Evenimentul Zilei > Actualitate > Germania trimite Grecia la poarta FMI
Germania trimite Grecia la poarta FMI

Germania trimite Grecia la poarta FMI

Autorităţile de la Atena ar putea solicita un împrumut Fondului Monetar Internaţional (FMI), în contextul în care statele europene nu par dispuse să îi dea o mână de ajutor.

Reuniţi la Bruxelles, miniştrii de finanţe din UE au au convenit asupra unui mecanism de asistenţă financiară, care implică acordarea de împrumuturi bilaterale fără garanţii. Grecia va putea lua împrumuturi de la statele UE doar dacă nu va reuşi să obţină fonduri de pe piaţa internaţională.

Însă, statele europene nu par încântate de ideea de a mai achita o notă de plată în contul crizei financiare. Cancelarul german Angela Merkel declara recent că ţările care nu pot respecta condiţiile impuse în zona euro ar trebui excluse din aceasta.

Afirmaţiile cancelarului vin la câteva zile după ce politicienii germani au afirmat că grecii ar putea să îşi vândă insulele pentru a-şi plăti datoriile.
Miniştrii de finanţe din Finlanda, Germania şi Spania au declarat că Grecia nu a cerut ajutor financiar şi au sugerat că statele pe care le reprezintă nu vor credita statul elen. În schimb, Belgia ar putea împrumuta Grecia, potrivit ministrului de finanţe Didier Reynders, transmite Reuters.

În aceste condiţii, grecii ar putea pe lista lungă a statelor creditate de FMI, informează agenţia de ştiri, citând un oficial elen. Acesta spune că Germania se opune sprijinirii Greciei, astfel că membrii Guvernului sunt din ce în ce mai convinşi că singura şansă de salvare a ţării de la faliment o reprezintă împrumutul FMI.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: