Evenimentul ZileiPoliticaGrindeanu, consiliat de un condamnat

Grindeanu, consiliat de un condamnat

Grindeanu, consiliat de un condamnat
Premierul Sorin Grindeanu l-a ales pe fostul deputat PSD Marian Neacşu, condamnat la închisoare, să-l consilieze „în domeniul relaţiei cu Parlamentul”.

 Guvernul nu-l va plăti pe Neacşu, funcţia fiind „onorifică”. Fostul deputat PSD a fost condamnat definitiv de ÎCCJ, în 23 februarie 2016, la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar în perioada 2009-2012. Instanța a mai stabilit în cazul lui Neacşu un termen de încercare de 2 ani și 6 luni.

Linia a doua

Foştii senatori şi deputaţi care nu au prins un loc în noul Parlament au primit un loc de muncă în Guvern. Fostul senator Liviu Pop (PSD) a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației, fostul senator Marian Vasiliev (ex-PPDD-UNPR) a devenit vicepreședinte AVAS, iar fostul deputat PSD Gabriela Podașcă – secretar de stat la Ministerul Tineretului.

Șef din Teleorman

Colonelul Dorin-Sandu Voicu, originar din Teleorman, a fost numit la şefia Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Tot din judeţul Teleorman, de unde s-a lansat în politica mare preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost promovat în Guvern Adrian Ionuţ Gâdea. Fost preşedinte al CJ Teleorman, Gâdea a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.


Accesează: