Evenimentul Zilei > Actualitate > Halloween cu scandal într-o şcoală. Directorul şi profesorul, trimişi acasă din cauza lui Hitler
Halloween cu scandal într-o şcoală. Directorul şi profesorul, trimişi acasă din cauza lui Hitler

Halloween cu scandal într-o şcoală. Directorul şi profesorul, trimişi acasă din cauza lui Hitler

Un profesor şi directorul şcolii au fost trimişi în concediu forţat după ce o postare pe Facebook arăta un copil îmbrăcat ca Hitler de Halloween.

Mama unui elev de la o şcoala elementară din Creekside, SUA,  a postat o fotografie cu copilul costumat astfel, pe un grup Facebook al mamelor, postare care a atras imediat atenţia. Fotorafia, a fost însoţită de o legendă care susţine că elevul a salutat strigând „Heil Hitler!” făcând şi salutul nazist cu braţul ridicat la 45 de grade „în faţa puţinilor copii minoritari care frecventează şcoala respectivă”. Femeia a descris costumaţia drept „ridicolă, dezastruoasă” şi că „s-ar fi putut evita acest lucru”.

Inspectoratul şolar şi-a cerut scuze pentru incidentul de vineri şi a spus că un profesor şi un director au fost plasaţi în concediu administrativ plătit, în timp ce problema este încă în anchetă. „Inspectoratul şcolar îşi cere scuze pentru incident. Noi nu tolerăm comportamentele care promovează ura sub nicio formă. Inspectoratul ia problema în serios şi investighează fiecare aspect al situaţiei”. Declaraţia nu a confirmat numele şcolii şi nici nu a specificat de ce profesorul şi directorul au fost trimişi în concediu.

Între timp a avut loc o avalanşă de schimburi de e-mailuri între împricinaţi cu acuzaţii şi explicaţii de ambele părţi. Unii spun că la şcoală alţi profesori s-au arătat îngrijoraţi de situaţie, iar directorul a dispus ca elevul să fie imediat dezbrăcat de costumul nazist şi a contactat părinţii acestia.

Într-o declaraţie dată vineri seara, Federaţia Evreiască Unită din Utah a numit costumul copilului drept „intolerabil şi ofensator”.

„Aproape toţi evreii şi americanii consideră simbolurile hitleriste şi naziste drept seminificaţia celei mai grave uri şi rasism intolerabil, hitlerişti care au comis cele mai mari crime împotriva umanităţii, condamnate în toată lumea. Îmbăcarea unui copil ca Hitler este jignitoare şi n-ar trebui niciodată încurajată şi tolerată”.

Federaţia a solicitat, de asemenea, ca conducerea şcolii şi cadrele didactice să ofere îndrumări părinţilor despre costumele necorespunzătoare îmbrăcate cu diferite ocazii, titrează The Independent.