Gregorian Bivolaru a expediat din Suedia o scrisoare. Destinari sunt magistraţii -Cristina Rotaru, Ioan Bogdan- care-l judecă în dosarul în care este acuzat de perversiune sexuală, act sexual cu un minor, trafic de minori. „Locuiesc actualmente în Karlskrona, în Suedia, unde am primit azil politic, după ce Curtea Supremă din această ţară a constatat că aş putea fi supus la grave persecuţii de către autorităţile române datorită convingerilor mele”, şi-a început epistola liderul MISA.
Guru a ţinut morţiş să arate că întreaga anchetă este o înscenare şi că este victima unui ordin politic. El a explicat că ţinta percheziţiilor, din anul 2004, în ashramurile MISA din Capitală a fost biblioteca sa personală, aproximativ 60.000 de cărţi în limba română şi alte limbi.
Laudele lui Grig: „Am evadat de la Securitate”
 „Ţin să menţionez că la arestarea mea din anul 1984 de către organele de securitate, pentru ca anchetatorii să obţină avansări în grad şi să pozeze în salvatorii lui Ceauşescu, au înscenat în prima fază un dosar prin care susţineau, într-un mod aberant, că intenţionam să-l omor pe preşedintele Ceauşescu de la distanţă, prin mijloace paranormale. Cu toate că pare aberant, această acuzaţie a apărut în dosarul din anul 1984 şi aceasra m-a făcut ca în semn de protest să evadez din arestul securităţii statului, fiind prima persoană care a evadat de acolo”, a explicat Gregorian Bivolaru, de ce a fost arestat de Securitatea comunistă.
Supărat că a fost făcut pedofil
 Greorian Bivolaru mai arată că mandatele de interceptare în cazul său au fost date în baza Legii siguranţei naţionale, iar mişcarea sa, Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), a fost catalogată drept extremistă. „În continuare, Securitatea acţionează cu aceleaşi metode: întră în casă, instalează aparatură de interceptare etc. (…) În 1995 mi s-a dat foc la casă pentru că am îndrăznit să critic partidul aflat la putere, iar în 1996 a existat o tentativă de a fi internat forţat ca bolnav psihic, într-un spital de psihiatrie din România”, crede liderul absolut al MISA.
Guru a explicat judecătorilor că a mai fost internat în 1989 şi în 1990. Atunci el a cerut anularea unor acte de la spital, deorece doctorii i-au spus că va rămâne cu acest diagnostic pe viaţă. „În cazul meu prezumţia de nevinovăţie nu a funcţionat niciodată, deoarece în permanenţă presa s-a dedat la un veritabil linşaj meditiac, numindu-mă infractor, pedofil etc, cu toate că dosarul meu nu fuseseră încă judecat”, şi- a spus nedumerirea yoginul-şef.
La percheziţii, în pielea goală
Un alt motiv de supărare, Mădălina Dumitru, fata despre care procurorii spun că ar fi făcut sex cu Guru, a fost filmată în pielea goală în timpul percheziţiilor din 2004. „Atunci când procurorii au intrat şi au azvârlit-o la podea a fost prezentată în mod ilegal şi decisiv la televiziuni cu toate că era o ilegalitate flagrantă”, mai crede Gregorian Bivolaru.
Gregorian Bivolaru a arătat că de când a fugit din ţară a publicat 45 de lucrări şi sute de articole, a realizat sute de conferinţe. Toată „opera” sa a fost oferită gratuit celor interesaţi de spiritualitate, „atât în România, cât şi în alte felurite ţări ale lumii”.
Sfaturile lui Guru pentru magistraţi
 „Nu este exclus şi chiar considerăm că este posibil ca asupra dumneavoastră să se urmărească chiar şi acum să se realizeze unele presiuni de către factorii politici sau de către unele persoane din parchet care au fost deranjate în orgoliul lor profesional că am fost găsit nevinovat şi de aceea vă rog să nu luaţi în considerare aceste ingerinţe şi să anchetaţi în spiritul dreptăţii acesetui caz (…) Îndrăznim să sperăm că toate aceste fapte ce sunt evidente nu vor deranja şi nu vor irita pe niciunul dintre dumneavoastră, deorece, aşa cum se zice în folclor, numai adevărul supără şi deranjează (…)Vrem să subliniem în încheiere că nu am intenţionat câtuşi de puţin acestea să fie sau să pară o presupusă presiune asupra completului de judecată”, şi-a scuzat scrisoarea din Suedia, Gregorian Bivolaru.