Greva de la metrou, anulată

Greva de la metrou, anulată

AVIZ. Angajaţii Metrorex au renunţat la protest după ce li s-a promis mărirea lefurilor.

Urmează staţia Unirii, cu peronul pe partea stângă”, anunţul se poate auzi şi astăzi, după ce sindicatul şi conducerea companiei Metrorex au căzut la pace. Angajaţii din subteranul Capitalei au obţinut lefuri mai mari cu până la 10%, ne-au declarat surse prezente la negocieri. Mai mult, pentru a opri greva programată astăzi, managerii companiei şi-au luat angajamentul că în 2011 vor fi aplicate majorări salariale, ne-au mai spus sursele. Magia lui Berceanu

Cum a fost posibil ca lefurile să crească, în condiţiile în care fondul de salarii pe 2010 este mai mic decât cel de anul trecut, conform bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat ieri de guvern, este un mare mister. Chiar şi premierul Emil Boc a declarat ieri: „Din ce am înţeles, fondul de salarii este mai mic decât în anul 2009, modul de aranjare a banilor este treaba celor de acolo”.   În urmă cu două zile, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a precizat că unele bonusuri şi prime vor fi incluse în salariul de bază. Liderul sindicaliştilor de la metrou, Ion Rădoi, ne-a spus că a încheiat contractul colectiv de muncă şi a obţinut o mică majorare a salariului.

"Este vorba însă despre o majorare mică, ca şi creştere efectivă, ceva mai mult de 3,7%, până în 10%”, a declarat şeful Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou. (Au contribuit Oana Crăciun şi Maria Craus)

Ne puteți urmări și pe Google News