Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu urma să fie primit la Washington de vicele lui Trump
Grindeanu urma să fie primit la Washington de vicele lui Trump

Grindeanu urma să fie primit la Washington de vicele lui Trump

Dată pe surse de ziariștii care l-au însoțit pe Klaus Iohannis în recenta sa vizită în SUA, întâlnirea convenită între premierul Sorin Grindeanu și vicepreședintele Mike Pence este acum confirmată.

Într-un text pentru Evenimentul Zilei – ”Picătura americană care a umplut paharul scandalului dintre Dragnea și Grindeanu” – am scris că unul dintre motivele de supărare ale președintelui PSD pe Grindeanu a fost faptul că acesta din urmă începuse să-și caute sprijin în afara nucleului dur al partidului, la dizidenții lui Victor Ponta și Daniel Constantin sau în afara țării.

Un consilier al premierului mi-a spus că: ”Trebuia să fie întâlnirea la începutul lunii iulie! S-a dus dracu’ tot!”. Consilierul, căruia i-am promis că nu-i dau numele a mai spus că dialogul între oamenii lui Sorin Grindeanu și cei ai vicepreședintelui Mike Pence nu ar fi fost mijlocit de o firmă din domeniul energiei. ”Sincer! Nici o legătură! A fost doar pe prietenii! Fără bani, fără nimic! Că și asta a tot apărut că au fost firme de lobby, etc și m-am enervat! Nu a fost nimic, doar pe prietenii! În State cel mai bine faci lucrurile când ai prieteni, conexiuni, etc! Așa merge cel mai bine! Și dacă ar știi unii cât de mult a fost promovat PSD! Dar asta e.”

În final, mi-a spus: ”Problema cea mai mare este că era o oportunitate uriașa pt România acum! Până ne mișcăm noi, o să ne ia Polonia fața! (face referire la vizita lui Donald Trump la Varșovia n.n.) Și mă scoate din minți când văd cât de slăbi sunt politicienii ăștia!”