Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezastrele ofensive ale Stelei, din ultimul deceniu
Dezastrele ofensive ale Stelei, din ultimul deceniu

Dezastrele ofensive ale Stelei, din ultimul deceniu

Gigi Becali s-a săturat de ineficacitatea lui Bojan Golubovici și l-a pus pe liber pe jucătorul transferat gratis de la Iași. Bosniacul completează o listă lungă de vârfuri care au evoluat dezastruos pentru gruparea „roș-albastră”

Gigi Becali a trecut la sancțiuni dure după eșecul suferit de Steaua în fața echipei Gaz Metan Mediaș (scor 0-1). Finanțatorul liderului Ligii I a anunțat că atacantul Bojan Golubovici și fundașul Bogdan Mitrea nu vor mai juca pentru echipa sa, pentru că nu au valoare.

Golubovici n-a existat în ofensivă

Ambii proscriși au un numitor comun: au ajuns la Steaua în vară fără ca Becali să plătească pentru ei. Dacă Mitrea nu s-a impus printre titulari, și a apărut rar în prima echipă, atacantul bosniac a fost un adevărat dezastru. N-a reușit să marcheze niciun gol până acum, dar a fost apărat public de Meme Stoica și Laurențiu Reghecampf.

Directorul sportiv și antrenorul au încercat să explice că Golubovici e uitl, pentru că muncește și pentru că se demarcă excelent.

Bilanțul spune însă că atacantul a făcut figurație la Steaua. Bojan nu este însă singura „țeapă” luată de steliști, în ultimul deceniu, în compartimentul ofensiv, acolo unde fosta echipă din Ghencea a suferit din cauza ineficienței vârfurilor.

Lemnaru a jucat 20 de minute

În vara anului 2014, Steaua l-a transferat pe Valentin Lemnaru, de la Universitatea Cluj. Atacantul nu a reușit să-l impresioneze pe antrenorul Costel Gâlcă și a fost trimis la echipa de la care plecase, la începutul lunii septembrie. Lemnaru a evoluat doar 20 de minute pentru „roș-albaștri”, iar patronul Gigi Becali ar fi trebuit să achite pentru el suma de 300.000 de euro. Până la urmă, la clujeni n-a mai ajuns decât prima rată: 150.000 de euro. „Ne va duce în grupele Ligii Campionilor”, spuneau oficialii Stelei despre Lemnaru.Tade, golgheterul eșuat

Gigi Becali și-a frecat palmele de bucurie după ce a reușit să-l aducă pe Gregory Tade, de la CFR Cluj, în vara anului trecut, pentru o jumătate de milion de euro. Francezul era golgheterul Ligii I, dar la Steaua a dat impresia că a uitat fotbalul. A fost trimis la echipa a doua, rechemat la prima echipă, iar în această vară, Becali a răsuflat ușurat după ce a scăpat de el. În campionat, Tade a punctat de patru ori.Marica, uriașă dezamăgire

Ciprian Marica a ajuns la Steaua la începutul anului. Atacantul jucase la nivel înalt, pentru Șahtior, Stuttgart, Schalke, Getafe și echipa națională, dar revenirea în România a fost un eșec total. N-a reușit să marcheze pentru Steaua, echipă de care s-a despărțit în vară. E drept, Marica a avut și ghinionul să se accidenteze într-un meci cu Dinamo, jucat în Ștefan cel Mare. După despărțirea de echipa lui Gigi Becali, vârful a rămas liber de contract până în prezent.Exasperantul Leandro Tatu

Leandro Tatu a fost unul dintre cei mai antipatizați jucători care au evoluat la Steaua, în ultimii ani. Brazilianul a îmbrăcat tricoul „roș-albaștrilor” în 2011-2012 și în 2013, și a marcat 6 goluri în 44 de partide. A fost apărat de Meme Stoica, omul care a explicat că Tatu creează culoare pentru coechipieri. La capitolul atacanți ineficienți, steliștii „se mai pot lăuda” cu bulgarul Krum Bibișkov, cel care a fost transferat în 2009 și a jucat un singur meci, dar și cu Gabriel Machado, transferat în 2012 de la „U” Cluj, pentru 200.000 de euro. Brazilianul a jucat trei meciuri și n-a marcat .