Într-un text pentru Evenimentul Zilei – ”Picătura americană care a umplut paharul scandalului dintre Dragnea și Grindeanu” – am scris că unul dintre motivele de supărare ale președintelui PSD pe Grindeanu a fost faptul că acesta din urmă începuse să-și caute sprijin în afara nucleului dur al partidului, la dizidenții lui Victor Ponta și Daniel Constantin sau în afara țării.

Un consilier al premierului mi-a spus că: ”Trebuia să fie întâlnirea la începutul lunii iulie! S-a dus dracu’ tot!”. Consilierul, căruia i-am promis că nu-i dau numele a mai spus că dialogul între oamenii lui Sorin Grindeanu și cei ai vicepreședintelui Mike Pence nu ar fi fost mijlocit de o firmă din domeniul energiei. ”Sincer! Nici o legătură! A fost doar pe prietenii! Fără bani, fără nimic! Că și asta a tot apărut că au fost firme de lobby, etc și m-am enervat! Nu a fost nimic, doar pe prietenii! În State cel mai bine faci lucrurile când ai prieteni, conexiuni, etc! Așa merge cel mai bine! Și dacă ar știi unii cât de mult a fost promovat PSD! Dar asta e.”

În final, mi-a spus: ”Problema cea mai mare este că era o oportunitate uriașa pt România acum! Până ne mișcăm noi, o să ne ia Polonia fața! (face referire la vizita lui Donald Trump la Varșovia n.n.) Și mă scoate din minți când văd cât de slăbi sunt politicienii ăștia!”