Evenimentul Zilei > Politica > GHIȚĂ, NOI DEZVĂLUIRI DESPRE MĂSLUIREA RAPORTULUI REFERITOR LA PLAGIATUL LUI KOVESI. Unde s-a întâlnit Mihnea Costoiu cu avocatul Gheorghe Mateuț.
GHIȚĂ, NOI DEZVĂLUIRI DESPRE MĂSLUIREA RAPORTULUI REFERITOR LA PLAGIATUL LUI KOVESI. Unde s-a întâlnit Mihnea Costoiu cu avocatul Gheorghe Mateuț.

GHIȚĂ, NOI DEZVĂLUIRI DESPRE MĂSLUIREA RAPORTULUI REFERITOR LA PLAGIATUL LUI KOVESI. Unde s-a întâlnit Mihnea Costoiu cu avocatul Gheorghe Mateuț.

Dezvăluiri-bombă despre locul în care s-a pus la cale protejarea Laurei Codruţa Kovesi. Deputatul Sebastian Ghiţă a mărturisit în direct la România TV că fostul ministru Mihnea Costoiu s-a întâlnit la un hotel din Cluj cu avocatul penalist Gheorghiţă Mateuţ. Acolo s-ar fi pus la cale măsluirea raportului privind plagiatul lui Kovesi, spune deputatul Sebastian Ghiță.

Într-o intervenție telefonică, Sebastian Ghiță a adus noi amănunte privind modul în care s-a procedat la măsluirea raportului privind lucrarea de doctorat a lui Kovesi.

"Acum 4 ani am mers cu Costoiu la Cluj, Costoiu îl ştia, l-a contactat, eu am mers până acolo, am aşteptat într-o parte în holul hotelului să termine discuţia dspre plagiat", a declarat Sebastian Ghiţă la România TV.

Hotelul în care, potrivit deputatului Sebastian Ghiţă, a avut loc în iulie 2012 întâlnirea dintre fostul ministru delegat pentru învăţământ superior Mihnea Costoiu cu avocatul Gheorghe Mateuţ, se află în Cluj. A fost prima etapă pentru obţinerea semnăturilor judiciare pentru doctoratul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Gheorghiţă Mateuţ este pionul principal al acestei masluiri autodenuntate de Sebastian Ghita. Desi initial nu a recunoscut ca a facut parte din comisia tehnica de verificare a plagiatului sefei DNA, a revenit asupra declaratiilor atacandu-l pe Ghita.

"E nebun. Pe Ghiţă l-am văzut pentru prima dată pe holurile Instanţei Supreme. Nu l-am cunoscut până atunci niciodată. Nici vorbă să vină cu avionul particular la Cluj. Eu am întocmit şi am semnat raportul, împreună cu Gabriel Boroi şi Dumitra Popescu, la Bucureşti, în Ministerul Educației, unde era comisia. Noi am fost chemaţi ca și specialişti", a declarat Gheorghiţă Mateuţ pentru EvZ.

In 2012, la vreme cand se analiza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi de catre Gheorghiţă Mateuţ, clientul sau Dan Voiculescu era in plin razboi cu sefa DNA. E neclar daca acea semnatura a lui Mateut ar fi putut sa il salveze pe Dan Voiculescu de la pedeapsa de 10 ani de inchisoare primita in 2014.