Halloween Party, cu premii de sute de euro

Halloween Party, cu premii de sute de euro

Organizate iniţial de americani, petrecerile de Halloween capătă tot mai mulţi adepţi şi în România. Anul acesta, cluburile pun la bătaie premii de sute de euro pentru a-şi atrage clienţii.

Premiile se oferă pentru cea mai bună costumaţie. Se recomandă ca acestea să fie cât mai înspăimântătoare. Sumele puse în joc variază în funcţie de buzunarul gazdei. La Cafe Umbra din Cluj, care are o capacitate de 50 de locuri, valoarea premiului nu este specificată.

Tot în Cluj, la After Eight Club, purtătorul celui mai bun costum va primi un premiu de 100 de euro. În Bucureşti, la Le Gaga, premiul pentru cel care va veni îmbrăcat inedit şi înspăimântător este de 1.000 de euro.

Chiar dacă nu se cer taxe de rezervare sau pentru intrarea la petreceri, clienţii vor trebui să investească ceva bani în costume, dacă vor să pună mâna pe premii. Un costum în care îl vor putea întruchipa pe Dracula poate fi cumpărat la preţuri între 100 şi 190 de lei, cea mai bogată ofertă fiind prezentată de magazinele online. Un costum de diavol sau fantomă este ceva mai ieftin, preţurile variind de la 70 la 170 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă patronii cluburilor bucureştene au preferat să organizeze petrecerile de Halloween sâmbăta, pentru a se asigura că vor avea suficienţi muşterii, patronii transilvăneni fac chef duminica.

Halloween medieval made in Romania

Românii încă nu au prins gustul unui Halloween Medieval. Un operator turistic din Sighişoara oferea un sejur de 3 zile/2 nopţi, care includea, printre altele, o cină sângeroasă, o vizită la Muzeul local de istorie şi o cină festivă, la preţuri cuprinse între 110 şi 150 de euro/persoană, în funcţie de tipul camerei. Contactaţi de reporterii EVZ, reprezentanţii operatorului de turism au precizat că nu mai au locuri libere, însă nu au avut rezervări pentru oferta lor de Halloween.

Pentru tinerii care vor doar să se distreze, fără a depinde de amabilitatea unui barman, sunt destule oferte pe Valea Prahovei. De exemplu, pentru închirierea unei pensiuni de 4 stele din Buşteni cu o capacitate de 10 locuri vor plăti 500 de lei/noapte, cu condiţia să stea 3 nopţi. În mod normal, tariful este de 650 de lei/noapte.

La Bran, sâmbătă şi duminică noaptea se vor organiza tururi speciale. ‚‚Acestea sunt singurele nopţi din an când cheile se răsucesc singure în uşi, dezvăluind Castelul iubitorilor de mistere şi căutătorilor de comori'', ne-a explicat Alex Priscu, reprezentantul companiei care se ocupă de administrarea castelului Bran.

Astfel, între orele 20:00 - 03:00, vizitatorii vor avea parte de dansul ielelor, muzica tenebrelor, vinul sangeriu de la castel şi o întâlnire cu Contele. Biletul de intrare costă 40 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru elevi şi studenţi.

Anul trecut, mai mult de 1.000 de turişti au trecut pragul castelului, însă anul acesta lipsa banilor i-a făcut pe mulţi dintre turiştii care s-au cazat în pensiunile din Bran să renunţe la vizita la castel. În 2011, pe lângă tururile speciale, Alex Priscu spune că ar putea fi organizată şi o petrecere, cu un meniu adecvat unei seri în care spiritele bântuie libere.

La Castelul lui Dracula din Bistriţa-Năsăud se organizează sâmbătă seara Balul Vrăjitorilor, de la ora 17. Cazarea pentru o persoană costă 80 de lei/noapte, în camere duble. Se asigură transport dus-întors.

Cu vampirii prin valuri şi nisip

Cei care preferă malul mării munţilor pot opta pentru petrecerea de Halloween organizată la hotelui lui Hagi din mamaia, Iaki.Cu 65 de lei/noapte, clientul se poate delecta cu diverse preparate la bufetul suedez, poate urmări un spectacol gastronomic şi poate dansa. Organizatorii promit şi multe surprize. Pentru grupuri formate din minimum 10 persoane, se oferă o reducere de 15 lei din preţul standard.

Un sejur de Halloween la Iaki în perioada 29-31 octombrie costă 590 de lei/camera dublă standard. Pachetul cuprinde 2 nopţi de cazare cu mic dejun inclus pentru 2 persoane, petrecerea specială de Halloween de sâmbătă seara, precum şi accesul la centrul spa.

Halloween de supermarket

Nici administratorii marilor centre comerciale nu vor să rateze ocazia de a atrage mai mulţi vizitatori. Astfel, la Băneasa Shopping City vor avea loc petreceri şi sâmbătă, şi duminică, începând cu ora 15:00. Celor mici le este pregătit un program antrenant, care include, printre altele, parada celor mai celor mai impresionante costume, concursul de decorat dovleci, joaca cu cele mai îndrăgite personaje din desenele Cartoon Network şi cântecelele copiilor de la Contrapunct.

În sudul Capitalei, la Sun Plaza, va fi organizată o petrecere dedicată lui Michael Jackson, în cadrul căreia va susţine un recital Robert Alexander Giles, cea mai fidelă copie a defunctului rege pop.

Petreceri pentru copii

Dacă în Statele Unite, copii adună bomboane, colindând pe la casele vecinilor cu refrenul ''treat or trick'' (ne daţi sau vă păcălim, n.r.), în România încep să se organizeze din ce în ce mai multe petreceri dedicate micuţilor care vor să se deghizeze. Numai că participarea la un asemenea eveniment îi obligă pe părinţi să scoată ceva bani din buzunar, mai ales că cei mai mulţi furnizori nu oferă costumele pentru copii spre închiriere, ci doar spre vânzare. Aceasta, deoarece, spun ei, copii sunt ''recunoscuţi pentru abilitatea de pune pe haine meniul zilei'', după cum ne-a mărturisit angajata unui magazin care oferă costume de carnaval.

Un asemea costum costă de la 60-70 de lei, preţuri afişate pentru modelele simple, la câteva sute de lei. Cele mai ieftine sunt costumele de diavoli şi cele care îl ilustrează pe Dracula, acestea putând fi cumpărate la circa 70 de lei. Un costum de fantomă costă circa 120-130 de lei, iar unul care îl va ajuta pe purtător să se transpună într-un personaj negru, precum Lucifer, Moartea sau Skeleton, 110-148 de lei.

Cei care preferă personaje mai cuminţi pot opta pentru un costum de Albă-ca-Zapada, care poate fi achiziţionat la preţuri de între 70 şi 235 de lei, în vreme ce un costum de ghicitoare în stele costă în jurul a 140 de lei.

Părinţii băieţilor care îl simpatizează pe Batman vor plăti între 70 şi 180 de lei pentru un costum, în vreme ce preţurile pentrun un costum similar cu cel al celebrului personaj Zoro ajunge şi la 280 de lei. O costumaţie tip Darth Vader costă aproximativ 110 lei.

Pe lângă aceşti bani, părinţii trebuie să mai ţină cont de costul biletului de intrare, de circa 50 de lei.