După victoria de ieri, din „sferturile” de la Wimbledon, Simona Halep a glumit cu jurnaliștii prezenți la conferința de presă. Unul dintre jurnaliști i-a amintit româncei de semifinala pierdută în 2014 la Wimbledon, cu Eugenie Bouchard. „Au trecut cinci ani de la prima semifinală reuşită de tine la Wimbledon. Vrei să te întorci la acel meci şi să ne spui ce amintiri îţi trezeşte şi cum vei folosi acea experienţă pentru a ajunge acum în finală?”, a fost întrebarea ziaristului.

Halep a răspuns sec „Nu!”, moment în care i-a amuzat pe cei prezenți în sală. „Nu vreau să mă gândesc la acea semifinală. E un alt an, o cu totul altă situaţie. Totul s-a schimbat, eu sunt un om diferit, o jucătoare diferită, am o altă experienţă. Sunt mult mai încrezătoare. Acum iubesc iarba, e prima oară când spun asta (n.r. jurnaliştii au început să râdă din nou). E o provocare mare pentru mine următorul meci, dar îl voi trata ca pe fiecare meci de până acum. Voi fi relaxată, motivată şi plină de încredere”, a explicat tenismena noastră.

Un alt jurnalist şi-a adus aminte de o declaraţie dată de Ion Ţiriac: „Ion Ţiriac a spus că în România e interzis să calci pe iarbă şi că aceasta e bună doar pentru vaci. Tu cum ai reuşit să te adaptezi şi să joci atât de bine anul acesta pe iarbă?”.

Halep i-a răspuns: „Am călcat puţin pe iarbă în România, chiar dacă nu e voie. Acum am timingul potrivit pentru acest joc. Sunt şi odihnită, mă simt fresh, toate împreună contribuie la starea pe care o am pe teren”.