Gigi Becali l-a vândut din gură pe Dică

Gigi Becali l-a vândut din gură pe Dică

Steaua a anunţat ieri, prin patronul Gigi Becali, că a dat „tunul“ iernii în materie de transferuri, vânzându-l pe Dică la Benfica Lisabona pentru 4 milioane de euro. Portughezii au negat însă, punându-l pe latifundiar într-o postură penibilă.

Mijlocaşul Nicolae Dică (27 de ani), cel mai valoros fotbalist din lotul Stelei, va îmbrăca tricoul echipei portugheze Benfica Lisabona (formaţie care l-a înregimentat pe internaţionalul de tineret Laszlo Sepsi, adus de la Gloria Bistriţa contra sumei de 1,8 milioane de euro), a anunţat ieri Gigi Becali, patronul din Ghencea.

Acelaşi Becali susţine că, pentru a-l avea pe Dică, lusitanii s-au arătat dispuşi să achite celui mai titrat club din România patru milioane de euro, ceea ce ar stabili, dacă informaţia ar fi corectă, un nou record în privinţa sumei de transfer pe care o echipă din străinătate o scoate din buzunar pentru un fotbalist din Liga I.

Actualul record îi aparţine lui Ionuţ Mazilu, fotbalist vândut vineri seară de Rapid la Dnepr Dneptropetrovsk, liderul din Ucraina, cu 3,7 milioane de euro. Disperaţi să scape de el Numai că ieri clubul Benfica a postat pe site-ul său oficial un comunicat în care neagă existenţa tratativelor pentru român! „Nu există niciun interes pentru acest jucător. Cei de la Steaua vor doar să-i crească preţul“, au răspuns, prompt, portughezii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Graba cu care Becali a trâmbiţat transferul înainte ca el să fie anunţat de către clubul cumpărător se explică prin dorinţa latifundiarului de a scăpa cu orice preţ de fotbalist. Steaua încearcă de mai multă vreme să-i facă vânt lui Nicolae Dică din Ghencea, deşi evoluţiile acestuia aduc lumină în jocul echipei. În repetate rânduri, patronul Gigi Becali l-a descris pe jucător ca pe „oaia“neagră“ a formaţiei, aducând ca argument suprem faptul că fostul piteştean nu mai poate progresa.   Nu este mai puţin adevărat că şi Dică îşi doreşte să scape de coşmarul de la Steaua şi să prindă un contract afară. Dică ar vrea să se despartă grabnic de Steaua, prilej pentru a-şi împlini visul de a evolua la o trupă cu nume din Europa.

El a ajuns la Steaua acum patru ani şi i-a costat pe „militari“ numai 200.000 de euro. De-atunci, „Dicanio“ a îndurat multe. „E un rahat de jucător“, l-a jignit Gigi Becali. În ianuarie 2007, mijlocaşul a suferit o ruptură de ligamente la genunchi şi a urmat „transferul“ în Italia, dar nu la vreo echipă, ci la clinica din Bologna. Perioada de recuperare i-a adus o altă veste tristă. Tatăl său a decedat înainte de a-şi vedea fiul jucând la o mare echipă din Vest. Goian, următorul pe „lista neagră“ Nicolae Dică va evolua în urmă toarele patru sezoane la Benfica, dacă ar fi să-i dăm crezare exaltatului Becali. „L-am dat pe Dică! Mai rămâne doar de stabilit salariul băiatului! Suma de transfer este de patru milioane de euro. Cu banii pe care-i voi lua pe el, n-o să cumpăr alţi jucători la Steaua, ci o să-i cheltuiesc eu aşa cum ştiu mai bine!“, ni s-a lăudat ieri patronul Stelei.

Următorul jucător pe lista plecărilor de la Steaua întocmită de Gigi Becali este fundaşul Dorin Goian. „Va pleca pe 7-8 milioane“, i-a fixat deja patronul preţul. Planuri cu Ionescu şi Costea De ce vrea Becali să-l vândă cât mai iute pe Dică? Apropiaţi ai latifundiarului ne-au dezvăluit că Gigi a pus la cale un plan, iar patru milioane de euro reprezintă exact suma pe care i-a promis-o lui Adrian Mititelu pentru a-i putea lua de la Universitatea Craiova pe atacanţii Florin Costea şi Andrei Ionescu! Realizarea celor două transferuri depinde de banii care urmează să intre în contul Stelei după cedarea lui Nicolae Dică la un club din străinătate. COLONIZĂM PORTUGALIA Se face Benfica romena? Dincolo de vorbe goale, în Liga I s-au efectuat recent câteva transferuri răsunătoare. Jucătorii n-au mai aşteptat Euro 2008, competiţie care le-a fi crescut cota, în eventualitatea unor prestaţii concludente. Vineri seară, Rapid şi Dnepr Dneptropetrovsk au bătut palma pentru trecerea lui Ionuţ Mazilu.

