Gigi şi Mitică fac circ pe spatele ligii

Gigi şi Mitică fac circ pe spatele ligii

Finanţatorul echipei Steaua şi preşedintele LPF şi-au aruncat ieri vorbe grele, în stilul care i-a făcut cunoscuţi în fotbalul românesc.

Gigi Becali, patronul echipei de fotbal Steaua, şi Mitică Dragomir, preşedintele LPF, şi-au dat din nou în petic, bălăcărindu-se în public. Ieri, cei doi au făcut ceea ce ştiu mai bine, adică s-au atacat verbal, şi au reînceput un război al declaraţiilor jignitoare şi caraghioase.

Banii veniţi din drepturile TV reprezintă miza care a reaprins războiul Becali-Dragomir, conflict intrat în ultima perioadă într-o fază de armistiţiu. Gigi are de multă vreme un cui împotriva lui Mitică, mărul discordiei fiind banii care le revin "granzilor".

Lovitura de începere a dat-o fostul oier, căruia i-a căşunat, ca pretext, pe comisiile de la LPF. "Vă spun eu independenţa comisiilor. Cocean (n.r. - Valentin Cocean, preşedintele Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor) ăla este asociat cu nevasta lui Nicu Badea, are firmă de avocatură, e independent... Ăsta, Florea (n.r. - preşedintele Comisiei de Recurs), eu sunt prieten bun de tot cu el. E independent... Ăla, Doru Neagu, fratele şi copilul lui Dumitru Dragomir. Dacă îi zice Mitică Dragomir «stai în cap», direct în cap se bagă! E independent ăla. Mai e şi şeful comisiei...", a spus Becali, care a redat o discuţie pe care a avut-o cu Doru Neagu după ce a fost amendat şi suspendat de ligă: "Doru Neagu mi-a zis mie, «bre nea Gigi, nu fi supărat pe mine. Ştii că el m-a crescut, ce să fac? Îţi dădeam eu vreodată amendă ţie, nea Gigi? Îndrăzneam eu?»".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Corleone": "Aşa gândesc analfabeţii care nu au pus mâna pe carte"

Replica lui Dragomir a venit prompt. Preşedintele LPF a parat, spunând că doar "tâmpiţii" îi contestă pe cei din comisie: "Numai un tâmpit poate să creadă că, dacă eşti prieten cu cineva, nu mai poţi fi independent. Da, sunt prieten cu Neagu, eu am fost şi cu domnul Becali. Acum, cu domnul Becali suntem doar cunoştinţe. Aşa gândesc analfabeţii care nu au pus mâna pe carte. La el, la Steaua, ce este când îi face sclavi pe toţi? La noi, la ligă, e treabă colectivă, la Steaua este dictatură".

Gigi spune că puterea lui Dragomir stă în echipele mici din Liga I, care îl susţin necondiţionat, având ca beneficiu banii din drepturile TV. "Puterea lui Dragomir stă în şantajul pe care îl face cu cluburile mici. «Cluburile mari, Becali vor să vă păcălească cu drepturile de televizare. Dacă nu sunt eu, vă mănâncă, nu mai luaţi banii »! Dar un bun manager mai câştigă încă 30-40 de milioane... Nu mă interesează să-l schimb", a afirmat Becali.

La fel ca de fiecare dată când se simte ameninţat, Dumitru Dragomir scoate din tolbă "dezvăluiri incendiare". A făcut-o şi de data asta, pentru a-i închide gura lui Becali, fără a merge până la capăt. "Să nu mă apuc eu să vorbesc! Sunt lucruri grave, grave de tot! Nu sunt legate de fotbal, ci de afaceri! Dacă sunt penale? Ce vorbeşti, domnule! Becali nu poate să mă dea jos. Sunt prea corect şi prea cinstit!", a spus Dragomir, care a ameninţat că îl va declara pe stelist "persona non grata". În trecut, "Corleone" a promis că-i va mai pronunţa niciodată numele lui Becali, dar nu s-a ţinut de cuvânt.

REPLICI DURE

"Regulamentele sunt ale lui Dragomir. Ăia de la comisii nu au nicio treabă. El dictează. De ce nu l-au chemat comisiile pe el atunci când a început să jignească?“, GIGI BECALI, patronul echipei Steaua

"Să nu mă apuc eu să vorbesc! Sunt lucruri grave, grave de tot! Nu sunt legate de fotbal, ci de afaceri! Becali nu poate să mă dea jos. Sunt prea corect şi cinstit.“, DUMITRU DRAGOMIR, preşedintele LPF