Cea mai bună tenismenă din România va debuta, mâine, la turneul de la Wuhan (China), urmând să evolueze împotriva câștigătoarei din partida Daria Kasatkina (Rusia, 32 WTA) – Alison Riske (SUA, 49 WTA).

„Vreau să fiu numărul 1 WTA”

Constănțeanca a avut un sezon marcat de miza locului 1 WTA. De trei ori a avut șansa Simona să devină lideră mondială, și de trei ori a ratat întâlnirea cu istoria. Însă, Halep nu se descurajează și spune că vrea să urce pe cea mai înaltă treaptă, până la finalul anului.

Diferență mică față de Muguruza

„Pentru acest sezon mai am un singur obiectiv. Vreau să fiu numărul 1 WTA. Sunt foarte aproape, dar știu că mai trebuie să câștig ca să ajung numărul 1. Nu vreau să mă gândesc la acest obiectiv, dar e în mintea mea. Muncesc foarte mult pentru asta.” În acest moment, Simona se află pe locul 2 WTA, cu un total de 5.965 de puncte, la mică distanță de Garbine Muguruza. Jucătoarea din Spania are un total de 6.030 de puncte, așa că diferența poate fi recuperată până la finalul sezonului.

„Simt puțină oboseală”

Halep a jucat ultima partidă la US Open, în primul tur, și a fost învinsă de rusoaica Maria Sharapova, scor 4-6, 6-4, 3-6. Românca și-a prefațat participarea la turneul de la Wuhan și a afirmat că se simte puțin obosită. „Am venit aici și după aceea voi merge la turneul de la Beijing. Nu va fi ușor la Wuhan. E un tablou greu. Vreau să dau totul. Mă gândesc doar la jocul meu, nu și la rezultat. Pot spune că simt puțină oboseală, dar mai am multă energie. Sunt sănătoasă și nu mă deranjează nimic. Trebuie să fiu concentrată și să joc cât mai bine”, a declarat Halep.

Traseu dificil la Wuhan

Simona nu va avea viață ușoară la Wuhan, pentru că se află pe același tablou cu daneza Caroline Wozniacki, americanca Madison Keys și rusoiaca Svetlana Kuznețova.