Evenimentul Zilei > Social > Google aniversează 176 de ani de la naşterea lui Mark Twain. „Dacă nu citeşti ziarele, eşti neinformat. Dacă le citeşti, eşti dezinformat”
Google aniversează 176 de ani de la naşterea lui Mark Twain. „Dacă nu citeşti ziarele, eşti neinformat. Dacă le citeşti, eşti dezinformat”

Google aniversează 176 de ani de la naşterea lui Mark Twain. „Dacă nu citeşti ziarele, eşti neinformat. Dacă le citeşti, eşti dezinformat”

Marele scriitor american este aniversat azi, la 176 de ani de la naşterea sa, printr-un logo special creat de cei de la Google.

Ne amintim, cu siguranţă, de operele sale, "Aventurile lui Tom Sawyer", "Aventurile lui Huckleberry Finn", "Prinţ şi cerşetor", cărţi ce au marcat copilăria a milioane de oameni în întreaga lume.

Mark Twain s-a născut în anul 1835 în Missouri, sub numele Samuel Clemens. La 27 de ani a început să scrie în ziarul „Territorial Enterprise” din Virginia City, sub pseudonimul Mark Twain.

În februarie 1870, s-a căsătorit cu Oliva Langdon, cu care a avut un băiat şi trei fete. Fiul lor a murit la numai un an şi şapte luni, de difterie.

Mark Twain, despre care William Faulkner spunea că este "părintele literaturii americane", a murit în anul 1910 în Connecticut.
Câteva citate din Mark Twain:

  • "Un om nu este nicicând  la fel de sincer ca atunci când acceptă că este un mincinos."
  • "Caracterul unui om este dezvăluit de adjectivele pe care le foloseşte într-o conversaţie."
  • "O persoană care nu vrea să citească nu are niciun avantaj în faţa unei persoane care nu poate să o facă."
  • "Faptele vorbesc mai tare decât cuvintele, însă nu la fel de des."
  • "Toate generalizările sunt false, inclusiv aceasta."
  • "Dacă nu citeşti ziarele, eşti neinformat. Dacă le citeşti, eşti dezinformat."
  • "Grăbiţi-vă să cumpăraţi pământ! Nu se mai fabrică."
  • "Civilizaţia este multiplicarea fără limită a unor necesităţi nenecesare."
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: