Gigi delirează: "Consideraţi că suntem în sferturi!"

Gigi delirează: "Consideraţi că suntem în sferturi!"

LIGA EUROPA. Steaua va da piept în "16-imi" cu Twente şi, dacă se va califica, va întâlni în "optimi" învingătoarea dintre Plzen şi Schalke.

Echipa Steaua va întâlni în şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa gruparea olandeză Twente Enschede. Simbolul stelist Miodrag Belodedici, cel care a efectuat tragerea la sorţi, a avut din nou mână bună pentru echipa sa de suflet, "roş-albaştrii" evitând cluburi mult mai galonate, precum Manchester United, Manchester City şi Atletico Madrid.

Meciul-tur se va disputa la Bucureşti, pe 16 februarie, iar returul este programat pe 23 februarie, la Enschede. Dacă îi vor elimina pe batavi, steliştii se vor duela în "optimi" cu învingătoarea dintre Viktoria Plzen şi Schalke 04 Gelsenkirchen, echipă cu care "roş-albaştrii" s-au întâlnit şi în faza grupelor.

"Dacă nu te gândeşti la finală, nu ajungi în «optimi» sau în «pătrimi»"

Ne puteți urmări și pe Google News

Euforic ca de obicei, Gigi Becali a început să bată câmpii după ce a aflat numele adversarului.

"Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat de echipele grele. Cu Twente am avut noroc, e accesibilă. Acum trebuie să ne calificăm mai departe şi am mare încredere. Vom face trei-patru transferuri, vreau să construiesc o echipă puternică. Dacă nu te gândeşti la finală, nu ajungi în optimi sau în «pătrimi» (n.r. - "sferturi"). Dacă îi batem pe Twente, mergem la premiere la preşedinte. Să ne dea decoraţii şi ies cu suporterii în Piaţa Universităţii. Consideraţi că suntem deja «în sferturi», asta vă garantez eu. Pe Schalke i-am văzut eu, am văzut ce le poate capul. O să vorbim cu Marica să o dea pe lângă poartă", a elucubrat, în stilul caracteristic, patronul "roş-albaştrilor".

Marica: "Soarta ne pune la încercare"

Steaua a mai jucat cu Twente şi în urmă cu două sezoane, în ediţia 2009-2010 din grupele Ligii Europa. Ambele partide s-au terminat la egalitate: 0-0 la Enschede şi 1-1 la Bucureşti. La partida din Ghencea s-a înregistrat recordul negativ de asistenţă la un meci internaţional al Stelei, doar 800 de suporteri, dintre care aproximativ 500 erau olandezi!

Lui Ciprian Marica nu i-a venit să creadă când a aflat că Schalke ar putea da din nou ochii cu Steaua în "optimi": "Din când în când soarta ne pune trăirile la încercare. În ceea ce o priveşte pe Steaua, cred că se putea şi mai rău". 800 de spectatori au fost la meciul Steaua - Twente din 2009. La întâlnirea din februarie 2012 vor fi, probabil, peste 50.000 de fani

ŞTIE "DULĂUL" CEVA?

"Puiu Iordănescu o să pregătească bine jocul"

Sorin Breazu

Twente Enschede va face al treilea drum în România din ultimii doi ani pe 16 februarie 2012. În precedentele două deplasări, olandezii s-au întors neînvinşi acasă, remizând atât cu Steaua (1-1), cât şi cu FC Vaslui (0-0). În debutul actualului sezon european, Twente a eliminat-o pe FC Vaslui, în turul trei preliminar al Ligii Europa, după 2-0 la Arnhem (stadionul din Enschede fiind inutilizabil atunci din cauza prăbuşirii acoperişului unei tribune) şi remiza de la Piatra Neamţ.

"Au câştigat aproape toate duelurile unu' la unu'"

"Au fost mai puternici decât noi. Au câştigat aproape toate duelurile unu' la unu'. Twente a dominat jocul la centrul terenului prin forţă şi organizare", ne-a declarat ieri tehnicianul moldovenilor, care crede însă că Steaua va fi echipa care se va califica în optimile de finală ale Ligii Europa.

"Este un uriaş avantaj pentru Steaua că joacă pe teren propriu primul meci. Când ai 50.000 de fani în spatele tău, joci cu mai multă încredere. Dacă va reuşi să câştige primul meci, atunci strategia jocului din Olanda va fi una mai uşor de abordat. Steaua are timp să îşi întărească formaţia în zonele unde sunt probleme. Twente l-a pierdut pe Bryan Ruiz, care a plecat la Fulham în schimbul a 12 milioane de euro, iar el era omul central în schema lor tactică", a adăugat "Dulăul".

