Evenimentul Zilei > Actualitate > Hajduk Split – Unirea Urziceni 4-1
Hajduk Split – Unirea Urziceni 4-1

Hajduk Split – Unirea Urziceni 4-1

Unirea Urziceni, vicecampioana Ligii I la fotbal, a fost zdrobită, în deplasare, cu scorul de 4-1, de formaţia croată Hajduk Split, în manşa tur a play-off-ului Ligii Europa.

Unirea a deschis scorul prin Sorin Frunză, în minutul 34 al meciului, însă minunea nu a ţinut mult la Split. Hajduk a întors scorul prin excelentul Ibricic (autor al unei "duble"), "ajutat" din plin de fragila defensivă ialomiţeană, în timp ce Brkljača şi Cop au stabilit scorul final. Unirea este ca şi eliminată din Liga Europa, iar desfiinţarea ameninţă tot mai mult gruparea din Bărăgan – campioană a României în urmă cu doar două sezoane.
Ialomiţenii sunt în criză. Antrenorul israelian Ronny Levy a anunţat că va părăsi şi el echipa după "dubla" cu Hajduk, urmând exemplul preşedintelui Mihai Stoica. Mai mulţi jucători vor pleca şi ei de la Unirea, care nu a reuşit să marcheze în duelul cu Zenit Sankt Petersburg din turul trei preliminar al Ligii Campionilor sau în cele patru etape disputate în acest sezon al Ligii I.

De cealaltă parte, Hajduk Split – echipă care a eliminat-o pe Dinamo Bucureşti din turul trei preliminar al Ligii Europa, după 1-3 în Şoseaua Ştefan cel Mare şi 3-0 pe arena Poljud – este în formă maximă, fiind lider în campionatul Croaţiei şi având o forţă ofensivă impresionantă.

HAJDUK – UNIREA 4-1

Au marcat: Ibricic (39, 66), Brkljača (78), Cop (85) – Frunză (34)
min. 90 – Final de meci.
min. 85 – Gol Hajduk! Croaţii se distrează cu Unirea. Oremus a centrat prea uşor în careul Unirii, unde Cop preia cu lejeritate, îl întoarce – la fel cum face o gospodină cu o clătită – pe Galamaz şi şutează plasat la colţul lung. 4-1 şi Unirea este ca şi eliminată.
min. 78 – Gol Hajduk! Dezastru pentru Unirea, Brkljača, intrat pe teren cu doar câteva minute în urmă, marchează şi el în poarta lui Grigore. Jucătorul croat l-a învins pe Grigore cu o lovitură de cap, după câteva erori ale defensivei ialomiţene.

min. 75 – Croaţii par să fie mulţumiţi cu scorul afişat în acest moment pe tabela de marcaj. Brandan a primit şi el un cartonaş galben. Ialomiţenii nu au mai pus nicio problemă în ofensivă de minute bune.
min. 66 – Gol Hajduk! Ibricic reuşeşte "dubla". Atacantul croaţilor a pătruns cu uşurinţă în careul Unirii, după o cursă solitară de aproximativ 30 de metri, şi l-a învins pe Grigore cu un şut superb, la colţul lung.
min. 60 – Gazdele sunt în continuare mai activi în ofensivă, însă Grigore reţine cu siguranţă două şuturi ale atacanţilor echipei croate, Sharbini şi Ibricic.
min. 50 – Paraschiv, intrat pe teren în debutul reprizei secunde, a primit cartonaşul galben pentru un fault asupra lui Ibricic. Croaţii nu reuşesc să se ameninţe poarta lui Grigore.
min. 46 – A început partea a doua a meciului.
min. 45 – Pauză la Split. După o repriză dominată de gazde, Hajduk şi Unirea sunt la egalitate, scor 1-1.
min. 39 – Gol Hajduk! Ibricic restabileşte egalitatea după doar cinci minute de avantaj al ialomiţenilor. Atacantul lui Hajduk a fost găsit perfect în careu de Sharbini şi l-a învins pe Grigore cu un şut plasat.

min. 34 – Gol Unirea! Sorin Frunză înscrie şi îi aduce pe ialomiţeni în avantaj. Mijlocaşul Unirii a marcat după o frumoasă acţiune personală. Cu câteva clipe înainte, Ibricic lovise bara lui Grigore, după o execuţie spectaculoasă a atacantului formaţiei croate

min. 25 – Rusescu nu profită de o neînţelegere în defensiva croată, mingea interceptată de atacantul ialomiţenilor fiind respinsă de portarul Radosevic.
min. 20 – Hajduk domină teritorial, însă ocaziile la poarta lui Grigore sunt puţine. Unirea preferă jocul de aşteptare cu care ne-a obişnuit în ultimele sezoane.
min. 15 – Unirea iroseşte două bune şanse de gol. Mai întâi, Onofraş a nimerit bara transversală după un corner executat de Frunză, cel care a şutat şi el spre poarta croaţilor câteva minute mai târziu, însă Radosevic s-a opus.
min. 5 – Ibricic şi Andric îşi încearcă norocul la poarta lui Grigore, însă niciunul nu reuşeşte să îi pună prea mari probleme goalkeeperului ialomiţean. Croaţii controlează startul meciului.
min. 1 – A început meciul de la Split.
UNIREA URZICENI: C.Grigore – E.Nicu, Galamaz, Maftei, Bordeanu – Frunză, Marinescu, Brandan, Onofraş – Bilaşco, Rusescu
Rezerve: Tudor, Mehmedovic, Paraschiv, Dale, Semedo, Neaga, P.Marin
HAJDUK SPLIT: B. Radosevic – M.Oremus, J.Buljat, M.Maloca, I.Strinic – S.Andric – M.Tomasov,  S.Ibricic, D.Trebotic – A.Vukusic, A.Sharbini
Rezerve: L. Kalinic, H.Vejic, A.Sharbini, G.Jozinovic, A.Rezic, M.Brkljaca, D.Cop