Gradinițe din Germania, păzite cu Poliția după ce au renunțat la carnea de porc

Gradinițe din Germania, păzite cu Poliția după ce au renunțat la carnea de porc

Proiectul de a nu mai servi copiilor produse care conțin carne de porc sau gelatină în două grădinițe din Leipzig pentru a proteja copiii musulmani a provocat o criză online ce s-a răspândit în întreaga țară.

Din respect pentru o lume în schimbare, mâncărurile și gustările care conțin carne de porc nu vor mai fi comandate și servite după 15 iulie”, arată o scrisoare trimisă părinților, potrivit Bild. Reacțiile părinților au fost atât de intense încât poliția din Leipzig a decis să posteze mașini de patrulă în afara grădinițelor pentru a le proteja de „pericole posibile”. 

Directorul a declarat că planul său a fost suspendat pentru moment din cauza reacțiilor părinților. „Suntem stupefiați de această reacție”, a declarat el. Relatarea Bild s-a întins ca un incendiu pe rețelele de socializare, cu tag-ul #Schweinefleisch (Carenea de porc).

Filiala saxonă a creștin-democraților Angelei Merkel a numit acest plan de „interzicerii cărnii de porc” drept inacceptabil. Beatrix von Storch, parlamentar german al Alternativei pentru Germania (AFD) a spus că grădinițele au luat decizia din "respect" pentru copiii musulmani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sawsan Chebli, un german de stânga, al social-democraților din Berlin, a afirmat că măsura ar putea fi bine intenționată, dacă  nu includea musulmanii. „Dacă grădinițele, școlile și alte instituții de acest gen preferă să servească mâncare de tip vegetarian, este bine. Mă opun atunci când se spune că se face acest lucru din respect pentru musulmani”, a scris el pe Twitter, titrează Vocea Europei.