"Cel mai important avantaj al Stelei este Puiu Iordănescu. La experienţa de care dispune, le va citi schemele olandezilor. Când ai în echipa ta un om care ştie atât de multe şi a văzut atâtea, ai mari şanse să te califici. Sunt sigur că Puiu Iordănescu o să pregătească bine jocul", ne-a mai spus tehnicianul moldovenilor, care nu a pomenit nici măcar o dată de antrenorul de pe banca Stelei - Ilie Stan.

Instalarea oficială a lui Iordănescu la Steaua este aşteptată în pauza de iarnă, însă "Dulăul" pare convins că "Tata Puiu" a luat deja o decizie.

Lucian Sânmărtean: "Twente are probleme în centrul defensivei"

Dacă Viorel Hizo este de părere că formaţia olandeză ar putea fi pusă în dificultate printr-un joc combinativ, Lucian Sânmărtean, mijlocaşul formaţiei moldovene, susţine că punctul slab al formaţiei Twente este reprezentat de perechea de fundaşi centrali.

"Este cea mai puternică echipă împotriva căreia am jucat în cupele europene în acest sezon. Sunt organizaţi. Au o posesie excelentă. Steaua poate face însă treabă bună, mai ales ales pe axul central al apărării, unde mi s-a părut că Twente este vulnerabilă", ne-a declarat Lucian Sânmărtean, adăugând că nu vede nicio favorită în această "dublă" din Liga Europa: "Şansele sunt de 50%-50%".

"Twente are un joc bazat pe forţă şi organizare. Steaua poate să o încurce prin stilul ei combinativ." VIOREL HIZO, antrenorul formaţiei FC Vaslui

FRICĂ DE NECUNOSCUT

Helmut Duckadam s-a temut de Metalist Harkov!

Helmut Duckadam, preşedintele Stelei, s-a declarat mulţumit de faptul că sorţii le-au hărăzit "roş-albaştrilor" ca adversar formaţia olandeză Twente Enschede. "Eroul de la Sevilla" consideră că jucătorii antrenaţi de Ilie Stan au şanse bune de a merge mai departe în copmetiţie.

"E bine că am evitat formaţii precum Manchester United sau Manchester City. Twente este o echipă accesibilă. Şi noi, şi ei avem şanse egale de a merge mai departe. Singurul dezavantaj al acestei duble este, cred eu, faptul că jucăm primul meci acasă. Dar, cu ajutorul publicului, putem să luăm o opţiune serioasă pentru calificare. Îmi pare bine că, dacă ne vom califica, putem juca cu Schalke în turul următor, suntem doar cunoştinţe vechi", ne-a declarat ieri preşedintele Stelei.

Înainte de tragerea la sorţi, Duckadam a mărturisit că nu vrea ca Steaua să dea în "16"-imile Ligii Europa peste ucrainenii de la Metalist Harkov. "E o echipă despre care nu se ştie mare lucru, iar dacă ne va elimina, toată lumea ne va pune la zid. Eu aş dori să cădem cu Beşiktaş Istanbul. Turcii par a fi cea mai bună variantă", spunea fostul portar. (Mugur Băileşteanu)

TWENTE ENSCHEDE

Cunoştinţă veche

Anul înfiinţării: 1 iulie 1965; Stadion: Grolsch Veste (24.000 de locuri); Culori: roşu-alb; Preşedinte: Joop Munsterman; Antrenor: Co Adriaanse; Palmares: un titlu şi 3 Cupe ale Olandei; Performanţe în cupele europene: finalistă a Cupei UEFA în 1975; Cum s-a calificat în "16"-imile Ligii Europa: 2-0 şi 0-0 cu FC Vaslui (Liga Campionilor, turul III preliminar), 2-2 şi 1-3 cu Benfica Lisabona (Liga Campionilor, play-off), 1-1 şi 1-0 cu Fulham, 4-1 şi 1-2 cu Wisla Cracovia, 4-1 şi 3-2 cu Odense (Liga Europa, Grupa K, unde a terminat pe primul loc în clasament); Echipa tip: N. Mihailov - Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli - Landzaat, Chadli, Brama - Bajrami, De Jong, Ola John. CE SPUN CEI CARE VOR FI ADVERSARI "Nu-i cunosc prea bine pe cei de la Twente. Nu cred însă că pot să fie mai buni decât noi." IASMIN LATOVLEVICI, fundaş la Steaua

"Dacă ne uităm la ce echipe erau în urne, cred că am picat bine. Vor fi însă două partide grele." PETER WISGERHOF, căpitanul echipei Twente

"Să dea Domnul să ne calificăm ambele echipe în turul următor şi apoi vom vedea ce va fi." CIPRIAN MARICA, atacant la Schalke 04

  • Olandezii, despre Steaua: "E una dintre cele mai accesibile echipe"