Evenimentul Zilei > Justitie > UPDATE. Gigi Becali rămâne ÎN PUȘCĂRIE. Judecătorii au respins cererea de ELIBERARE
UPDATE. Gigi Becali rămâne ÎN PUȘCĂRIE. Judecătorii au respins cererea de ELIBERARE

UPDATE. Gigi Becali rămâne ÎN PUȘCĂRIE. Judecătorii au respins cererea de ELIBERARE

Patronul celei mai titrate echipe de fotbal românești, Steaua București, a așteptat cu sufletul la gură decizia Tribunalului Constanța. Gigi Becali a făcut tot posibilul să îi convingă pe judecători că trebuie să se opereze la o clinică din Germania pentru o hernie de disc. Ca să fie mai convingător, el a depus la dosar și un memoriu semnat de 15 oameni care cer eliberarea latifundarului din Pipera, pe motiv că au suferit de aceeași afecțiune și au ajuns în scaunul cu rotile. Medicii Legiști din Constanța au recomandat, însă, efectuarea unei expertize la Institutul Național de Medicină Legală (INML)„Mina Minovici”, din București.

UPDATE. Magistrații de la Tribunalul Constanta au respins ca nefondată cererea lui Becali de întrerupere a pedepsei pe motive medicale. Decizia pronunțată, astăzi, în ședintă publică, poate fi contestata în trei zile de la comunicare la Curtea de Apel Constanța. Judecătorii au luat act, ieri, de raportul medico-legal întocmit de catre Serviciul de Medicina Legala Constanța.
Judecătorii îl pot trimite pe Gigi Becali în Germania sau pot dispune ca el să fie tratat în România. Potrivit unor informații de ultimă oră, unii dintre membrii comisiei care s-au întrunit pentru pacientul Becali au recomandat efectuarea unei expertize la Comisia Națională de Medicină Legală din INML, iar unul dintre motive ar fo că afecțiunea lui Gigi Becali nu este atât de gravă
Instanța poate ține cont sau nu de recomandarea comisiei. La dosar sunt atașate și alte acte medicale care arată afecțiunea de care suferă patronul echipei Steaua. Una dintre avocatele cooptate de Gigi Becali în „lupta pentru eliberare” din Penitenciarul Poarta Albă este avocata polițistului Cristian Cioacă, Maria Văsîi.
După ce a studiat dosarul înaintat judecătorilor și a văzut că o concluzie a medicii legiști din Constanța recomandă efectuarea unei expertize medico-legale la București, avocata Văsîi a depus o plângere penală împotriva șefului Serviciului de Medicină Legală din Constanța, pe motiv că acesta și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu. La rândul lor, procurorii cer ca Gigi Becali să fie operat în țară, sub pază.
15 persoane cu handicap în sprijinul patronului FC Steaua
În fața instanței, Gigi Becali a spus, ieri, că a fost consultat de cinci medici neurochirurgi și că toți i-au recomandat să fie operat de urgență. Omul de afaceri a spus că refuză să facă intervenția chirurgicală în țară, deoarece spitalele nu ar fi destul de bine dotate. Maria Văsîi a cerut judecătorilor să aprobe întreruperea executării pedepsei clientului ei, pentru ca operația să se facă la o clinică din Munchen-Germania.
În încercarea de a-i convinge pe judecători, ea a depus la dosar și un memoriu semnat de 15 oameni care au suferit de această afecțiune și au ajuns în scaunul cu rotile care cer eliberarea lui Becali. Patronul FC Steaua susţine că are de mulţi ani dureri la coloană, iar boala s-a agravat în Penitenciarul Jilava, unde a fost „torturat psihic
De opt luni după gratii
Finanţatorul Stelei a fost condamnat, pe data de 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. El are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare. Ulterior, el a primit ulterior un spor de şase luni de închisoare, după alte două condamnări: în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării hoților care i-au furat maşina.
Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni. Toate i-au fost response de instanțele judecătorești.
Gigi Becali a formulat prima cerere de întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, pe data de 30 decembrie 2013, acuzând o afecţiune veche la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada în care a fost închis.
Pe 9 ianuarie el a fost transferat de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar după şase zile.
Pe 29 ianuarie, Gigi Becali a venit la instanţă cu guler cervical şi s-a plans că nu mai poate suporta durerile iar medicamentele nu mai au efect.
În acea perioadă, avocatul Bogdan Vlad declara că Gigi Becali a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală, de către medicii Spitalului Penitenciar Poarta Albă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.