Gisele Bundchen, in conflict cu Biserica Catolica

Gisele Bundchen, in conflict cu Biserica Catolica

Top modelul a criticat atitudinea intransigenta fata de metodele de contraceptie si avort, declarand ca femeile trebuie sa aiba control asupra nasterilor.

Subiectul este unul actual in Brazilia, dupa vizita de luna trecuta a Papei Benedict al XVI-lea, care a facut atunci un apel catre tineri sa nu foloseasca prezervative, mentionand ca intreruperea de sarcina este unul dintre cele mai grave pacate.

Intr-un interviu acordat ziarului brazilian "Folha de S. Paolo", Gisele a spus ca pozitia Bisericii este aceeasi ca in urma cu mai multe secole, cand tinerele erau obligate sa ramana virgine pana la casatorie.

"In ziua de astazi, nimeni nu se mai marita virgina. Aratati-mi o mireasa care este inca fecioara", a precizat top modelul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult,  Gisele Bundchen s-a aratat impotriva interzicirii avortului, considerand ca o femeie are dreptul sa aleaga ce este mai bine pentru ea.

In ceea ce priveste folosirea prezervativelor si a altor metode de contraceptie, vedeta este de parere ca acestea sunt indispensabile pentru a preveni bolile cu transmitere sexuala, cum ar fi SIDA sau Hepatita C.

Bundchen nu este singura vedeta din Brazilia care are divergente cu Biserica.

Cantareata Daniela Mercury nu a mai fost invitata sa cante la un concert organziat de Vatican, pentru ca a luat parte la o campanie de prevenire SIDA in care milita pentru folosirea prezervativelor.