Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu s-a răzgândit! Declarația care îl COMPROMITE pe Tudorel Toader
Grindeanu s-a răzgândit! Declarația care îl COMPROMITE pe Tudorel Toader

Grindeanu s-a răzgândit! Declarația care îl COMPROMITE pe Tudorel Toader

Premierul Grindeanu a declarat vineri că raportul de evaluare a şefilor de parchete i-a ridicat semne de întrebare, precizând că cel mai important este ca instituţiile vizate să fi realizat că au greşit şi că şi-au depăşit atribuţiile.

Grindeanu a spus că indiferent care ar fi fost rezultatul evaluării, Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi nu ar fi fost schimbaţi din funcţii.”Am anumite semne de întrebare legate de modul în care a fost prezentat acest raport, care dă o fractură între corpul acestui raport şi concluzie, dar eu am luat act de raportul pe care ministrul Justiţiei l-a făcut (…) şi pe mine mă interesează ca instituţiile să funcţioneze fie că vorbim de Parchetul General, fie că vorbim de DNA sau DIICOT.

Aceste instituţii trebuie să funcţioneze dincolo de persoanele care le conduc”, a afirmat premierul conform News.ro.  ”Prin aceste semnale eu cred că celelalte instituţii au înţeles că au greşit. (…) Toate deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi cele care sunt referitoare la Codul penal şi Codul de procedură penală, e foarte bine, doar că au încălcat conform acelei decizii ( a CCR – n.r.) şi şi-au depăşit atribuţiile”, a mai zis Grindeanu.