Evenimentul Zilei > Actualitate > HANDBAL CM 2011. România, făcută una cu podeaua!
HANDBAL CM 2011. România, făcută una cu podeaua!

HANDBAL CM 2011. România, făcută una cu podeaua!

Aseară, handbaliştii tricolori s-au făcut de râs, pierzând şi al doilea meci de la turneul final.


La Campionatul Mondial de handbal din Suedia, naţionala de băieţi a României încasează bătaie după bătaie. Aseară, tricolorii au fost depăşiţi net de Danemarca, învingătoare cu 39-30 (17-16).

În debutul jocului, nordicii au fost surprinşi de elanul românilor, care au condus cu 2-0, dar şi-au revenit repede. Danezii au preluat comanda, iar în minutul 6 aveau deja două goluri avans: 4-2. A fost momentul în care Vasile Stângă a solicitat „time out”, speriat că rivalii s-ar putea desprinde decisiv.

În minutul 11, golul lui Rareş Jurcă a readus egalitatea, 6-6, după care tricolorii au defilat vreme de câteva minute. Două goluri consecutive ale lui Vali Ghionea ne-au dus în avantaj, 8-7 în mintul 14, iar „dubla” lui Florea, care a transformat un 7 metri şi a fructificat un contraatac, a amuţit sala: 10-7! A fost scorul la care danezii au cerut timp de odihnă. România nu s-a oprit şi a avut chiar şi 12-8. Danezii au oprit „sângerarea” şi au dat cinci goluri la rând, iar pauza i-a găsit în frunte: 17-16.

Am jucat iarăşi doar o repriză

Ca şi cu Croaţia, doar prima repriză, adică atât timp cât ne-au ţinut balamalele, a fost echilibrată. Până la final, danezii au măturat parchetul cu noi, fiind mai inventivi şi mai rapizi. România n-a ştiut să contracareze apărarea „5+1” a adversarilor, iar defensiva noastră a fost uşor penetrabilă. „Fluturele” i-a incomodat pe tricolori, care în plus s-au repliat greoi.

Calculele făcute la plecarea din ţară nu cuprindeau rezultate pozitive după primele două partide, cu Croaţia, care ne-a şi învins clar, 27-21, şi cu Danemarca.

Românii se vor lupta cu sârbii, care au deja două victorii în grupă, pentru locul trei.

Şi la acest joc, România a avut parte de galerie, formată dintr-o mână de oameni. Suporterii au venit la meci cu steaguri. Legea au făcut-o însă fanii danezi, care au dominat fondul sonor şi cromatic al sălii.

Jucătorii lui Stângă au cântat imnul, spre deosebire de antrenor, care, îmbrăcat ca şi Sorin Cârţu în Liga Campionilor la fotbal, adică în trening, a stat nepăsător pe margine în timpul acestui moment solemn.

  • Astăzi, de la ora 19.00, România înfruntă Algeria, miercuri are o misiune facilă contra Australiei (ora 21.30), iar joi dă bătălia decisivă cu Serbia (ora 21.30). Jocurile vor fi transmise de canal Dolce Sport.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: