Simona Halep a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler. Astfel, „Regina de la Wimbledon” este așteptată la ceremonia de decorare marți, 30 iulie (ora 12:00), la Palatul Cotroceni.

Administrația Prezidențială a anunțat că o va decora pe Simona Halep încă din data de 16 iulie, în semn de apreciere și recunoaștere pentru întreaga activitate.

„Ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național ‘Steaua României’ în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep.

Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume.

Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc.

Simona Halep, victorie zdrobitoare în fața Serenei Williams la Wimbledon

Wimbledonul este cel de-al doilea turneu de Grand Slam câștigat de Simona Halep în carieră. Românca s-a impus în fața Serenei Williams în două seturi, cu 6-2, 6-2, partidă care a durat doar 56 de minute.

La începutul mandatului, Klaus Iohannis a invitat-o pe Simona la o partidă amicală, însă „confruntarea” nu a mai avut loc.