Gică Popescu: "Nu am fost informator" | VIDEO

Gică Popescu: "Nu am fost informator" | VIDEO

Fostul internaţional român a susţinut, astăzi, o conferinţă în care a vorbit despre informaţiile apărute în presă, privind o eventuală colaborare cu fosta Securitate.

Gică Popescu a menţionat că nu a fost informator al Securităţii, singurul lucru semnat în prezenţa unui agent fiind o hârtie prin care se angaja să apere interesul naţional, nu o adeziune de colaborare cu Securitatea. Popescu este convins că cineva doreşte să-i strice imaginea şi a menţionat că va candida pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. „În ultimele două luni mi-am exprimat intenţia de a candida la preşedinţia federaţiei. Acum, după ce tot s-a întâmplat, mă gândesc foarte serios să candidez”, a spus „Baciul”.

În ediţia de astăzi a ziarelor „Adevărul” şi „Gazeta Sporturilor”, a apărut informaţia că Popescu a colaborat cu Securitatea, sub numele conspirativ „Petrescu”. Astfel, fostul fotbalist ar fi furnizat informaţii despre Emil Săndoi, Constantin Teaşcă sau Aurelian Ţicu, precum şi detalii din interiorul clubului Universitatea Craiova.

„Cineva are interesul să mă denigreze. În ultimii 20 de ani, s-au scris multe lucruri despre mine. Unele urâte, unele mai puţin urâte. Dar acesta este cel mai dur. Dacă era să fi fost o bombă de presă, ar fi apărut într-un singur ziar, nu în mai multe cotidiane. Această mare minciună a fost livrată de cineva şi voi încerca să aflu cine a făcut acest lucru. Cred că cineva vrea să-mi strice imaginea. Să nu se înţeleagă că federaţia este în spatele acestei chestiuni. Nu ştiu ce înseamnă colaborator al Securităţii. Nu am fost informator”, a continuat Gică Popescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Voi încerca să dovedesc că nu este adevărat”

Fostul jucător al Universităţii Craiova a menţionat că, înainte de un meci al echipei la Monaco, a fost chemat de „un domn de la Securitate”. „Mi-a spus că voi fi căutat de români din străinătate ca să rămân acolo. M-a pus să semnez o chestie de genul că voi apăra interesul naţional. Atât. Şi astăzi aş semna o hârtie prin care să mă angajez că apăr interesul naţional. Cu acea persoană de la Securitate mă întâlneam pe stradă şi o ocoleam. Îl uram pe acel om. Era o singură persoană şi nu a obţinut nimic de la mine. Am fost şi voi rămâne un tip care nu poate fi şantajat”, a adăugat fostul căpitan al formaţiei FC Barcelona.

Popescu a declarat că scrisul care apare pe nota informativă seamănă cu scrisul său. „Dar nu este scrisă de mine. Bag mâna în foc! Eu nu am scris aşa ceva. Am conştiinţa împăcată”, a precizat „Baciul”.

El a povestit că de echipa naţională se ocupau două persoane de la Securitate, care făceau şedinţă cu jucătorii înainte de plecările în străinătate.

Popescu a precizat că va încerca să demonstreze că informaţiile despre legăturile sale cu Securitate sunt neadevărate. „Voi cere dosarul şi voi încerca să dovedesc că acest lucru nu este adevărat.  Ce am semnat nu este o chestiune de angajament faţă de Securitate”, a spus fostul internaţional, menţionând că se va scrie şi despre alţi fotbalişti că au fost colaboratori ai Securităţii. 

„Cineva vrea să-i facă rău”

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), crede că Gică Popescu este victima unei tentative de denigrare. „Cineva vrea să-i facă rău. Nu ştiu cine”, a spus Dragomir, pentru evz.ro.

Preşedintele LPF a menţionat că până astăzi ştia că Popescu vrea să fie director general la FRF. „Astăzi am auzit că vrea să fie preşedinte”.   

Dragomir este de părere că ar trebui făcute publice numele tuturor celor din fotbal care au colaborat cu Securitatea. „Ar trebui să se dea public tot. Să se spună cine din lumea fotbalului a fost colaborator. Mie mi-a venit răspuns de la CNSAS că nu am fost colaborator al Securităţii”, a menţionat preşedintele Ligii.