Evenimentul Zilei > Actualitate > Grupare specializată în contrabandă pe Dunăre, capturată de polițiștii de la Transporturi Constanța
Grupare specializată în contrabandă pe Dunăre, capturată de polițiștii de la Transporturi Constanța

Grupare specializată în contrabandă pe Dunăre, capturată de polițiștii de la Transporturi Constanța

Șapte persoane au fost reținute de polițiștii de la Transporturi în urma a 27 de percheziții efectuate în județele Constanța și Călărași pentru capturarea unei grupări care se ocupa cu contrabanda de țigări și combustibil. Marfa de contrabandă era procurată de pe navele străine care tranzitau Dunărea.

Gruparea de contrabandiști, condusă de un bărbat, de 48 de ani, din Ostrov, era de mai mult timp în vizorul polițiștilor de la Transporturi Constanța. Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au descins la 27 de locații din comuna Ostrov și din satele vecine, precum și în municipiul Călărași, într-o acțiune de prindere în flagrant. Au fost ridicați peste 350.000 de lei, peste 100.000 de țigarete și 300 de grame de aur. Un flagrant a fost organizat și pe o navă sub pavilion Ucraina, de pe Dunăre,  la bordul căreia un bărbat, de 31 de ani, a fost depistat în timp ce primea 37.500 de țigarete de diverse mărci, netimbrate.

   

Din cercetări a reieșit că doi marinari ucrainieni, de pe o navă care treceea des prin zonă,  vindeau, în mod repetat, motorină neaccizabilă și țigări fără timbre de accizare românești, către membrii rețelei de contrabandiști, care le comercializau, apoi, la un preț mai mare. În urma celor 27 de percheziții, polițiștii de la Transporturi Constanța au ridicat pentru confiscare 365.900 de lei, 7.600 de euro, 40 de leva, 65.000 de țigarete, 2.700 de litri de motorină, 300 de grame de aur, 12 telefoane mobile, 4 motoare de barcă, 11 plase monofilament și o pompă de extragere a combustibilului.

   

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, tăinuire și delapidare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Un număr de 13 persoane au fost conduse la sediul Poliției Transporturi Constanța pentru audieri. Dintre acestea, 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de mâine, să fie prezentate parchetului, cu propuneri de arestare. Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța, Tulcea, Călărași, Serviciului de Poliție Delta Dunării, Serviciului de Poliție Transporturi Maritime și jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: