Evenimentul Zilei > Actualitate > Greva foamei într-o mare companie din România. Ultima oră
Greva foamei într-o mare companie din România. Ultima oră

Greva foamei într-o mare companie din România. Ultima oră

Ca formă extremă de protest, trei angajați ai Electrolux Satu Mare au intrat marți în greva foamei. Aceștia sunt monitorizați de un echipaj medical. Mai mulți angajații ai Electrolux din Satu Mare sunt în grevă de peste cinci săptămâni. Aceștia solicită majorarea salariilor.

Liderul Sindicatului Liber „Samus” din cadrul Electrolux Satu Mare, Sorin Faur, a afirmat că sindicaliștii nu au fost chemați la negocieri, deși li s-a promis, de conducerea Electrolux. 

„Trei din cei peste 400 de angajați ai Electrolux care se află în grevă de cinci săptămâni în fața fabricii au intrat în greva foamei. Este o formă extremă de protest față de situația din fabrică. Am anunțat la DSP Satu Mare din partea sindicatului că avem cele trei persoane în greva foamei, astfel că cei de la spital pot interveni dacă vor avea probleme de sănătate, și să fie monitorizate de un echipaj medical. Cei trei angajați stau dimineața câteva ore în fața fabricii. Deocamdată nu am mai fost chemați la negocieri cu conducerea Electrolux, este un blocaj, dar sperăm că situația va fi deblocată”, a spus Faur, informează newsteam.ro.

Faur a mai menționat că mai mulți angajați ai Electrolux au protestat timp de cinci săptămâni. Aceștia au ieșit din grevă pentru a-și lua concediu medical fiindcă s-au îmbolnăvit. 

„Nu poți avea două suspendări ale contractului, și pe bază de grevă și pe bază de concediu medical. Trebuie să ieși din grevă ca să îți suspenzi contractul pentru concediu medical. Majoritatea acestor persoane reintră, ulterior, în grevă, după ce își încheie concediul medical”, a explicat Sorin Faur.

Angajați de la firma Electrolux din Satu Mare sunt în grevă generală de mai bine de cinci săptămâni, aceștia solicită majorarea salariilor cu 2 lei pe oră.

Sursa foto: RomaniaTv.net