Hackeri de bani gata

Hackeri de bani gata

Un fiu de bancher din Slobozia a condus o reţea de fraudare prin internet.

Patru tineri, conduşi de fiul directorului BRD Slobozia, Mihai Pâslă, au primit mandate de arestare preventivă din partea judecătorilor, după ce 37 de poliţişti coordonaţi de DIICOT au descoperit că formau o reţea de fraudare prin internet.

Arestaţii au reuşit să producă prejudicii de jumătate de milion de euro unor cetăţeni străini. Grupul infracţional era format din băieţi de bani gata, cu părinţi cunoscuţi drept oameni de afaceri de succes pe plan local. La descinderile făcute la 13 domicilii s-au găsit 6 laptopuri, 7 hard diskuri, două pistoale cu gaze, pentru care nu există documente de provenienţă ori autorizaţie de folosire, o grenadă defensivă, diverse suporturi de stocare a datelor, precum şi alte obiecte şi înscrisuri care demonstrează modalităţile de fraudare folosite pentru a scoate bani din conturile cetăţenilor străini. Mod de operare În baza unor informaţii primite la începutul anului 2007, poliţiştii au trecut la interceptarea convorbirilor telefonice şi, timp de jumătate de an, au studiat modul de acţiune al grupului. Datele de identitate ale unor cetăţeni străini, primite de la un om de legătură din Bucureşti ori furnizate chiar de păgubiţi prin e-mail - în baza unor cereri fictive făcute din partea unor bănci din străinătate -, erau folosite pentru achiziţ ionarea unor biletele de avion.

Acestea erau rezervate pe numele unor români care se bucurau că tinerii le vând rapid şi la preţuri ce ajungeau chiar şi la un sfert din tariful real al companiilor aeriene. Aceiaşi tineri postau şi anunţuri de vânzare, prin portalul e-bay, a unor bunuri pe care nu le deţineau, şi cetăţeni din toată lumea le alimentau conturile cu bani convinşi că vor primi bunurile „achiziţionate“.

Prejudiciul total estimat până acum va creşte după ce companiile aeriene vor transmite datele complete privind biletele cumpărate fictiv, iar poşta din Italia va finaliza centralizarea tranzacţiilor făcute de tinerii din Slobozia, din moment ce banii scoşi on-line din conturile străinilor au fost ridicaţi din diverse locuri ale serviciilor poştale italiene. VÅLCEA Arestaţii îşi pun speranţa în recurs Cea mai mare reţea de hackeri este în arestul IPJ Vâlcea şi aşteaptă recursul înaintat de avocaţii apărării, care se va judeca duminică dimineaţa la Curtea de Apel Piteşti. 22 de persoane sunt acuzate de fraude bancare pe internet şi au fost arestate pentru 29 de zile.   În urma unei ample acţiuni desfăşurate de ofiţerii DIICOT şi agenţi FBI, cu descinderi în 35 de locuri, în judeţele Vâlcea, Hunedoara, Teleorman, Sibiu şi municipiul Bucureşti, au fost reţinute 24 de persoane, două au fost eliberate, 20, în arest preventiv şi alte două, date în urmărire generală prin Interpol. (Nicoleta Ene)

Ne puteți urmări și pe Google News