Evenimentul Zilei > Actualitate > Handbal CM 2011: România a bătut degeaba Australia. Sârbii şi croaţii „au dat-o la pace”
Handbal CM 2011: România a bătut degeaba Australia. Sârbii şi croaţii „au dat-o la pace”

Handbal CM 2011: România a bătut degeaba Australia. Sârbii şi croaţii „au dat-o la pace”

Naţionala masculină de handbal a României a spălat în această seară, la Lund, puţin din ruşinea pricinuită de eşecul din urmă cu două zile, 14-15 în faţa Algeriei, la turneul final al Campionatelor Mondiale de Handbal din Suedia. Tricolorii au învins cu 29-14 modesta selecţionată a Australiei.

România a controlat meciul de la un capăt la celălalt, problema echipei învingătoare nepunându-se nicio clipă în această seară. Florea, Ghionea, Georgescu sau cei doi Stamate au marcat la foc automat în poarta "cangurilor", care au înscris, în prima repriză, doar două goluri din acţiune, restul venind din aruncări de la şapte metri. Elevii lui Vasile Stângă nu mai au însă nicio şansă să se califice în grupele principale, Serbia obţinând punctul de care avea nevoie să meargă mai departe din duelul tensionat cu Croaţia, încheiat la egalitate, 24-24.
În acest moment, România ocupă locul cinci în grupă, doar peste Australia, însă o victorie cu Serbia, în ultimul meci, i-ar putea propulsa pe tricolori până pe poziţia a patra.
Gruparea din Oceania este de departe cea mai slabă formaţie calificată la turneul final. În urmă cu doi ani, "cangurii" au încheiat pe ultimul loc la Campionatele Mondiale, iar acum, în Suedia, au o medie de peste 40 de goluri primite în primele trei meciuri. Danemarca, Serbia şi Croaţia au învins Australia la diferenţe de peste 15 puncte.

Până la disputarea meciului de azi, România şi Australia pierduseră toate partidele. Tricolorii s-au înclinat mai întâi în faţa Croaţiei, scor 21-27, iar în al doilea meci au cedat clar partida cu Danemarca (30-39). În urmă cu doi ani, la ediţia precedentă a Mondialelor, România a spulberat Australia (40-20), tot în faza grupelor.
ROMÂNIA – AUSTRALIA 29-14
min. 60 – Final de meci. România se impune cu scorul de 29-14 în faţa Australiei – cea mai slabă echipă de la turneul final. După un meci fără miză, în care adversarii elevilor lui Vasile Stângă au încercat marea cu degetul, tricolorii obţin primele puncte de la Campionatul Mondial din Suedia.
min. 58 – Georgescu înscrie pentru 28-14, iar Sabou marchează ultimul gol al meciului.
min. 57 – Csepreghi dă şi el un gol în poarta bravului portar australian. "Cangurii" îşi permit şi artificii, extrema lor dreapta marcând cu un lob superb peste Ciobanu.
min. 55 – Matic reuşeşte dubla. Românii aşteaptă finalul meciului. Australieni par să se distreze, bucurându-se la fiecare gol marcat. Florea a înscris de la şapte metri.
min. 54 – Marchează şi australianul Matic, care are o frizură foarte interesantă. Între timp, Savenco înscrie al treilea său gol în acest meci.
min. 52 – Sabou şi Simicu înscriu şi ei din nou pentru România. Meciul este în continuare anost şi fără miză.
min. 50 – Aruncare de la şapte metri ratată de Ghionea.
min. 49 – A marcat din nou şi Savenco. Ne desprindem la 11 goluri.
min. 46 – Calvert – omul de gol al formaţiei din Oceania – mai înscrie o dată, a şaptea reuşită a sa în această seară. Dă gol şi Toma.
min. 45 – România nu a mai marcat de minute bune. Echipa naţională va câştiga cu siguranţă acest meci, însă felul în care o face nu este unul foarte estetic.
min. 40 – A marcat şi Simicu.Apoi, ambele formaţii au marcat câte o dată. Scorul este 20-10 pentru România.
min. 38 – Iulian Stamate duce scorul la 18-8 pentru România, însă este eliminat două minute, la faza următoare. Calvert a înscris de la şapte metri.
min. 36 – Toma ratează o aruncare de la şapte metri.
min. 35 – Românii mai înscriu de două ori, iar australienii punctează şi ei, prin Fletcher.
min. 31 – A început repriza secundă. Savenco imediat de la reluarea jocului pentru România.
min. 30 – Pauză la Lund. După prima jumătate a meciului, România conduce cu 14-6 modesta selecţionată a Australiei. Nivelul jocului este unul foarte scăzut, ambele formaţii greşind mult atât în ofensivă, cât şi în apărare.

min. 29 – Australia înscrie al doilea gol din acţiune în această repriză. Autorul golului este expertul de la 7m, Calvert. Dă gol şi Georgescu: 14-6 pentru România

min. 28 – Toma îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, după o frumoasă acţiune de pe extrema dreaptă.
min. 25 – Înscrie şi Iulian Stamate. Australienii marchează de la şapte metri. Este al patrulea gol din lovitură de pedeapsă pe care echiăa din Oceania îl înscrie în acest meci. Calvert a punctat de fiecare dată.
min. 22 – Alexandru Stamate reface diferenţa maximă de scor de până acum, şapte goluri, printr-o aruncare în forţă, de la peste 11 metri.
min. 20 – Încă un gol de la şapte metri pentru australieni, care s-a apropiat la cinci "lungimi". Fenici restabileşte însă, câteva secunde mai târziu, diferenţa de şase goluri.
min. 18 – Gol Australia, de la linia de şapte metri. "Cangurii" se întrec însă în greşeli în startul acestei partide, astfel că numele echipei învingătoare nu poate fi altul decât România.
min. 15 – Alexandru Stamate mai pune un gol pe tabelă pentru România, care conduce acum cu 9-2.
min. 13 –  Înscrie şi Jurcă. Australienii cer time-out.
min. 12 – Încă un gol marcat de Ghionea, care ajunge la trei reuşite în această seară. Celelate patru goluri ale tricolorilor au fost reuşite de Florea.
min. 11 – Ghionea duce scorul la 6-2 pentru România. Meciul este doar de palmares pentru România, care dacă va câştiga mâine, la două goluri, în faţa Serbiei, se va califica în grupele principale.
min. 9 – Florea înscrie de la şapte metri, în timp ce formaţia din Oceania marchează al doilea gol al meciului, prin Fletcher.
min. 7 – România se desprinde din nou la trei goluri, a marcat Ghionea.

min. 5 – Florea mai reuşeşte încă două goluri, în timp ce australienii punctează şi ei pentru prima oară.
min. 2 – Florea, golgheterul României din meciul cu Danemarca, deschide scorul la prima fază importantă a meciului.
min. 1 – A început partida de la Lund.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: