Gigi Becali: „Steaua a ajuns de râsul lumii!”

Gigi Becali: „Steaua a ajuns de râsul lumii!”

După eşecul înregistrat aseară în faţa Rapidului, scor 1-2, patronul formaţiei din Ghencea a luat foc, ameninţându-şi antrenorul şi jucătorii.

Echipa de fotbal Rapid a învins aseară Steaua în Ghencea, scor 2-1, pentru a doua oară în istorie! Ultimul succes al giuleştenilor pe arena de la marginea Bucureştiului fusese înregistrat în urmă cu un deceniu. Meciul dintre Steaua şi Rapid a fost unul slab în prima repriză, fiind salvat pe alocuri de acţiunile individuale ale fotbaliştilor şi de goluri marcate în startul reprizei secunde.

> „Steaua a ajuns de râsul lumii! Szekely nu mai joacă nimic, Pleşan nu mai joacă nimic! Semedo e ţeapă-ţeapă. Nu poţi să mai faci fotbalist din el! Am cumpărat jucători de 25 de milioane de euro şi nu jucăm nimic. Tactica o creează antrenorul. Nicoliţă trebuia băgat de la început. E vina mea, că nu m-am mai implicat. Pe Pleşan trebuia să-l foloseşti o repriză, nu tot meciul. Nu mai am bani de investit”, a tras în plin patronul Gigi Becali.

> După pauză şi-a intrat în rol brazilianul Juliano Spadacio, a cărui „dublă” a făcut diferenţa. Spadacio a deschis scorul imediat după pauză şi a readus-o pe Rapid în avantaj după ce grecul Kapetanos reuşise egalarea. Al doilea gol al lui Spadacio, care l-a egalat astfel pe timişoreanul Gigel Bucur în fruntea clasamentului golgheterilor (15 reuşite), a fost unul superb, marcat însă dintr-o poziţie suspectă de ofsaid.   > Printre înjurături adresate adversarilor, fanii „roş-albaştrilor” i-au cerut demisia antrenorului Marius Lăcătuş.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Să-l dau afară pe Marius Lăcătuş? De ce să-l dau? Să-i plătesc clauza de reziliere? Să plece singur. Şi cred că va pleca. E pe locul şapte!"  - Gigi Becali, patron la Steaua

RASISM ÎN GHENCEA

„Suspendaţi-ne, urâm ciorile!”

Meciul a fost mai încins în tribune decât pe teren, mai ales că, în sectorul ocupat de oaspeţi, câteva scaune au luat foc în prima repriză. Fanii celor două echipe şiau făcut iarăşi de cap. Înaintea partidei, ei s-au războit pe străzile din jurul stadionului din Ghencea. Jandarmeria a anun ţat că a arestat opt suporteri stelişti, care se fac vinovaţi de faptul că au vrut să atace coloana galeriei giuleştene, în timp ce aceasta mărşăluia spre arenă.

„Celor opt li se vor întocmi dosare penale”, a precizat Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. În luptele cu jandarmii, un fan al gazdelor l-a muşcat de mână pe un om al legii! Fanii stelişti nu au ţinut cont de ameninţările lui Michel Platini, preşedintele UEFA, cel care a declarat război rasismului chiar la Bucureşti, acum câteva zile, şi au afişat două bannere cu tentă rasistă, iar în timpul partidei i-au numit ţigani pe rapidişti.

„Sunteţi fraţii lui Mailat, vă stă gândul la furat”, a fost unul dintre mesajele steliştilor. El a fost acompaniat de scandarea: „Suspendaţi-ne, urâm ciorile!”.

LIGA I STEAUA - RAPID 1-2 Marcatori: Kapetanos (53) / Spadacio (48 şi 69)

STEAUA: Zapata 4 - Ogăraru 4, E. Baciu 4, Ghionea 4, P. Marin 4 - Tiago 5, Pleşan 4 - Szekely 6 (66, D. Moreno 4), Toja 4, Semedo 4 (51, Nicoliţă 4) - Kapetanos 6 (72, Liţu 4). Antrenor: Marius Lăcătuş

RAPID: Marinescu 6 (41, E. Andrade 5) - Ivelja 4 (58, Mardare 5), R. Fernandes 6, M. Constantin 6, Perjă 6 - C. Lăzar 6, J.P. Andrade 6 - E. Dică 5, Spadacio 8 (76, Pitbull), Cesinha 5 - J.P. Pinto 5. Antrenor: Viorel Hizo

Stadion: „Steaua”; Spectatori: 16.000; Arbitri: Fl. Mayer 5 - Cr. Kadach 4, Cr. Schraer 6 (toţi din Germania)