Evenimentul Zilei > Economie > Guvernatorul Degtyarev a invitat întreprinderile chineze să investească în teritoriul Khabarovsk
Guvernatorul Degtyarev a invitat întreprinderile chineze să investească în teritoriul Khabarovsk

Guvernatorul Degtyarev a invitat întreprinderile chineze să investească în teritoriul Khabarovsk

Întreprinderile chineze sunt invitate să investească în teritoriul Khabarovsk, a declarat guvernatorul Mihail Degtyarev .

Delegaţia Teritoriului Khabarovsk se află într-o vizită de două zile la Harbin chinez . Împreună cu șeful regiunii, printre altele, au vizitat zona de lipire a complexului Harbin.

„Delegația noastră a fost convinsă că China a acumulat o vastă experiență în crearea și dezvoltarea teritoriilor cu condiții speciale pentru investitori și participanți la activitatea economică străină. Și cu siguranță ne va fi util. Să folosim practicile de conducere ale vecinilor noștri atunci când stabilim abordări pentru formarea primului TOP internațional (teritoriu de dezvoltare avansată – n.red.) pe insula Bolshoy Ussuriysky … Am invitat partenerii chinezi să se alăture „Clubulului Investitorilor” și să investească în Teritoriul Khabarovsk”, a scris Degtyarev pe canalul său Telegram.

Investitorii sunt sprijiniți în afacerile ruse

Pentru a sprijini investitorii din teritoriul Khabarovsk, au fost implementate regimurile ASEZ și portul liber. Șeful regiunii a remarcat că particularitatea ASEZ a regiunii este că aici este înregistrat primul rezident străin al teritoriilor ruse, complexul de sere JGC Evergreen. Potrivit guvernului regional, 119 rezidenți ai ASEZ și FPV sunt înregistrați în regiune. Volumul investițiilor declarate este de peste 400 de miliarde de ruble.

El a instruit Ministerul Dezvoltării Economice al Teritoriului să stabilească o cooperare între antreprenorii din Khabarovsk și reprezentanții zonei de obligațiuni. Degtyarev este încrezător că dezvoltarea unei noi zone de parteneriat de afaceri între entitățile de frontieră gemene va accelera introducerea rutelor logistice suplimentare. Printre acestea se numără traseele fluviale. Navigația în regiune durează șase luni. Astfel, traseele fluviale și arterele pot reduce semnificativ costurile – până la 35% – pentru afacerile rusești și chineze, a explicat guvernatorul. Degtyarev a cerut, de asemenea, blocului economic al regiunii să încheie un acord privind utilizarea acestei rute logistice de către rezidenții Teritoriului Teritoriului și participanții din zona legată.

Mai multe proiecte comune pentru creșterea investițiilor 

Zona de obligațiuni din Harbin a început să funcționeze în 2017: pe 1 iulie, aici a ajuns primul lot de importuri. Suprafața sa este de aproximativ 2,26 kilometri pătrați. Adoptă principiul dezvoltării „un transportator – patru centre”, care include un centru de comerț internațional pentru mărfuri, un centru logistic internațional modern, un centru de procesare export-import de înaltă clasă, precum și un nou tip de centru comercial pentru servicii. În viitorul apropiat, este planificată extinderea și crearea de întreprinderi în domeniul tehnologiilor digitale, biotehnologiei și surselor alternative de energie pe site-ul său.

În plus, guvernatorul a spus că a avut o întâlnire oficială cu secretarul Comitetului Partidului Comunist Chinez din provincia Heilongjiang , Xu Qin, și guvernatorul Guvernului Popular al provinciei, Liang Huiling.

„Am discutat despre proiectele noastre comune… Dezvoltarea insulei Bolșoi Ussuriysky este un proiect emblematic. Teritoriul transfrontalier este ideal pentru a deveni un site-pilot pentru ASEZ internațional. O singură platformă online ar trebui să multiplice cifra de afaceri comercială dintre cele două țări.  Am decis să creăm o astfel de resursă pentru comerț și schimb de informații”, a spus el.