Sâmbătă, Laszlo Sepsi a ajuns la Lisabona, unde ieri a fost prezentat oficial la Benfica, pentru ca acum, Nicolae Dică să le fie băgat pe gât „vulturilor“. Tot conform zvonurilor, Benfica mai curtează un român: pe Bogdan Lobonţ. Acesta, mai chibzuit, dar şi bazându-se pe faptul că va fi titular în meciurile din „grupa de şoc“ de la Campionatul European, şi-a amânat pentru la vară plecarea de la Dinamo.

Dacă transferurile lui Dică şi Lobonţ se vor concretiza, formaţia lui Camacho ar deveni un fel de „Benfica romena“, după modelul lansat de Mircea Lucescu, cel care reuşise să pună bazele în Italia unei „Brescia rumena“. Sub comanda lui „Il Luce“ s-au aflat, concomitent, Gică Hagi, Florin Răducioiu şi Ovidiu Sabău, pentru ca, mai apoi, să fie înregimentaţi Dorin Mateuţ şi Dănuţ Lupu.

La Benfica, antrenor este spaniolul Jose Antonio Camacho, despre care nu se poate spune că este un mare fan al românilor din moment ce tocmai un conaţional de-al nostru, Marius Lăcătuş, i-a provocat retragerea din activitatea de jucător, accidentându-l grav. Schimb interţări de jucători În timp ce Liga I învaţă portugheza (s-au format deja două „colonii“ în campionatul intern, una la CFR Cluj şi alta la Pandurii Târgu-Jiu), lusitanii încep şi ei să buchisească limba română. Numai că, în timp ce liderul CFR Cluj şi codaşa Pandurii Târgu-Jiu cumpără jucători portughezi de mâna a doua din campionatul lusitan, marile forţe fotbalistice din Lisabona aduc jucători români bine cotaţi. S-a accidentat Habibou! Pe cale să rămână fără cel mai important jucător al ei (Dică), dar şi fără cel de-al doilea marcator al echipei (Dorel Zaharia), pus pe lista de transferări, Steaua a primit ieri o altă lovitură grea. Nou-venitul Habib Habibou s-a accidentat la antrenamentul de ieri-dimineaţă şi va lipsi câteva zile de la pregătiri. Oficialii vicecampioanei anunţă întăriri „la kilogram“. „În 10 zile, Lăcătuş va avea în pregătiri doi-trei atacanţi“, s-a lăudat Becali. PE PRIMA PAGINĂ Sepsi, anunţat cu surle şi trâmbiţe Cotidianul portughez „A Bola“, apropiat echipei Benfica Lisabona, a anunţat ieri, pe prima pagină, transferul lui Laszlo Sepsi în Portugalia. Lângă poza internaţionalului tricolor de tineret, publicaţia lusitană a precizat: „Românul consideră că a semnat pentru «un mare club al Europei»“. Sub numele fotbalistului este redată o declaraţie a acestuia: „Este un vis pe care-l aveam de mic“.

Sepsi a reuşit să ajungă acolo unde mult mai titratul Dică doar visează deocamdată. Pe lângă cei 1,8 milioane de euro viraţi Gloriei Bistriţa, se pare că portughezii au mai virat alţi 700.000 de euro în conturile fraţilor Ioan şi Victor Becali. Aceştia deţin o parte din drepturile federative asupra jucătorului.

Jurnalul „A Bola“ menţionează, tot pe prima pagină, că internaţionalul român de tineret poate juca atât în apărare, cât şi la mijlocul terenului. Sepsi e folosit atât pe postul de fundaş stânga, cât şi de mijlocaş stânga. Fotbalistul român a fost prezentat oficial presei şi suporterilor aseară, la ora locală 18.00 (19.00 la Bucureşti), după ce a trecut testele medicale.