Stamate. Florea rateaă de la şapte metri.
min. 50 – Tricolorii sunt la pământ. Oamenii lui Stângă nu au mai marcat de 10 minute, iar Tunisia a egalat.
min. 48 – Tunisienii marchează cel de-al şaselea gol consecutiv şi micşorează şi mai mult avantajul României, care e de un singur gol.
min. 47 – România nu mai înscire, iar africanii se apropie încet-încet. Doar două goluri îi mai despart pe tunisieni de echipa României în acest moment.
min. 44 – Tunisienii se apropie la trei goluri.
min. 43 – Stamate înscrie din nou pentru România, însă africanii răspund prin reuşita lui Tej.
min. 42 – Tunisienii punctează din nou cu uşurinţă. Tricolorii au ratat câteva bune oportunităţi de gol.
min. 40 – Ambele echipe punctează câte o dată. Pentru România a punctat uriaşul Stamate. Ne apărăm cu succes avantajul de cinci goluri.
min. 38 – Toma mai pune un gol pe tabelă pentru România.
min. 36 – Tunisienii reduc din handicap. Diferenţa de scor este de patru goluri în favoare României.

min. 34 – Florea mai transformă o lovitură de la şapte metri, iar România se desprinde la şase goluri, scor 20-14. Marchează şi tunisienii, de pe extremă. Golurile curg în ambele porţi. Alexandru Stamate a punctat şi el.
min. 32 – Georgescu marchează primul gol al României în partea secundă, iar Toma îl imită câteva secunde mai târziu, pe contraatac.
min. 31 – A început partea a doua a meciului.
min. 30 – Pauză la Kristianstad. Sabou a marcat un gol superb şi România conduce Tunisia, după prima repriză, cu scorul de 17-14.
min. 29 – Florea îl mai învinge o dată pe portarul tunisian de la şapte metri, iar România se desprinde la patru goluri. Avantajul tricolorilor nu a rezistat însă prea mult, africanii marcând două goluri rapide.
min. 27 – Novanc, angajat excelent pe semicerc, se întoarce şi înscrie. România conduce campioana Africii cu 15-12.
min. 24 – Tej, excelentul pivot al tunisienilor, marchează din nou, iar africanii se apropie la un singur gol. Florea înscrie de la şapte metri. Şase goluri a marcat Florea în poarta Tunisiei.
min. 23 – Tunisienii înscriu pe contraatac, iar Vasile Stângă a cerut un time-out. "Din prostiile noastre s-au apropiat la două goluri! Greşim prea multe pase!", a strigat tehnicianul român.
min. 22 – Florea reface diferenţa de trei goluri în favoarea României.

min. 21 – Alexandru Stamate înscrie splendid, într-un moment în care România juca în inferioritate. Tunisianul Tej prinde însă defensiva română pe picior greşit şi punctează şi el.
min. 19 – Marchează şi tunisienii, care şi-au folosit mult pivotul astăzi. Africanii s-au apropiat din nou la două goluri.
min. 18 – Înscire şi Mureşan, după o aruncare bombă de la nouă metri.
min. 17 – Florea, ajuns la a patra reuşită de astăzi, duce scorul la 10-7 pentru România. Ritmul meciului este bun, însă niciuna dintre echipe nu pare prea entuziasmată de faptul că joacă pentru locul 19.
min. 15 – Tunisienii au redus din handicap, iar scorul devine 8-6 pentru România.

min. 10 – România se desprinde la patru goluri, scor 7-3, după o serie de patru goluri consecutive.

min. 6 – Ambele formaţii au punctat de câte trei ori. Partida este echilibrată şi ritmul jocului este bun.

min. 3 – România şi Tunisia merg cap la cap, scorul este 1-1.

min. 1 – A început partida.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: