Evenimentul Zilei > Actualitate > Guvernul joaca tenis
Guvernul joaca tenis

Guvernul joaca tenis

Cunoscut ca un sport elitist, tenisul pare sa fie preferat si in mediile de la Palatul Victoria.

Dupa ce anul trecut, in septembrie, guvernul a alocat 350.000 de lei (peste 100.000 de euro) pentru organizarea meciului de Cupa Davis cu Coreea de Sud, la Bucuresti, membrii executivului au mai varsat ieri alti 250.000 de lei (aproximativ 74.000 de euro) in contul Federatiei Romane de Tenis pentru meciul cu Franta, din primul tur al Grupei Mondiale, programat in februarie, in deplasare, la Clermont-Ferrand.

Banii provin din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia executivului si au fost alocati prin suplimentarea bugetului cancelariei primului-ministru. Aceasta decizie a starnit nemultumire in randul reprezentantilor celorlalte federatii sportive, care considera ca forul condus de Ilie Nastase este protejatul guvernantilor, in conditiile in care ramuri de traditie se zbat in mizerie.

"In tenis nu-i ca-n fotbal"

In plus, doar pentru simpla participare in primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, Federatia Romana de Tenis va incasa de la forul international suma de 110.000 de dolari (peste 85.000 de euro).

Teoretic, cheltuielile pentru deplasarea din Franta n-ar trebui sa depaseasca 25.000 de euro, aici fiind inclus transportul cu avionul, cazarea la un hotel de patru sau cinci stele timp de o saptamana si diurna pentru o delegatie de 15 persoane (5 jucatori, 2 antrenori, medic, masor, plus 6 oficiali).

De organizarea partidei se ocupa, conform regulamentului, tara- gazda, iar jucatorii sunt obligati sa evolueze in echipamentul firmei cu care au contract (de exemplu, Andrei Pavel – cu Nike).

"Jucam in Grupa Mondiala, intre primele 16 echipe din lume, cu Franta, asa ca, raportat la alte sporturi, cred ca merita un astfel de efort, pentru a ne prezenta in conditii onorabile. Sunt costuri cu pregatirea, cu deplasarea, cu echipamentul de prezentare si multe altele. La tenis nu e ca la fotbal, unde te duci, joci si pleci acasa. Noi mergem cu o saptamana mai devreme, pentru a ne antrena in conditiile de acolo. Asa e in tenis: se castiga bani frumosi, dar se si cheltuiesc foarte multi", ne-a declarat ieri Adrian Marcu, antrenorul echipei tricolore de Cupa Davis.

Reprezentativa Romaniei, care se bazeaza in continuare doar pe Andrei Pavel si Victor Hanescu, tenismeni iesiti din forma, este cotata cu sanse infime in meciul cu Franta, una dintre cele mai puternice formatii din lume.

In timp ce niciun jucator roman nu se mai afla in Top 100 ATP, Franta are nu mai putin de 15 tenismeni intre cei mai buni 100 de pe planeta!

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: