Gigi Becali a început să-i facă deja echipa lui Bergodi

Gigi Becali a început să-i facă deja echipa lui Bergodi

„Nu mă tem de toanele lui Becali. Niciun patron nu şi-a permis să-mi facă echipa”, s-a bătut cu pumnii în piept Cristiano Bergodi, imediat după ce a acceptat oferta de a antrena Steaua.

„Nu mă bag peste Bergodi un tur de campionat”, l-a avertizat Gigi. Italianul nici n-a terminat bine discursul prin care îşi clama „independenţa”, şi Becali a început să ordone tot ce i-a trecut prin minte, intervenind grosolan în probleme care ţin de competenţa antrenorului. La numai trei zile de la numirea italianului, Gigi a făcut pe „managerul” şi a dictat deja primele disponibilizări.

Mihăiţă Pleşan şi Florin Lovin au fost puşi pe lista de transferuri şi, chiar dacă nu vor primi oferte, nu vor mai fi primiţi la prima echipă, ci vor merge la „satelitul” Steaua II. Asta deşi, în acest moment, echipa nu mai are decât un singur închizător de meserie, Eric Bicfalvi.   Bergodi n-a avut niciun cuvânt de spus nici în cazurile Ogăraru şi Tiago, jucători ale căror împrumuturi au expirat în această vară şi pe care Becali i-a anunţat „din timp” că nu mai intră în vederile sale. Gigi a stabilit preţuri şi pentru alţi jucători (Dayro Moreno - un milion de euro), Janos Szekely (500.000 de euro), Robinson Zapata (300.000 de euro), Dorin Goian (trei milioane de euro) şi Sorin Ghionea (un milion de euro).

„Epurările” ordonate de Gigi s-ar putea să nu se termine aici, mai ales că acesta a spus răspicat că vrea să scape de toţi jucătorii cu salarii mari. Patronul stelist taie şi spânzură, iar Bergodi se mulţumeşte doar să ia la cunoştinţă de la distanţă despre deciziile patronului în privinţa lotului pe care trebuie să-l conducă în sezonul viitor spre titlu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul căpitan de la Lazio n-a avut nicio reacţie vizavi de disponibilizările dictate de Becali, deşi, teoretic, el trebuie să pună pe hârtie componenţa lotului. Steaua a pierdut deja, de la finalul sezonului şi până acum, patru jucători importanţi şi n-a adus pe nimeni în afara jucătorilor care-i aparţineau, dar au fost împrumutaţi: Tătăruşanu, Surdu şi Rada. Gigi nu se mulţumeşte să se implice doar la „disponibilizări”, ci îşi va face „pohtele” şi la capitolul achiziţii.

Fostul oier a anunţat că vor veni patru jucători, însă doar trei vor fi dintre cei pe care-i va solicita italianul, al patrulea fiind un fotbalist care-i place lui Becali. Cunoscute fiind antecedentele, „favoritul” lui Becali va fi titular impus indiferent de formă sau de tactica aleasă de antrenor.