"Giovani" n-a fost nici măcar amendat!

"Giovani" n-a fost nici măcar amendat!

Deşi a măturat pe jos cu judecătoarea, Ioan Becali n-a fost sancţionat. Avocata lui Mihai Stoica a fost penalizată pentru o remarcă mult mai puţin ofensatoare.

Fostul agent de jucători Ioan Becali a călcat în picioare marţi, la ultima înfăţişare din "Dosarul Transferurilor", autoritatea şi demnitatea jude­cătoarei Geanina Teodorovici, dar aceasta n-a luat nicio măsură! Legea îi permitea acesteia să-l amendeze şi chiar să-l dea afară din sală pe grobianul samsar de jucători, dar aceasta a adoptat, total inexplicabil, o poziţie pasivă.

"Inspecţia judiciară (n.r. - o echipă de judecători care verifică abaterile disciplinare ale magistraţilor şi problemele din sistem) a analizat astăzi (n.r. - ieri) incidentul de marţi, de la Tribunalul Bucureşti. Până în acest moment nu s-au descoperit temeiuri pentru o sesizare din oficiu privind apărarea reputaţiei profesionale a magistratului care a analizat cauza. Nu am informaţii că Becali ar fi fost amendat de judecător. De regulă, anunţul se face în sală, imediat, lucru care, din ce am văzut, nu s-a întâmplat", ne-a declarat ieri Monica Prejmereanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). S-a considerat ultragiată de termenul "somitate" Lipsa de reacţie a judecătoarei la balamucul creat de "Giovani" a fost în totală contradicţie cu altă decizie luată, tot marţi, de Geanina Teodorovici. Avocata lui Mihai Stoica a fost amendată cu 5.000 de lei pentru că judecătoarea s-a considerat ultragiată de remarca: "O somitate cum e doamna judecător trebuie să ştie..."! Geanina Teodorovici s-a considerat persiflată prin aceste cuvinte, dar la circul lui Becali n-a avut reacţie.

Pasivitatea cu care Geanina Teodorovici a asistat la circul suburban făcut de Ioan Becali a aprins spiritele chiar şi în rândurile colegilor de breaslă. Un avocat cu experienţă din Baroul Bucureşti ne-a dezvăluit ieri, sub protecţia anonimatului, că Geanina Teodorovici este privită în breaslă ca o persoană fermă, care nu permite derapaje comportamentale. E neiertătoare cu "piticii"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Judecătoarea trebuia să-l dea afară sau să-l amendeze pe Becali pentru că a perturbat solemnitatea şedinţei. Nu cred că era cazul ca acesta să fie arestat pentru ultraj contra bunelor moravuri. N-a sărit chiar atât de rău calul. Pe mine m-au amendat în sala de judecată doar pentru că am ridicat glasul un pic. Pe noi, ăştia «piticii», ne altoiesc judecătorii de nu ne vedem. Nu ştiu dacă i-a fost frică. Poate a fost doar suprinsă sau timorată. A fost persiflată, jignită şi lipsa ei de reacţie ce indică? Această atitudine denotă teama ei. Lumea o să se gândească în primul rând că i-a fost frică, fiindcă era vorba de Ioan Becali. Imaginea justiţiei, în general, şi a judecătoarei, în mod special, au fost ştirbite. D-aia înjură toată lumea sistemul", ne-a declarat ieri avocatul din Baroul Bucureşti. AŞTEPTAREA CONTINUĂ

Verdictul se va da peste 14 zile!

Cristian Anghel, procurorul de şedinţă din "Dosarul transferurilor", a cerut la şedinţa de marţi, ultima dintr-un şir de 38 desfăşu-rate timp de trei ani, pedepse cu executare pentru toţi cei opt inculpaţi. Anghel a cerut pedepse minime pentru Jean Pădureanu şi Gică Popescu, cei mai "curaţi" inculpaţi, şi maxime - adică 20 de ani - pentru fraţii Ioan şi Victor Becali! Verdictul se va da peste 14 zile. "Ştiu, din practica judiciară, că, în general, când nu e vorba de infracţiuni fără violenţă, se preferă pedepsele cu suspendare. E şi o recomandare a Curţii Europene în acest sens", ne-a mai dezvăluit avocatul intervievat.