S. Halep – E. Svitolina, 5-7, 3-6

Contănțeanca nu a mai repetat forma frumoasă arătată în primul ei joc din Grupa Violet, atunci când, luni, a dispus de Bianca Andreescu (4 WTA) printr-o manieră deosebită, scor 3-6, 7-6(6), 6-3.

Astăzi, Simona Halep a întâlnit-o pe deținătoarea trofeului, Elina Svitolina, în fața căreia nu a rezistat decât două seturi. Startul partidei i-a aparținut ucrainencei, care s-a dus rapid la 3-0. Apoi, românca și-a intrat în ritm și a reușit să restabilească egalitatea pe tabelă. Până la finalul setului inaugural, cele două jucătoare au mers cap la cap, însă Halep nu a condus niciodată la game-uri. După 57 de minute de joc, Elina Svitolina a lămurit situația primului set: 5-7.

În actul secund, Halep a reușit să preia conducerea pentru prima dată în acest meci, la scorul de 2-1. Scorul a fost din nou strâns, dar Halep a cedat pe parcurs, iar Svitolina și-a trecut în cont a doua victorie (din tot atâtea meciuri) la WTA Finals 2019. Așadar, tenismena din Ucraina a acces în semifinalele Turneului Campioanelor, pentru al doilea an consecutiv. Halep şi-a asigurat un cec de 570.000 de dolari şi 375 de puncte WTA, și are nevoie de victorie în ultima sa partidă pentru a se califica în semifinale.

Vineri se vor desfășura ultimele două meciuri din Grupa Violet: Simona Halep – Karolina Pliskova și Elina Svitolina – Bianca Andreescu.

………………………………………………………………………

3-6, Game, Set, Match pentru Elina Svitolina.

3-5, Încă un break pentru Svitolina! Halep pare că a pierdut din ritm și cedează game-ul la 0.

3-4, Svitolina câștigă un game-ul într-un moment important.

3-3, Simona a egalat.

2-3, Ucraineanca și-a câștigat serviciul.

2-2, Svitolina reușește să facă un break și să egaleze.

2-1, Break, Halep! Românca preia pentru prima dată conducerea în acestă partidă.

1-1, Simona îi taie elanul adversarei și restabilește egalitatea pe tabelă.

0-1, Svitolina câștigă game-ul pe propriul serviciu.

Start în cel de-al doilea set.

5-7, Set câștigat de sportiva din Ucraina și un nou break pentru aceasta. 21 de erori neforțate pentru Halep, în setul inaugural.

5-6, Svitolina profită de greșelile româncei și intră încă o dată în avantaj.

5-5, Simona a câștigat game-ul pe propriul serviciu.

4-5, Ucraineanca, din nou un frunte.

4-4, Game fabulos pentru Halep. Românca s-a impus, după ce a fost condusă cu 15-40.

3-4, Svitolina preia din nou conducerea pe tabelă.

3-3, Halep revine incredibil în meci, după ce a fost condusă cu 0-3.

2-3, Simona bifează un gameul la 0. Re-break!

1-3, Halep revine în forță.

0-3, Game alb pentru Svitolina. Până acum, sportiva noastră a înregistrat 7 erori neforțate, în timp ce adversara sa doar una.

0-2, Simona nu și-a intrat în ritm, iar ucraineanca s-a distanțat pe tabelă și bifează primul break.

0-1, Svitolina și-a adjudecat primul game pe propriul serviciu.

Partida a început.

………………………………………………………………….

Constănțeanca vine după o victorie de răsunet reușită în fața Biancăi Andreescu (4 WTA/Canada), scor 3-6, 7-6(6), 6-3, iar acum are șansa de a se califica în semifinalele competiției de la Shenzhen (China). Acest lucru este posibil doar dacă românca va triumfa în fața campioanei en-titre, Svitolina, iar Andreescu să se impună în jocul cu sportiva cehă Karolina Pliskova (2 WTA), meci care va avea loc tot astăzi, după ora 14:00. De partea cealaltă, Svitolina s-a impus în primul meci la WTA Finals 2019, scor 7-6(12), 6-3, în fața Pliskovei.

Până acum, Halep și Svitolina s-au întâlnit de 9 ori, scorul fiind 5-4 pentru campioana noastră. Ultimile două partide, disputate în acest an, au fost câştigate de Simona, scor 6-3, 3-6, 6-4, în semifinale la Doha, şi 6-1, 6-3, în semifinale la Wimbledon.